Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Ο Λεονάρντο Ντικάπριο και η Χρηματοδότηση του Λύκου της Wall Street

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε δει τον “Λύκο της Wall Street” με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, αλλά πρόκειται για πολύ σκληρή σοσιαλιστική προπαγάνδα, που παρουσιάζει τα χρηματιστήρια, έναν από τους πυλώνες του καπιταλισμού, ως ένα άθροισμα μέθυσων, ναρκομανών και ποινικών.

Εικόνα 1 “Ο Λύκος της Wall Street Δυστυχώς ο Αμερικανός κινηματογράφος είναι γεμάτος από αριστερή προπαγάνδα. Πρόσφατα βγήκε το ακόμη πιο σκληρό “The Big Short”. Το “Big Short” διαφημίστηκε ακόμη περισσότερο από τον Λύκο της Wall Sreet.

Εικόνα 2Αλλά το θέμα της ανάρτησης μου δεν είναι γενικό αλλά ειδικό, και αφορά στην χρηματοδότηση της ταινίας του Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Στην Μαλαισία, μία Μουσουλμανική χώρα που εξάγει αέριο και πετρέλαιο, και έχει μεγάλα θέματα τρομοκρατίας, έσκασε πρόσφατα ένα τεράστιο σκάνδαλο με ένα κρατικό fund, το 1MDB. Το 1MDB ήταν έναν fund για την ανάπτυξη της Kuala Lumpur, αλλά προέκυψε ότι η πολιτική νομενκλατούρα της Μαλαισίας καταχράστηκε πολλά από τα κεφάλαια του fund, ή τα χρησιμοποίησε με αδιαφανείς διαδικασίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι εντοπίστηκε μία μεταφορά περίπου 700 εκ δολαρίων στον λογαριασμό του Πρωθυπουργού της Μαλαισίας. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι το ποσό αφορούσε σε μία δωρεά της Βασιλικής Οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, και οι Σαουδάραβες το αποδέχτηκαν, αλλά είπαν ότι δεν είχε να κάνει με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, αλλά με κάποια από τα χιλιάδες μέλη της Βασιλικής οικογένειας. Βλέπε BBC “Malaysia 1MDB: Saudi minister says Najib funds were donation”, Απρίλιος 2016.

Το θέμα όμως είναι ότι έχει γίνει χαμός με το fund 1MDB. Η ταινία ο “Λύκος της Wall Street”, που παρουσιάζει το Αμερικανικό χρηματιστήριο ως ένα άθροισμα ναρκομανών, χρηματοδοτήθηκε με 100 εκατομμύρια δολάρια από ένα στούντιο που είχε λάβει 155 εκ δολάρια από το fund 1MDB. Βλέπε Wall Street Journal “The Secret Money Behind ‘The Wolf of Wall Street”, Απρίλιος 2016.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα χρήματα ήρθαν από την Σαουδική Αραβία. Μπορεί να ήρθαν από το Κατάρ, μπορεί από κάποια άλλη χώρα. Πριν συνεχίσω με τον Λεονάρντο, να πω ότι το fracking, η παραγωγή πετρελαίου και αερίου από σχιστόλιθο, που έγινε εφικτή λόγω των νέων μεθόδων παραγωγής που ανακαλύφθηκαν από τις Αμερικανικές εταιρείες ενέργειας, επέτρεψε να αυξηθεί πάρα πολύ η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου και αερίου, με αποτέλεσμα να γκρεμιστούν οι τιμές, και να έχουν πρόβλημα οι Άραβες, οι Ιρανοί και οι Ρώσοι, που βασίζονται στις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου.

Το κόστος παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο κυμαίνεται από 40 έως 90 δολάρια το βαρέλι, άρα δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγή από σχιστόλιθο με τιμές κάτω από 40 δολάρια. Ενώ το κόστος παραγωγής για τα συμβατικά κοιτάσματα κυμαίνεται από 10 έως 40 δολάρια, ανάλογα με το κοίτασμα. Οι Σαουδάραβες έχουν πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής, περίπου 10 δολάρια το βαρέλι.

Το fracking είναι τεράστιο πρόβλημα για τους Άραβες, τους Ιρανούς και τους Ρώσους, γιατί με τιμές κάτω από τα 40 δολάρια ανά βαρέλι δεν μπορούν να συντηρούν τις κρατικοδίαιτες σοσιαλιστικές και Ισλαμικές οικονομίες τους, οι οποίες βασίζονται στις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου. Ένας από τους τρόπους που αυτές οι χώρες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, είναι στηρίζοντας αριστερούς πολιτικούς στις ΗΠΑ, προκειμένου είτε να φορολογήσουν άγρια τις Αμερικανικές εταιρείες, είτε ακόμη καλύτερα να απογορεύσουν εντελώς την παραγωγή πετρελαίου και αερίου από σχιστόλιθο (fracking).

Πρόσφατα έλεγα για το πάθος με το οποίο στήριξαν οι Άραβες και οι Ιρανοί τον αριστερό Εβραίο απατεώνα Bernie Sanders, ο οποίος είναι ακόμη πιο αριστερός από τον Ομπάμα, και ο οποίος δήλωσε ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ θα απαγορεύσει την παραγωγή πετρελαίου και αερίου από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ. Η Κλίντον είπε ότι δεν θα το απαγορεύσει, και θα επιτρέψει στις υπόλοιπες χώρες να αγοράσουν την τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι οι Ιρανοί και οι Άραβες δεν έχουν αποθέματα σχιστόλιθου για να ενδιαφέρονται για αυτή την τεχνολογία. Βλέπε Huffington PostBernie Sanders Will Ban Fracking”, Φεβρουάριος 2016.

Για τον Sanders βλέπε “Ο Bernie Sanders, το Κατάρ και οι Αμερικανικές Εταιρείες Πετρελαίου”.
http://iakovosal.blogspot.gr/2016/02/bernie-sanders_16.html

Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε τα αποθέματα σε σχιστόλιθο ανά χώρα (shale oil και shale gas)

Οι Άραβες και οι Ιρανοί χρηματοδοτούν μεγάλες καμπάνιες κατά του fracking, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και την αλλαγή του κλίματος. Το fracking είναι πράγματι πιο επιβαρυντικό από τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής για το περιβάλλον, αλλά σίγουρα δεν είναι το περιβάλλον το πρόβλημα των Αράβων και των Ιρανών.

Να ξαναγυρίσω όμως στον Leonardo Dicaprio. Ο Dicaprio είναι γνωστό πόσο υπέρ των ανοιχτών συνόρων είναι, και πόσο υπέρ των μεταναστών είναι, και πόσο ευαίσθητος είναι με το κλίμα. Πρόσφατα τα Ηνωμένα Έθνη των ανακήρυξαν Αγγελιαφόρο  της Ειρήνης. Βλέπε Ηνωμένα Έθνη “Secretary-General designates Leonardo DiCaprio as UN Messenger of Peace”, Σεπτέμβριος 2014.

Εικόνα 1
Επίσης ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΕΗ) ανακήρυξε τον Ντι Κάπριο εκπρόσωπο του σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Βλέπε Ηνωμένα Έθνη “Leonardo DiCaprio Tapped As UN Climate Change Representative Ahead Of Major New York Climate Summit”, Σεπτέμβριος 2014.

Τα τμήματα του ΟΗΕ που ασχολούνται με το μεταναστευτικό και το περιβάλλον είναι γεμάτα αριστερόνια, και όλοι ξέρουμε την ευαισθησία των αριστερών στο πετροδολάριο. Μέχρι το 1991 οι κομμουνιστές λειτουργούσαν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ως η πέμπτη φάλαγγα των Σοβιετικών. Τώρα έχουν εξελιχθεί σε κάτι ακόμη χειρότερο, στην πέμπτη φάλαγγα των Ισλαμιστών.

Να θυμίσω ότι ο Oliver Stone, ένας από τους πιο γνωστούς αριστερούς σκηνοθέτες των ΗΠΑ, με πολύ σκληρή αριστερή προπαγάνδα στα έργα του, πανηγύριζε την νίκη του Τσίπρα λέγοντας “ζήτω η νέα Ελλάδα”. Βλέπε  Greek Reporter “Oliver Stone on Greek Crisis: “Viva Tsipras; Viva a New Greece”, Ιούνιος 2015.

Εγώ δεν θέλω να πω ότι ο Dicaprio, και όλοι αυτοί οι ηθοποιοί που προωθούν τις πολιτικές των ανοιχτών συνόρων κλπ έοχυν κακή πρόθεση. Ο Dicaprio μάλιστα έχει σχέση με μία πολύ γνωστή αριστερή μοντέλα. Θέλω να πω ότι δεν τα κάνει αυτά που κάνει επειδή είναι πράκτορας των Αράβων ή των Ιρανών ή τίποτα τέτοιες βλακείες. Ένας αριστερός θολοκουλτουριάρης είναι, που παίρνει τα εκατομμύρια που του δίνουν και κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Ίσως και μένα αν μου έδιναν για μία ταινία καμιά 20 εκατομμύρια δολάρια να ήμουν υπέρ των ανοιχτών συνόρων, και όλοι είμαστε αδέλφια κτλ.

Αλλά οφείλουμε να ξέρουμε ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα, και στον Αμερικανικό κινηματογράφο η αριστερή προπαγάνδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί πολύ καλά. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι ηθοποιοί στήριξαν τον αριστερό Εβραίο απατεώνα Bernie Sanders. Όπως και οι ακαδημαϊκοί. Είναι γνωστές οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις των Αράβων στα Αμερικανικά πανεπιστήμια.

Δυστυχώς ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί πόσο ισχυρή είναι πλέον η αριστερά στον δημόσιο λόγο των ΗΠΑ. Ο κόσμος ακούει ΗΠΑ και νομίζει ότι είναι η μητρόπολη του φιλελευθερισμού. Οι ΗΠΑ είναι σχεδόν μία Ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, και γι’αυτό και έχουν αρχίσει και αυτές να παρακμάζουν. Και όπως καταλαβαίνετε η χρησιμοποίηση ηθοποιών, τραγουδιστών κλπ, κάνει πολύ ευκολότερο το να περάσεις μηνύματα στους σανοφάγους.

Και αυτά που λέω εδώ μην νομίζετε ότι θα τολμήσει να τα γράψει καμία εφημερίδα στις ΗΠΑ. Άντε το πολύ να τα πει κανένα Fox News, άντε να τα πει και πολύ διακριτικά η Wall Street Journal. Μέχρι εκεί όμως.

Άρθρα

“Secretary-General designates Leonardo DiCaprio as UN Messenger of Peace”, Σεπτέμβριος 2014
1η Παράγραφος
United Nations Secretary-General Ban Ki-moon has designated Academy Award-nominated actor and committed environmental activist, Leonardo DiCaprio, as a UN Messenger of Peace with a special focus on climate change.

“Oliver Stone on Greek Crisis: “Viva Tsipras; Viva a New Greece”, Ιούνιος 2015

“Leonardo DiCaprio Tapped As UN Climate Change Representative Ahead Of Major New York Climate Summit”, Σεπτέμβριος 2014
1η Παράγραφος
Leonardo DiCaprio’s global fame and passion for the planet has earned him a starring role at the United Nations climate summit in New York next week. U.N. Secretary-General Ban Ki-Moon tapped the actor to be the organization's representative on climate change and to address the opening of the Sept. 23 event.

“Ban welcomes Leonardo DiCaprio as new UN Messenger of Peace ahead of climate march”

“The Secret Money Behind ‘The Wolf of Wall Street”, Απρίλιος 2016
1η, 2η , 3η, 4η, 5η Παράγραφος
Despite the star power of Leonardo DiCaprio and director Martin Scorsese, the 2013 hit movie “The Wolf of Wall Street” took more than six years to get made because studios weren’t willing to invest in a risky R-rated project.
Help arrived from a virtually unknown production company called Red Granite Pictures. Though it had made just one movie, Red Granite came up with the more than $100 million needed to film the sex- and drug-fueled story of a penny-stock swindler.
Global investigators now believe much of the money to make the movie about a stock scam was diverted from a state fund 9,000 miles away in Malaysia, a fund that had been established to spur local economic development.
The investigators, said people familiar with their work, believe this financing was part of a wider scandal at the Malaysian fund, which has been detailed in Wall Street Journal articles over the past year.
The fund, 1Malaysia Development Bhd., or 1MDB, was set up seven years ago by the prime minister of MalaysiaNajib Razak. His stepson, Riza Aziz, is the chairman of Red Granite Pictures.

“Fracking”
Fracking is the fossil fuel industry’s latest false solution to our energy challenge. It’s more expensive, more polluting, and more dangerous than clean, renewable energy. So why are we pursuing fracking in the first place?

“Bernie Sanders Will Ban Fracking. Hillary Clinton ‘Sold Fracking to the World”, Φεβρουάριος 2016

Malaysia 1MDB: Saudi minister says Najib funds were donation”, Απρίλιος 2016
http://www.bbc.com/news/world-asia-36051474

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου