Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Οι Γερμανοί Εθνικοσοσιαλιστές ως η 5η Φάλαγγα της Ρωσίας στην Γερμανία

Το Γερμανικό Spiegel είναι ένα από τα σοβαρότερα περιοδικά της Ευρώπης, και είναι για την Ευρώπη αυτό που το Time Magazine και το Newsweek είναι για τις ΗΠΑ. Το Spiegel χαρακτηρίζει το Γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα AfD (Alternative for Germany) ως την πέμπτη φάλαγγα της Ρωσίας στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για χρηματοδοτήσεις της Ρωσίας στα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα στο εσωτερικό της ΕΕ, όπως το Jobbik στην Ουγγαρία, το Front National της Λεπέν στην Γαλλία, την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, το AfD στην Γερμανία, το UKIP του Nigel Farage στην Αγγλία, του Northern League στην Ιταλία κλπ. Βλέπε Telegraph “Russia accused of clandestine funding of European parties as US conducts major review of Vladimir Putin's strategy”, Ιανουάριος 2016.

Το να παίρνουν χρηματοδοτήσεις αυτά τα κόμματα από την Ρωσία δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και τα δικά τους συμφέροντα. Σημαίνει ότι τα κόμματα αυτά στηρίζουν την Ρωσία όπου δεν θίγονται τα δικά τους συμφέροντα. π.χ. στις κόντρες της με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σίγουρα το να φτάνει το Spiegel να χαρακτηρίζει το AfD πέμπτη φάλαγγα της Ρωσίας είναι πολύ σοβαρό θέμα. Και πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Το Spiegel δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που από την μία θέλουν ανοιχτά σύνορα με την Τουρκία και τουρκική λίρα, και από την άλλη μας λένε Γερμανοτσολιάδες. Το Spiegel είναι ένα από τα καλύτερα περιοδικά της Ευρώπης, και αυτό που λέει μετράει.

Έχω πει πολλές φορές ότι ο Πούτιν προσπαθεί να σπάσει την Ενεργειακή Ένωση που προωθεί η ΕΕ, η οποία θα αναγκάσει την Ρωσία να διαπραγματεύεται με την ΕΕ, και όχι με κάθε χώρα ξεχωριστά, για τις τιμές στις οποίες θα πουλάει αέριο στην χώρες μέλη της ΕΕ. Έχω επίσης πει ότι αυτό είναι που επιτρέπει την συνεργασία ανάμεσα στους Ρώσους και τους κομμουνιστές της Ευρώπης, οι οποίοι επίσης θίγονται από την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ, η οποία εκτός των άλλων δεν επιτρέπει την ύπαρξη είτε κρατικών είτε ιδιωτικών μονοπωλίων στην ΕΕ (βλέπε αποκρατικοποίηση ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΑΔΜΗΕ κτλ).

Παρά τα μεγάλα περιθώρια συνεργασίας όμως ανάμεσα στους Ρώσους και τους κομμουνιστές της Ευρώπης εναντίον της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι κομμουνιστές στην Ευρώπη χρηματοδοτούνται κυρίως από τους Άραβες, τους Τούρκους και τους Ιρανούς. Είδατε πρόσφατα ότι έπιασαν τον επικεφαλής των Ποδέμος να έχει πάρει εκατομμύρια ευρώ από το Ιράν.

Έχω επίσης πει για τις ελπίδες των Ελλήνων κομμουνιστών για την κατασκευή του Turk Stream, ώστε να συνεργαστούν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι, και να μην φαίνεται ότι οι κομμουνιστές συνεργάζονται τόσο στενά με τους Τούρκους Ισλαμιστές. Θυμάστε πως ούρλιαζαν οι κομμουνιστές υπέρ του Turk Stream. Θυμηθείτε τον Λαφαζάνη που φωτογραφιζόταν σκυφτός μπροστά στον πρόεδρο της Gazprom, και τους κνίτες των ΜΜΕ που μας έδειχναν όλη μέρα την φωτογραφία για να μας δείξουν πόσο φιλο-Ρώσος και όχι πόσο φιλο-Τουρκος είναι ο Λαφαάνης.

Δεν τους έκατσε όμως ο Turk Stream, και τώρα την συνεργασία των κομμουνιστών με τους Τούρκους Ισλαμιστές οι κνίτες στα κανάλια προσπαθούν να την περάσουν στους Έλληνες ως φιλο-Αμερικανισμό. Η Τουρκία όμως ήταν που ήθελε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Η Χρυσή Αυγή τι λέει γι’αυτό? Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο το έφεραν οι Έλληνες κομμουνιστές και οι Τούρκοι Ισλαμιστές, ή το έφερε και αυτό ο Τζορτζ Σόρος, όπως και τους μετανάστες? Ο Μίμης Ανδρουλάκης θα λέει ότι το ΝΑΤΟ το έφερε στο Αιγαίο ο Τζορτζ Σόρος. Τι Μίμης Ανδρουλάκης τι Νίκος Μιχαλολιάκος? Τι Κοζάνη, τι Λωζάνη...

 Το σίγουρο είναι ότι αν στην εξουσία ανέβουν οι εθνικοσοσιαλιστές στην Γερμανία, θα ενισχυθεί η συμμαχία Γερμανίας-Ρωσίας, αφού το AfD είναι εχθρικό προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η σημερινή συγκυβέρνηση του κόμματος της Μέρκελ με τους σοσιαλδημοκράτες του SPD, και με τους Χριστιανοκοινωνιστές, ναι μεν στηρίζει την ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας-Γερμανίας, αλλά δεν εγκρίνει τις αυταρχικές πολιτικές του Πούτιν, και μαζί με τις ΗΠΑ στηρίζουν τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Το SPD βέβαια είναι πιο πολύ πιο φιλορωσικό από το κόμμα της Μέρκελ.

Αν όμως ανέβουν οι εθνικοσοσιαλιστές στην Γερμανία, η συνέπεια δεν θα είναι μόνο να πληγεί η Ενεργειακή Ένωση της ΕΕ, όπως ελπίζει η πολιτική μας νομενκλατούρα. Θα ενισχυθεί γενικότερα η συμμαχία Γερμανίας-Ρωσίας, και τότε πως θα αντιδράσει η Γαλλία? Η ΕΕ σχεδιάστηκε για να μην ξαναπάνε σε πόλεμο η Γαλλία και η Γερμανία. Πως θα αντιδράσει λοιπόν η Γαλλία αν ενισχυθεί τόσο πολύ η συμμαχία Γερμανίας-Ρωσίας?

Δύο εκδοχές υπάρχουν. Η μία είναι να πάει ακόμη πιο κοντά στις ΗΠΑ η Γαλλία, ώστε να προστατευτεί από τον άξονα Γερμανίας-Ρωσίας. Αν όμως γίνει αυτό η ΕΕ θα έχει γίνει θρύψαλα στον πυρήνα της.

Η άλλη περίπτωση θα είναι να ανέβει στην Γαλλία κάποιος σαν την Λε Πεν, και να ενταχθεί και η Γαλλία στον άξονα Γερμανίας-Ρωσίας, και να γίνει η Ευρώπη ένα απέραντο εθνικοσοσιαλιστικό πάρκο, όπου οι ελευθερίες των Ευρωπαίων πολιτών θα πληγούν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.

Αλλά είναι τόσο εύκολο να συνεργαστούν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, επειδή απλά θα βρίσκονται οι εθνικοσοσιαλιστές στην εξουσία και των δύο χωρών, και επειδή θα βρίσκονται εθνικοσοσιαλιστές στην εξουσία και στην  Ρωσία? Η Γερμανική οικονομία θα εξακολουθήσει να λειτουργεί καλύτερα από αυτήν της Γαλλίας, που έχει μία πολύ πιο παραδοσιακή σοσιαλιστική οικονομία με πολλές αγκυλώσεις, και οι Γάλλοι θα εξακολουθήσουν να ζητάνε δισεκατομμύρια από τους Γερμανούς.Θέλω να πω ότι δεν φτάνει να φτιάξουν οι Ρώσοι τον Nord Stream 2, και να δώσουν, όπως και έδωσαν, ποσοστά και στους Γάλλους (ENGIE) και στους Άγγλους (Royal Dutch Shell) και στους Ολλανδούς (Royal Dutch Shell) kai και στους Αυστριακούς (OMV) και στους Γερμανούς (ΕΟΝ και BASF),  για να λυθούν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα Γαλλίας-Γερμανίας. Αν η Γαλλία δεν αποφασίσει να κάνει την οικονομία της πιο φιλελεύθερη πάντα θα ζητάει χρήματα από τους Γερμανούς. Διαφορετικά η Γαλλία θα πρέπει να χτυπήσει τους Γερμανούς.

Αν λοιπόν η Γερμανία και η Γαλλία έχουν προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις, άσχετα αν στην εξουσία και των δύο βρίσκονται οι εθνικοσοσιαλιστές, κάτι που ελπίζω να μην συμβεί, η Γαλλία δεν θα έχει συμφέρον να στραφεί προς τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει τον άξονα Γερμανίας-Ρωσίας? Αυτή ήταν και η λογική του Σαρκοζί που επανάφερε την Γαλλία στο ΝΑΤΟ το 2009, 33 χρόνια μετά την αποχώρηση της από την συμμαχία.

Όσο και να προσπαθήσει ο Πούτιν να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην Γερμανία και την Γαλλία τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Και ευτυχώς. Σκεφτείτε στην Ρωσία τον Πούτιν, στην Γερμανία το AfD και στην Γαλλία την Λε Πεν. Εγώ θα γίνω σαπούνι, και εσείς και τα παιδιά σας θα περάσετε πολύ άσχημα.

Πάντως δεν νομίζω ότι οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ρώσοι κατάφεραν ποτέ να βρεθούν όλοι μαζί στο ίδιο στρατόπεδο για να τα καταφέρουν και τώρα. Αν δεν είμαι σαπούνι για να πλένετε την μούρη σας, και αν και εσείς έχετε την υγεία σας, εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Άρθρα

Moscow's Fifth Column: German Populists Forge Ties with Russia”, Απρίλιος 2016

Russia accused of clandestine funding of European parties as US conducts major review of Vladimir Putin's strategy”, Ιανουάριος 2016
8η Παράγραφος
Officials declined to say which parties could come into the probe but it is thought likely to include far-right groups including Jobbik in Hungary, Golden Dawn in Greece, the Northern League in Italy and France’s Front National which received a 9m euro (£6.9m) loan from a Russian bank in 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου