Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Κούστας Στούπας - ISIS

Κοιτάξτε ανάρτηση που βγάζει λάδι τον ISIS, και την κοινοποιεί μάλιστα ο Κώστας Στούπας.Ο Κώστας Στούπας είναι από τους σοβαρούς δημοσιογράφους της κεντροαριστεράς. Όσο σοβαρός μπορεί να είναι ένας Έλληνας δημοσιογράφος, γιατί αν είναι και πολύ σοβαρός θα στον στείλουν αδιάβαστο. Ο Στούπας γράφει επίσης στα σοβαρά, σοβαροφανή κατά την γνώμη μου, site της κεντροαριστεράς, όπως το Capital, το Protagon, το Athens Voice κτλ. Κάπου γύρω στο Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, όπως ο Πορτοσάλτε, η Νίκη Λυμπεράκη και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ. Αυτοί που τέλος πάντων κάνουν μία ψευτοκριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει και τίποτα άλλο. Μετά πας στα hard  core αριστερόνια όπως είναι η Τσαπανίδου, η Μπουσδούκου, ο Παπαδάκης κτλ. Άρα πριν πω αυτό που θα πω, να πω ότι τους τιμώ όλους αυτούς, γιατί αυτοί είναι που έχουν τον ρόλο του να ασκούν κάποια κριτική στην κυβέρνηση. Ο Κώστας Στούπας μάλιστα με τιμά και με την φιλία του στο Facebook. Τους έχω βέβαια και άχτι γιατί ήταν και αυτοί χυδαίοι υβριστές του Σαμαρά.

Κοιτάξτε λοιπόν την αναδημοσιεύει ο Κώστας Στούπας, για να καταλάβετε πόσο φιλο-Αραβική και φιλο-Τουρκική είναι η Ελληνική αριστερά και κεντροαριστερά. Βάζει μία φωτογραφία που εμφανίζει την επίθεση στην Γαλλία, την επίθεση στο Βέλγιο, και δίπλα τις τέσσερις επιθέσεις στην Τουρκία. Φωτογραφία φτιαγμένη από την προπαγάνδα της αριστεράς, βάζεις όλες τις επιθέσεις σε ένα τσουκάλι, χωρίς να εξηγεί ότι οι 3 από τις 5 επιθέσεις που έγιναν στην Τουρκία ήταν επιθέσεις του ISIS εναντίον Κούρδων και τουριστών από Δυτικές χώρες, και μόνο δύο ήταν επιθέσεις Κούρδων εναντίον Τούρκων.

Η επίθεση του Οκτωβρίου 2015 ήταν επίθεση του ISIS εναντίον των Κούρδων της Τουρκίας, η επίθεση  του Ιανουαρίου 2016 ήταν επίθεση του ISIS εναντίον δυτικών τουριστών, η επίθεση του Φεβρουαρίου ήταν επίθεση των Κούρδων εναντίον Τούρκων, η επίθεση της 13ης Μαρτίου ήταν επίθεση Κούρδων εναντίον Τούρκων, και η επίθεση της 19ης Μαρτίου ήταν επίθεση του ISIS εναντίον τουριστών.

Επομένως και οι επιθέσεις της Γαλλίας, και οι επιθέσεις του Βελγίου, και οι τρεις από τις πέντε επιθέσεις της Τουρκίας ήταν επιθέσεις του ISIS. Τι διαφορά κάνει αν ο ISIS σκοτώνει έναν Βέλγο στο Βέλγιο ή αν ο ISIS σκοτώνει έναν Βέλγο στην Τουρκία?

Και το θέμα είναι τι θέλει να μας πει η φωτογραφία? Γιατί βάζει η φωτογραφία τις επιθέσεις του ISIS εναντίον των δυτικών στο ίδιο τσουβάλι με τις επιθέσεις των Κούρδων εναντίον των Τούρκων? Σε κάποιον που δεν παρακολουθεί μπορεί να φαίνεται τυχαίο. Για κάποιον που ξέρει όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Ο ISIS της Συρίας, οι Σουνίτες Ισλαμιστές της Συρίας δηλαδή, είναι εξαγριωμένοι με τους Δυτικούς, επειδή εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας που συγκρούονται με τους Σύριους Σουνίτες Ισλαμιστές, αυτό που λέμε ISIS. Η Τουρκία έχει υποστηρίξει τον ISIS στην Συρία. Ο Ερντογάν κατηγορεί τους Αμερικανούς και τους Ρώσους, αλλά και τους Ευρωπαίους, επειδή βοηθάνε τους Κούρδους της Συρίας εναντίον του ISIS, και μέρος των όπλων που όλοι αυτοί δίνουν στους Κούρδους της Συρίας καταλήγουν στους Κούρδους της Τουρκίας, αφού οι Κούρδοι της Συρίας και οι Κούρδοι της Τουρκίας συνεργάζονται.

Αυτό που λέει ο Ερντογάν με διπλωματικό λόγο, είναι ότι όσο οι Δυτικοί βοηθάνε τους Κούρδους της Συρίας εναντίον του ISIS, και όσο αυτό καταλήγει σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, λόγω της συνεργασίας των Κούρδων της Συρίας και της Τουρκίας, τόσο θα αυξάνεται η πιθανότητα αντιποίνων του ISIS στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό λέει στην πραγματικότητα η φωτογραφία, απλά κάποιος ανυποψίαστος που την βλέπει δεν συνειδητοποιεί ότι είναι ενός είδους συγχωροχάρτι στον ISIS. Ένα επιχείρημα μούφα, γιατί οι Ευρωπαίοι είναι οι τελευταίοι που εξοπλίζουν τους Κούρδους. Τους Κούρδους της Συρίας εξοπλίζουν κυρίως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, και τους Κούρδους της Τουρκίας τους εξοπλίζουν κυρίως οι Ρώσοι.

Επομένως οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον πόλεμο των Τούρκων με τους Κούρδους, αλλά ούτε με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Κούρδων στην Τουρκία. Το επιχείρημα ότι οι επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη, ή οι επιθέσεις του ISIS στην Τουρκία εναντίον δυτικών τουριστών, είναι δικαιολογημένες επειδή οι Δυτικοί φταίνε για τις επιθέσεις των Κούρδων εναντίον των Τούρκων,  είναι ένα επιχείρημα που δεν ισχύει.

Θα πει κάποιος, μα δεν σκέφτηκε αυτό αυτός που έφτιαξε την φωτογραφία. Ότι σκέφτηκε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι, αδέλφια μου αλήτες πουλιά, κτλ. Και τι σκέφτηκε? Αφού ο πόλεμος Ευρώπης-ISIS είναι σε κάποιο βαθμό και ένας πόλεμος Ευρώπης-Τουρκίας. Όχι ότι η Τουρκία είναι ο ISIS, αλλά όπως έχω εξηγήσει σε άλλες αναρτήσεις οι Τούρκοι έχουν στην παρούσα φάση κοινά συμφέροντα με τους Σουνίτες Ισλαμιστές της Συρίας (ISIS), και τους παρέχουν υποστήριξη. Άρα πως γίνεται να βάζουμε σε μία φωτογραφία μαζί τις αντιμαχόμενες πλευρές?

Αυτές τις φωτογραφίες δεν τις φτιάχνουν τίποτα τυχαίοι. Τις φτιάχνουν αριστεροί. Αυτοί που μας λένε γιατί να βάζουμε την σημαία της Γαλλίας όταν γίνονται επιθέσεις στην Γαλλία, και να μην βάζουμε την σημαία της Τουρκίας όταν γίνονται επιθέσεις στην Τουρκία, αυτοί που μας λένε ότι οι Γάλλοι είναι αποικιοκράτες και οι Τζιχαντισές μαχητές της ελευθερίας κτλ. Να ξαναβάλω τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρη για τον ISIS. Ο Ζουράρης είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ, και χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ.


Άρθρα

(ISIS VS Κούρδοι)
Turkey terror attack: mourning after scores killed in Ankara blasts”, Οκτώβριος 2015

(ISIS VS Τουρίστες)
“Suicide bomber kills 10 people, mainly Germans, in Istanbul”, Ιανουάριος 2016

(Κούρδοι VS Τούρκων Πολιτών)
“February 2016 Ankara bombing”

(Κούρδοι VS Τούρκων Πολιτών)
March 2016 Ankara bombing

(ISIS VS Τουρίστες)
“March 2016 Istanbul bombing”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου