Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Ρωσία VS Goldman Sachs

Η Ρωσία ζήτησε συγνώμη για την δυσφήμιση που προκάλεσε στην Εβραικών συμφερόντων επενδυτική τράπεζα Goldman Sacks, όταν δήλωσε ότι η Goldman Sachs βρίσκεται πίσω από τα Panama Papers, επειδή η Ρωσία υποτίθεται πίστευε ότι η εφημερίδα που τα δημοσίευσε ανήκε στην Goldman Sachs.

Τα οποία Panama Papers βγήκαν σίγουρα είτε από την Ρωσία είτε από τον ISIS, γιατί πάνω απ'όλους δημιουργούν προβλήματα στην Δύση. Κατά πάσα πιθανότητα βγήκαν όμως από την Ρωσία και όχι από τον ISIS, γιατί ο μεγάλος χαμένος είναι ο αντίπαλος του Πούτιν στην Ουκρανία Poroshenko, και ο αντιρώσος Άγγλος David Cameron. Ο Ερντογάν τα έχει καλά αυτή την στιγμή με την Ουκρανία, και οι δύο χώρες κάνουνε και κοινές ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα.

Τώρα πως θα ήταν δυνατόν η Goldman Sachs, να έχει την ιδιοκτησία μίας Γερμανικής εφημερίδας έιλικρινά δεν ξέρω. Είναι αδύνατον να πίστευε η Ρωσία ότι όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Αλλά και το ότι ζήτησε έστω η Ρωσία συγνώμη είναι κάτι.

Η Ρωσία ήταν η ατμομηχανή παραγωγής αντισημτικής προπαγάνδας κατά την διάρκεια του 19 και 20ου αιώνα, παρόλο που έχασε την πρωτιά για ένα μικρό διάστημα από την ναζιστική Γερμανία. Το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα η ρωσική μηχανή προπαγάνδας πλαισιώθηκε από τους Άραβες και τους Ιρανούς.

Αλλά λόγω των καλών σχέσεων με το Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια η Ρωσία έχει εγκαταλείψει τις θεωρίες συνωμοσίας για τους Εβραίους. Το περίεργο λοιπόν δεν ήταν ότι η Ρωσία ζήτησε συγνώμη, αλλά το ότι αρχικά φόρτωσε τα Panama Papers στους Εβραίους. Προφανώς επειδή θα ακουγότανε ότι η Ρωσία τα έβγαλε στην φόρα, η Ρωσία είχε ανάγκη να κάνει έναν αντιπερισπασμό, και τώρα που έκατσε η ιστορία η Ρωσία ζήτησε συγνώμη.

“Kremlin says sorry to Goldman Sachs, German paper over Panama Papers slip-up”,
Απρίλιος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου