Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Πως να Χρησιμοποιείσετε τα News Aggregators για να Ενημερωθείτε

Το Feedly είναι ένα από τα πολλά news aggregators που κυκλοφορούν. Ο σκοπός των news aggregators είναι να συγκεντρώνουν τις ειδήσεις με τον τρόπο που εσείς θέλετε, ώστε να γλιτώνετε πάρα πολύ χρόνο κατά την διάρκεια της ενημέρωσης σας. Τα News Aggregators είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να ενημερώνεστε. Θα σας δείξω πως να χρησιμοποιήσετε το Feedly, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά.

Με 60 δολάρια τον χρόνο μπορείτε να το κάνετε upgrade για να έχετε μία έκδοση του με περισσότερες επιλογές, αλλά και το δωρεάν είναι σούπερ.

Εικόνα 1


1 Πηγαίνετε στο site του Feedly

2 Δημιουργείτε έναν λογαριασμό, είτε κατευθείαν μέσω του Feedly, είτε συνδέεστε μέσω του λογαριασμού σας Google, είτε μέσω του λογαριασμού σας Facebook, είτε Twitter κτλ.

Εικόνα 23 Η εικόνα της πλατφόρμας, μόλις δημιουργήσετε τον λογαριασμός σας είναι αυτή που βλέπετε παρακάτω.

Εικόνα 34 Θα σας δείξω πως να προσθέσετε μερικά sites. Θα ξεκινήσω από το site της Al Monitor. Πηγαίνετε στον λογαριασμό σας στο Feedly, και πατάτε το Add Content.

Εικόνα 4
Στο κουτί Discover and Add content γράφετε Al Monitor

Εικόνα 5
Το Feedly σας βγάζει το Al Monitor

Εικόνα 6


Πατάτε to + και πατάτε στο New Collection, και το ονομάζετε Al Monitor.

Εικόνα 7
Ίσως να σας βγάλει την παρακάτω εικόνα, οπότε πατάτε πάνω στο +Feedly, και στην συνέχεια πάλι στο New Collection και του δίνετε το όνομα Al Monitor, ή όποιο όνομα θέλετε και πατάτε Create.

Εικόνα 8
Εικόνα 9

Στην συνέχεια βλέπετε την παρακάτω εικόνα

Εικόνα 10
Τώρα προσθέστε και το site της Καθημερινής. Πατήστε Add Content και γράψτε Η Καθημερινή στο κουτί Discover and Add Content to Your Feedly. Στην συνέχεια στο Feedly σας θα βλέπετε και το Al Monitor και την Καθημερινή.

Εικόνα 11Μπορείτε να προσθέσετε όσα sites θέλετε, και με ένα κλικ να μεταφέρεστε από το ένα site στο άλλο.

Επίσης ο πιο ξεκούραστος τρόπος να βλέπετε τις ειδήσεις είναι να επιλέγετε το mode Magazine, που δείχνει και εικόνες. Είναι πολύ πιο ξεκούραστο από το να βλέπετε μόνο τίτλους. Βλέπε παρακάτω δύο εικόνες.

Εικόνα 12


Εικόνα 13


Ένας άλλος τρόμος για να προσθέσετε sites είναι να πηγαίνετε στο ίδιο το site, να βρίσκετε τον σύνδεσμο RSS, το οποίο είτε εμφανίζεται ως RSS είτε με το εικονίδιο που βλέπετε παρακάτω, το οποίο μοιάζει με το σήμα του wifi.

Εικόνα 14
Πχ πάτε στο site της Al Monitor.

Στην αρχή της σελίδας, πάνω και δεξιά το σήμα του RSS.

Εικόνα 15
Πατάτε πάνω στο σήμα του RSS και πηγαίνετε στην οθόνη που βλέπετε παρακάτω.

Εικόνα 16
 Πατάτε πάνω και δεξιά το εικονίδιο που λέει Feed. Στην συνέχεια αντιγράφετε την διεύθυνση από το παράθυρο που ανοίγει.

Εικόνα 17
Πηγαίνετε στο Feedly, πατάτε Add Content, και στην συνέχεια κάνετε επικόλληση της διεύθυνσης που αντιγράψατε από την Al Monitor στο κουτί Discover and Add Content to your Feedly, και κάνετε ότι κάνατε ότι και πριν, δηλαδή New Collection, κτλ.

Και οι δύο τρόποι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, επομένως μπορείτε να επιλέξετε όποιον σας βολεύει. Εγώ προτιμώ να πηγαίνω στο site και να παίρνω την διεύθυνση RSS, γιατί πολλά sites σου δίνουν επιλογές. Έχουν δηλαδή πολλά RSS. Πχ το Reuters έχει RSS για Business, για World News, για Arts κτλ. Δείτε πχ πόσες επιλογές δίνει το Reuters.

Εικόνα 18
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου