Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Τα Ρωσικά Σχιστολιθικά Αποθέματα Πετρελαίου και Αερίου

Ο πρώτος χάρτης εμφανίζει τα παγκόσμια αποθέματα συμβατικών κοιτασμάτων πετρελαίου, και ο δεύτερος τα παγκόσμια αποθέματα σχιστολιθικών αποθεμάτων.

Χάρτης 1 Συμβατικά Αποθέματα Πετρελαίου
Χάρτης 2 Σχιστολιθικά Κοιτάσματα ΠετρελαίουΟι Ρώσοι μπορεί να θίγονται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και του αερίου που προκαλεί η παραγωγή από σχιστόλιθο, αλλά η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε σχιστολιθικά αποθέματα πετρελαίου. Ενώ στην λίστα με τα συμβατικά αποθέματα πετρελαίου η Ρωσία βρίσκεται στην 8η θέση.

Η Ρωσία δεν είναι όμως το ίδιο τυχερή στα σχιστολιθικά αποθέματα φυσικού αερίου, γιατί βρίσκεται στην 9η θέση, ενώ στα συμβατικά αποθέματα φυσικού αερίου βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ο παρακάτω πίνακας εμφανίζει τα σχιστολιθικά αποθέματα πετρελαίου και αερίου.

Πίνακα 1Μεγάλοι κερδισμένοι από τον σχιστόλιθο είναι οι Κινέζοι, οι οποίοι βρίσκονται πρώτοι και τρίτοι στην λίστα, άσχετα αν οι Αμερικανοί δεν τους έχουν ακόμη πουλήσει την σχετική τεχνολογία. Η Κλίντον έχει πει ότι θα επιτρέψει να πωληθούν οι νέες τεχνολογίες στο εξωτερικό. Βλέπε “Bernie Sanders Will Ban Fracking. Hillary Clinton ‘Sold Fracking to the World”, Φεβρουάριος 2016.

Αντίθετα ο αριστερός Εβραίος απατεώνας Bernie Sanders, που είχε τεράστια υποστήριξη από τους Άραβες και τους Ιρανούς, θέλει να απαγορεύσει την παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο επειδή βλάπτει το περιβάλλον.

Και οι Αμερικανοί κερδισμένοι από τον σχιστόλιθο, αφού βρίσκονται δεύτεροι και τέταρτοι στην λίστα. Οι Ευρωπαίοι φτωχοί και σε σχιστόλιθο, πάντα άτυχοι, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα με την Ευρώπη και τις πρώτες ύλες.

Μεγάλοι χαμένοι οι Άραβες και οι Πέρσες, που ενώ έχουν το 50% περίπου των συμβατικών αποθεμάτων, δεν έχουν καθόλου σχιστόλιθο, και το έχουν ρίξει στην χρηματοδότηση οικολογικών οργανώσεων για την καταπολέμηση του fracking, και στην χρηματοδότηση αριστερών πολιτικών όπως ο Sanders που ζητάνε την απαγόρευση της παραγωγής από σχιστόλιθο, δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος.


Βλέπε επίσης “Ο Λεονάρντο Ντικάπριο, η Σαουδική Αραβία, και η Χρηματοδότηση του Λύκου της Νέας Υόρκης”

και

“Άραβες και Hollywood


“Bernie Sanders Will Ban Fracking. Hillary Clinton ‘Sold Fracking to the World”, February 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου