Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Η Άνγκελα Μέρκελ για το Μεταναστευτικό

Κυκλοφορούν οι κνίτες των ΜΜΕ το παραμυθάκι ότι για το μεταναστευτικό δεν φταίνε ο Τσίπρας και ο Ερντογάν, αλλά η Μέρκελ. Επειδή λέει καλωσόρισε τους μετανάστες στην Γερμανία, αντί να κλείσει τα σύνορα και να τους χτυπήσει. Την κατηγορούν οι κνίτες των ΜΜΕ ότι φταίει αυτή για το μεταναστευτικό, επειδή δεν έκανε λέει αυτό που κάνουν τώρα οι Σκοπιανοί, σε συνεργασία με την Αυστρία, την Σερβία, την Ουγγαρία, την Σλοβενία, την Κροατία, και με τις ευλογίες πολλών άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και της Γαλλίας.

Οι κνίτες των ΜΜΕ δεν αναφέρουν τα ταξίδια της Μέρκελ στην Τουρκία, όπου έταξε 3 δις ευρώ στον Ερντογάν για να τον πείσει να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές, και ο Ερντογάν έφτασε να της ζητάει 30 δις συν ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά και να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να πιέσει το ΝΑΤΟ για μία επιχείρηση στην Συρία εναντίον των Ρώσων.

Υπόψιν ότι η Γερμανία είναι η χώρα που κυρίως μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Επίσης η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής Ρωσικού πετρελαίου και αερίου, και οι Γερμανορωσικοί αγωγοί Nord Stream 1 και Nord Stream 2 απειλούν τον Southern Energy Corridor, που είναι βασική γεωπολιτική επιδίωξη του Ερντογάν, και έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Δεν αναφέρουν οι κνίτες των ΜΜΕ ότι η Μέρκελ ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς πολιτικούς στην ιστορία της Γερμανίας, και ότι η δημοτικότητα της έκανε βουτιά μέσα σε έναν μόλις χρόνο λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που της έστειλαν οι Τσίπρας-Ερντογάν. Την έβαλαν οι Γερμανοί σε black list επειδή δεν έκανε αυτό που ευτυχώς κάνουν σήμερα άλλες χώρες για να προστατεύσουν την Ευρώπη από την συμμαχία των Τούρκων Ισλαμιστών με τους Έλληνες κομμουνιστές. Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο ο Τσίπρας έφαγε την Μέρκελ.

Γιατί θυσίασε η Άνγκελα Μέρκελ την καριέρα της? Το έκανε γιατί λόγω του ναζιστικού παρελθόντος της Γερμανίας δεν ήθελε να είναι η Γερμανία η χώρα που θα αναλάβει να πάρει πρωτοβουλίες στο μεταναστευτικό. Είχε αποφασίσει ότι θα δέχεται μετανάστες μέχρι να αντιδράσει κάποιος άλλος, ώστε να μην είναι η Γερμανία η χώρα που θα πάρει πρωτοβουλίες.

Ήταν δεδομένο ότι κάποιος θα αντιδρούσε κάποια στιγμή. Δεν είναι όλοι ηλίθιοι στην ΕΕ. Έτυχε αυτός ο κάποιος να είναι αυτές οι χώρες που πήραν τις πρωτοβουλίες. Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος. Το σίγουρο είναι ότι κάποιος θα έβαζε τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζε ότι αυτός ο κάποιος θα ήταν η Γερμανία, για να συνεχίσει να πουλάει το σανό με τον “κακό Γερμανό”. Αλλά του προέκυψε ο “κακός Αυστριακός”, και με αυτόν θα πορευτεί. Ή με τον “κακό Σκοπιανό”.

Αλλά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ο Τσίπρας και ο Ερντογάν έφαγαν την Μέρκελ. Απλά η Μέρκελ φάνηκε πιο έξυπνη από αυτούς και δεν τους άφησε να τσαλακώσουν την εικόνα της χώρας της. Άφησε άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, για να μην τσαλακώσει την εικόνα της χώρας της, αναλαμβάνοντας να πληρώσει η ίδια το πολιτικό κόστος. Αγαπάμε την Άνγκελα Μέρκελ.


1 σχόλιο:

  1. φιλε Ιακωβε εχεις πολυ καλο blog και πολυ καλα αρθρα... ΑΛΛΑ ορισμενες πολιτικες σου θεσεις ΔΕΝ τις καταλαβαινουμε... Λες αγαπαμε την Ανγκελα Μερκελ... και τα ριχνεις στους κνιτες και κομμουνιστες του συριζα... και ΑΝΤΕ καλά κανεις και τα ριχνεις στους κνιτες και κομμουνιστες... χωρις βεβαια επιμελως εσυ να προτεινεις κατι αλλο... δηλ. διαλεγεις την ευκολη οδο... της απλης κριτικης... ΑΛΛΑ αυτο το "αγαπαμε την Α.Μερκελ" ... απο που προκυπτει... δηλ. ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ την αγαπας ; για τα καλά που έκανε στην Ελλαδα μας ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή