Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Holywood + Άραβες

Έλεγα χθες για τα 100 εκατομμύρια Αραβικών κεφαλαίων που δόθηκαν για να χρηματοδοτηθεί το έργο “Ο Λύκος της Wall Street”, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντικάπριο, και το οποίο παρουσίαζει το χρηματιστήριο ως έναν άθροισμα μέθυσων, ναρκομανών και ποινικών.

Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο, το έργο Promised Land, στο οποίο πρωταγωνιστή ο Matt Damon, είναι παραγωγή μίας εταιρείας που ανήκει στην βασιλική οικογένεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το έργο παρουσιάζει ως απατεώνες τις Αμερικανικές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου και αερίου από σχιστόλιθο. Έχω πει ότι οι Άραβες και οι Ιρανοί δεν έχουν αποθέματα σχιστόλιθου. Μόνο συμβατικά αποθέματα έχουνε. Το άρθρο γράφει ευθέως ότι το κάνουν για να υπονομεύσουν την Αμερικανική παραγωγή πετρελαίου και αερίου που ρίχνει τις διεθνείς τιμές πετρελαίου.


Πολύ σπάνια θα το δείτε αυτό γραμμένο φόρα παρτίδα. Όλες οι εφημερίδες και τα sites δεν θέλουν να χάσουν την διαφήμιση των Αράβων. Ο λόγος που το Daily Signal το γράφει τόσο φόρα παρτίδα είναι ότι το Daily Signal είναι το site του φιλελεύθερου Αμερικανικού think tank, Heritage Foundation, το οποίο δημοσιεύει επίσης τον δείκτη οικονομικής ελευθερίας ανά χώρα. Τον έχω χρησιμοποιήσει αυτόν τον δείκτη πολλές φορές στις αναρτήσεις μου. Το Heritage Foundation είναι αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε “υπερσυντηρητικό”. Δυστυχώς πολύ λίγος είναι ο κόσμος που θα διαβάσει το Daily Signal, αφού δεν έχει το προμοτάρισμα που έχουν τα θολοκουλτουριάρικα sites όπως είναι η Guardian, η New York Times, η Washington Post, το CNN, και πάει λέγοντας.

Το Daily Signal έχει και δωρεάν newsletter για όποιον ενδιαφέρεται. Πηγαίνετε κάτω κάτω στην σελίδα και κάνετε εγγραφή.

Για το άρθρο βλέπε

“Matt Damon’s Anti-Fracking Movie Financed by Oil-Rich Arab Nation”, Σεπτέμβριος 2012
3η Παράγραφος
While left-leaning Hollywood often targets supposed environmental evildoers,Promised Land was also produced “in association with” Image Media Abu Dhabi, a subsidiary of Abu Dhabi Media, according to the preview’s list of credits. A spokesperson with DDA Public Relations, which runs PR for Participant Media, the company that developed the film fund backing Promised Land, confirmed that AD Media is a financier. The company is wholly owned by the government of the UAE.

Για το think tank Heritage Foundation και τον δείκτη οικονομικής ελευθερίας που δημοσιεύει βλέπε


Για την υπόθεση με τον Λεονάρντο Ντικάπριο βλέπε “Ο Λεονάρντο Ντικάπριο, η Σαουδική Αραβία και η Χρηματοδότηση του Λύκου της Wall Street.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου