Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Τζένγκις Χαν

Το 1241, την στιγμή που όλα ήταν έτοιμα για να πάρουν οι Μογγόλοι την Ευρώπη, απεβίωσε ο βασιλιάς της Μογγολικής Αυτοκρατορίας Odegei Khan, γιος του ιδρυτή της αυτοκρατορίας Τζένγκις Χαν. Οι Μογγόλοι σταμάτησαν την επέλαση τους, και τα ηγετικά τους στελέχη επέστρεψαν στην Μογγολία για να εκλέξουν τον νέο τους βασιλιά. Οι Ευρωπαίοι βρήκαν την ευκαιρία να συνθηκολογήσουν, και γλίτωσαν την εισβολή και την ήττα από τους Μογγόλους. Οι ιστορικοί χαρακτηρίζουν τις επιθέσεις των Μογγόλων από τις φονικότερες όλων των εποχών.


Σήμερα η Ευρώπη έχει στα σύνορα της δύο φασίστες ηγέτες, τον Ερντογάν και τον Πούτιν, που διοικούν δύο στρατιωτικές υπερδυνάμεις. Οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις της Ευρώπης βρίσκονται στην απέναντι πλευρά (Γαλλία, Αγγλία).

Λόγω των ΗΠΑ έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι ο Δυτικός κόσμος είναι ανίκητος. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Πρώτον οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τον Ειρηνικό Ωκεανό, και δεύτερον οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ είναι διασπασμένοι (Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Τουρκία), και αυτό κάνει την συμμετοχή τους δύσκολη. Άρα η Ευρώπη σίγουρα δεν είναι ανίκητη. Αντιθέτως μάλιστα, η Ρωσία και η Τουρκία είναι πολύ πιο ισχυρές από την ΕΕ.

Επίσης, οι Ισλαμιστές, πέρα από το ότι έχουν πάρα πολλούς κομμουνιστές να δουλεύουν για αυτούς στο εσωτερικό της ΕΕ και των ΗΠΑ, ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να κάνουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, ώστε να προκληθεί κατάρρευση. Άρα δεν πρέπει να θεωρούμε ότι ο Δυτικός κόσμος είναι ανίκητος. Θεωρητικά μόνο ισχύει αυτό.


Αν λάβουμε υπόψη μας την πυρηνική τρομοκρατία που ανέφερα, και τους πράκτορες που οι Ισλαμιστές έχουν στο εσωτερικό αυτών των χωρών, τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα. Αν λάβουμε υπόψη μας  μόνο τον συσχετισμό των συμβατικών δυνάμεων, τότε όντως ο δυτικός κόσμος φαίνεται να είναι προς το παρόν ανίκητος. Αν και υπάρχει και η Κίνα εκτός από την Ρωσία και την Τουρκία. Αλλά τέλος πάντων, ας πούμε ότι προς το παρόν ο Δυτικός κόσμος είναι ανίκητος. Αν όμως βάλουμε στην εξίσωση και τον παράγοντα τρομοκρατία και προδοσία τα πράγματα αλλάζουν.


“Mongol Invasion of Europe


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου