Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

ISIS VS Ισραήλ (Μάιος 2016)

Ο ISIS έχει τελευταία δημοσιεύσει αρκετά βίντεο που προειδοποιούν το Ισραήλ ότι σύντομα θα φτάσει εκεί. Ο ISIS δεν έχει την υποστήριξη της Σουδικής Αραβίας, δεν έχει την υποστήριξη του Ιράν, δεν έχει την υποστήριξη της Ρωσίας, και για να τον πάρουν στα σοβαρά οι Ισραηλινοί, όχι ως τρομοκράτη αλλά ως στρατό, ο ISIS θα πρέπει να έχει την υποστήριξη του Σουλτάνου.

Τελευταία όμως και ο Σουλτάνος έχει τα προβλήματα του με τον ISIS στην Συρία. Σίγουρα όμως ο Σουλτάνος θα σκεφτόταν να κάνει μία εξαίρεση για το Ισραήλ. Αν και υποτίθεται ότι κάτι γίνεται και με τους Τούρκους και τους Ισραηλινούς αυτόν τον καιρό.

Οι Πακιστανοί επίσης θα βοηθούσαν τον ISIS εναντίον του Ισραήλ με μεγάλη χαρά. Οι Ισραηλινοί πουλάνε αντιτρομοκρατικό εξοπλισμό και πυραύλους στην Ινδία.

Επίσης, αν λάβουμε υπόψη μας ότι στον ISIS κυριαρχούν Ιρακινοί, πρώην άνθρωποι του Σαντάμ, είναι λογικό στον ISIS να έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους το Ισραήλ.

Ο Σαντάμ χρησιμοποιούσε την Ιορδανία για να βγαίνει στην Κόκκινη Θάλασσα και να κάνει εξαγωγές, και για να εισάγει πρώτες ύλες αποφεύγοντας τον Περσικό Κόλπο, και γι'αυτό το Ιράκ και η Ιορδανία ήταν στενοί σύμμαχοι, παρόλο που το Ιράκ ήταν σύμμαχος των Σοβιετικών ενώ η Ιορδανία ήταν σύμμαχος των ΗΠΑ. Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος δεν χρειάζονταν την Ιορδανία όπως την χρειαζόταν ο Σαντάμ για να βγει στην Κόκκινη Θάλασσα. Η πρόσβαση στην θάλασσα είναι το αδύντο σημείο του Ιράκ.Οι Παλαιστίνοι που έφυγαν από το Ισραήλ κατά την διάρκεια του πολέμου του 48 πήγαν κυρίως στην Ιορδανία, και ο Σαντάμ χρησιμοποιούσε πάρα πολύ τον πόλεμο εναντίον του Ισράηλ για να έχει επιρροή στην ζωτικής γι'αυτόν σημασίας Ιορδανία.

Η Ιορδανία μάλιστα στήριξε τον Σαντάμ στον πόλεμο με το Κουβέιτ το 1991, εξαγιρώνοντας τους Άραβες του Κόλπου.  Η Ιορδανία αναγνώρισε το Ισραήλ τελικά το 1994, φαντάζομαι και λόγω της καταστροφής του στρατού του Σαντάμ στον πόλεμο.

Βέβαια και πολλές άλλες Μουσουλμανικές χώρες θα ήταν διατεθειμένς να προσφέρουν στον ISIS βοήθεια εναντίον του Ισραήλ, αλλά αν δεν έχεις στην περιοχή την υποστήριξη του Σουλτάνου, αφού δεν έχεις τον υπολοίπων, μπορείς να μετρήσεις σαν στρατός? Δεν μπορείς.

“ISIS to Israel : We are Coming Very Soon”, Μάιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου