Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Ερντογάν VS ΗΠΑ

Παρά το σνομπάρισμα που έφαγε στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν συνέχισε την ρητορική του, και επιτέθηκε στην Δύση λέγοντας ότι η Δύση κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στους καλούς (Κούρδους) και κακούς (ISIS) τρομοκράτες.

Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι όλα τα στάτους που προέρχονται από την αριστερά, και λένε “σας ενδιαφέρει μόνο η τρομοκρατία στην Ευρώπη και όχι στον υπόλοιπο κόσμο” κτλ κτλ, είναι ουσιαστικά η ρητορική του Ερντογάν. Χωρίς να σημαίνει φυσικά ότι οι σανοφάγοι που τα αναπαράγουν γνωρίζουν ότι αναπαράγουν την ρητορική του Ερντογάν. Αυτοί όμως που τα κυκλοφορούν, πχ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενδεχομένως και του Ποταμιού, προφανώς και γνωρίζουν τι σημαίνουν.

Ανεβάζω ενδεικτικά και μία εικόνα από την φιλοτουρκική αριστερή προπαγάνδα, αν και έχω δει πάρα πολλές.Να θυμίσω ότι η Δύση αναγνωρίζει τους Κούρδους της Τουρκίας (PKK) ως τρομοκράτες. Η Ρωσία δεν τους αναγνωρίζει και τους εξοπλίζει. Η Δύση απλά στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας, και λόγω της συνεργασίας των Κούρδων της Συρίας και των Κούρδων της Τουρκίας, κάποια από αυτή την στρατιωτική βοήθεια περνάει αναπόφευκτα και στην Τουρκία. Αλλά πόσο σημαντική είναι, όταν η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία, και η Ρωσία εξοπλίζει άμεσα το PKK?Turkey’s president defiant in the face of American criticism”, Απρίλιος 2016
1η και 2η Παράγραφος
Turkey’s president has heard the growing chorus of American criticism directed his way. But he’s still confident he’s doing everything right.

In a highly defensive speech at Brookings Institution in Washington on Thursday, Recep Tayyip Erdoğan chided the West for separating “good terrorists” from “bad terrorists,” described his crackdown on journalists as a crackdown on terrorism, and said he had no problem with criticism, but would keep prosecuting anyone who “insulted” him.
http://www.politico.eu/article/turkeys-president-defiant-in-the-face-of-american-criticism/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου