Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το Μεταναστευτικό και το Χρέος

Τώρα που ο Τσίπρας έχει βγάλει τον φερετζέ, και κάνει την βρώμικη δουλειά με την Τουρκία, τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς, από την μία θα τον αφήνουν να κάνει την βρώμικη δουλειά, και από την άλλη θα του κάνουν δήθεν σκληρή κριτική για την πολιτική τον ανοιχτών συνόρων, προκειμένου να μαζέψουν ψήφους και να μην πάνε οι ψήφοι στην ΝΔ. Μαζί με αυτούς και ο Θεοδωράκης και το ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ακροδεξιό όποιον τολμήσει να πει ότι δεν θέλει να δημιουργήσουν ο Τσίπρας και ο Νταβούτογλου νέες Μουσουλμανικές πόλεις στην Ελλάδα.

Και να φέρω το παράδειγμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που φαντάζομαι θα αρχίσει και αυτή από την μία να κάνει κριτική στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων του Αλέξη Τσίπρα, αλλά από την άλλη θα αρχίσει να λέει ότι είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε τους εποίκους για να φτιάξουμε Μουσουλμανικές πόλεις στην Ελλάδα. Να σας θυμίσω ότι όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν στην ίδια κυβέρνηση με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, και όταν η Τασία άνοιξε τα σύνορα το 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως και όλοι οι αριστεροί, δεν είπε κουβέντα.

Προσέξτε τώρα τι μας λέει η Κωνσταντοπούλου, αλλά και τι ακούτε από όλα τα αριστερά κόμματα. Δεν είμαστε μας λένε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε σαν χώρα τα χρέη μας, που τα πήραν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και τα φάγαμε εμείς, και τα χρωστάμε στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, γιατί λέει επίτηδες μας έδωσαν τα λεφτά, για να διορίζουμε κόσμο στο δημόσιο, ώστε να έρθουν μετά και να μας κλέψουν τα πετρέλαια μας. Και είναι μας λένε αξιοπρέπεια να μην πληρώσουμε τα χρέη μας, και να είμαστε οι ζητιάνοι της Ευρώπης, που μας έχει ήδη διαγράψει πάνω από 100 δις, μας έχει δώσει επιτόκιο 1%, και μας έχει κάνει τεράστια επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής.
Για ρωτήστε όμως την Ζωή, και τους άλλους αριστερούς πατριώτες, αν είμαστε ή όχι υποχρεωμένοι να φτιάξουμε Μουσουλαμνικές πόλεις στην Ελλάδα. Πρώτα θα σας πει η Ζωή τι κακός που είναι ο Τσίπρας που άνοιξε τα σύνορα, μετά θα σας πει ότι πρέπει να τον κάνουμε ντα, και στο τέλος θα σας πει ένα τεράστιο ΝΑΙ. ΝΑΙ θα σας πει, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε Μουσουλμανικές πόλεις στην Ελλάδα, γιατί ο κακός Αυστριακός έκλεισε τα σύνορα.

Αρχικά θα σας πούνε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε Μουσουλμανικές πόλεις για να είμαστε καλοί άνθρωποι και αλληλέγγυοι, και αν δεν σας ψήσουν με αυτό, θα σας πούνε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε για να μην θυμώσει η Τουρκία. Ακούσατε τον Μάρδα. Βγήκε σήμερα και μίλησε για πόλεμο με την Τουρκία. Τι μας λένε? Ότι ή κάνουμε κοκοκο, και δημιουργούμε Μουσουλμανικές πόλεις, ή πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία. Μας φέρνουν δηλαδή ο Τσίπρας και ο Νταβούτογλου προ τετελεσμένου.

Τον ακούτε και τον Ερντογάν που ήδη γαβγίζει στο Αιγαίο. Δεν γαβγίζει για να τον ακούσει ο Τσίπρας. Για να τον ακούσουμε εμείς γαβγίζει. Μας λέει ότι οι κομμουνιστές και οι μετανάστες είναι υπό την προστασία του Τουρκικού στρατού. Στους όρους μάλιστα που έθεσε η Τουρκία στους Ευρωπαίους, προκειμένου να συμβάλει στην λύση του μεταναστευτικού, ήταν να υπάρχουν Τούρκοι επίτροποι στα Ελληνικά νησιά, για να ελέγχουν τις συνθήκες διαβίωσης των Μουσουλμάνων εποίκων.

Αυτό που θα σας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογράφοι, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάξουμε Μουσουλμανικές πόλεις στην Ελλάδα, είναι ψέμα. Δεν μπορούν ο Τσίπρας και ο Νταβούτογλου να υποχρεώσουν την Ελλάδα να φτιάξει Μουσουλμανικές πόλεις στην Ελλάδα αντιστρέφοντας την πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ας έχει η Τουρκία πιο ισχυρό στρατό. Σε κάποια θέματα ο συσχετισμός των δυνάμεων δεν παίζει κανέναν ρόλο. Πρέπει απλά να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις.

Και στην τελική μπορεί ο Τσίπρας και ο Νταβούτογλου να έχουν πίσω τους τον Τουρκικό στρατό, αλλά και εμείς μπορούμε να βρούμε συμμάχους. Ο εξισλαμισμός της Ελλάδας δεν συμφέρει ούτε την ΕΕ, ούτε τις ΗΠΑ, ούτε την Ρωσία, άρα μπορούμε να βρούμε συμμάχους, και ας είναι η Τουρκία η μεγάλη στρατιωτική δύναμη της περιοχής.

Επίσης, η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με πάρα πολλές χώρες, υπάρχει εμφύλιος στο εσωτερικό της με τους Κούρδους, και έχει και μία οικονομία φούσκα. Το βασικότερο όμως επιχείρημα, όπως ήδη είπα, είναι ότι σε κάποια θέματα δεν παίζει ρόλο ο συσχετισμός των δυνάμεων. Πρέπει απλά να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου