Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Η Γεωγραφία της Λατινικής Αμερικής

Ωραίο άρθρο για την γεωγραφία της Λατινικής Αμερικής. Η Λατινική Αμερική μοιάζει στον χάρτη να είναι μία ενιαία γεωγραφική μάζα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τρεις διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες που πολύ δύσκολα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, αφού χωρίζονται από τις Άνδεις, που καλύπτουν όλο το δυτικό τμήμα της Λατινικής Αμερικής, και από τον Αμαζόνιο με τις ζούγκλες του, που δημιουργούν ένα αδιαπέραστο τείχος στο κέντρο της Λατινικής Αμερικής.

Επομένως ο χάρτης δεν θα πρέπει να μας ξεγελά, και την Λατινική Αμερική θα πρέπει να την βλέπουμε σαν τρεις ξεχωριστές γεωγραφικές μάζες, παρόλο που δεν την διαπερνά ο Ωκεανός, με την Αργεντινή, την Βραζιλία την Βολιβία, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη στα ανατολικά, την Βενεζουέλα και την Κολομβία στο βόρειο τμήμα, και την Χιλή, το Περού και το Εκουαδόρ στα δυτικά παράλια, στην άλλη πλευρά των Άνδεων.


Ο δεύτερος χάρτης εμφανίζει μία πιο πραγματική εικόνα της Λατινικής Αμερικής, με νερό να βρίσκεται στην θέση των Άνδεων και του Αμαζονίου με τις ζούγκλες του.

http://us11.campaign-archive1.com/?u=781d962e0d3dfabcf455f7eff&id=725112a599

http://www.tiwy.com/pais/map_la.gif

South America's unique geography, and how it defined its history”
http://us11.campaign-archive1.com/?u=781d962e0d3dfabcf455f7eff&id=725112a599

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου