Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Η Τρομοκρατική Επίθεση του Πακιστάν στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με έγγραφα της Αμερικανικής κυβέρνησης που είδαν το φως της δημοσιότητας, ένας άντρας από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν είχε χρηματοδοτήσει με 200.000 δολάρια την επίθεση σε μία Αμερικανική βάση του Αφγανιστάν το 2009. Βλέπε παρακάτω άρθρο του πρακτορείου Reuters.

Την επίθεση με βόμβα είχε πραγματοποιήσει ένας Ιορδανός γιατρός, με 7 Αμερικανούς να χάνουν την ζωή τους, και 6 να τραυματίζονται. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 2010.

Η επίθεση είχε οργανωθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Haqqani, που δρα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, η οποία έχει κηρύξει τον πόλεμο στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Φαντάζομαι είναι κάτι σαν τους Ταλιμπάν.

Το Reuters γράφει ότι ήδη από το 2011 ο κορυφαίος εκείνη την εποχή αξιωματικός των ΗΠΑ, ο ναύαρχος Mike Mulen, είχε προκαλέσει σάλο δηλώνοντας στο Κογκρέσο ότι η τρομοκρατική οργάνωση Haqqani υποστηρίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν.

Είναι γνωστή η σχέση του Πακιστάν με την τρομοκρατία, αλλά όπως έχω ξαναπεί λόγω του αγωγού TAPI που προωθούν το Τουρκμενιστάν και η Ινδία, και λόγω του οικονομικού διαδρόμου Κίνας-Πακιστάν, οι Πακιστανοί θέλουν τώρα ηρεμία στο Αφγανιστάν, κάτι που δεν συμφέρει τους Άραβες και τους Ιρανούς, που δεν θέλουν να κατέβει στον Ινδικό Ωκεανό το αέριο και το πετρέλαιο του Τουρκμενιστάν και του Καζακστάν.

“Declassified U.S. document suggests Pakistani link to attack on CIA agents”, Απρίλιος 2016
http://in.reuters.com/article/usa-pakistan-cia-attack-idINKCN0XB2VO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου