Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Η Ονομασία των Σκοπίων, η Διαπραγμάτευση, και το ΝΑΤΟ

Απορούσα χτες πως γίνεται να ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ θέμα “Μακεδονίας” για τα Σκόπια, και να φαίνεται διατεθειμένος να χαρίσει το όνομα στα Σκόπια, την στιγμή που πρέπει να παρουσιάσει στο εσωτερικό τον δράκο του κακού Σκοπιανού. Νομίζω ότι ξέρω την απάντηση, αλλά πριν την πω να κάνω μία αναγκαία εισαγωγή.

Ο “κακός” Σκοπιανός είναι αυτός που είναι σήμερα όντως κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού κλείνοντας τα σύνορα τώρα, δεν επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να εκβιάζει τους Ευρωπαίους ότι θα τους στείλουμε Τζιχαντιστές αν δεν μας δώσουν περισσότερα χρήματα.

Ο Σκοπιανός θα είναι επίσης αύριο ο και καλά “κακός”, στον οποίο θα φορτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την δημιουργία των Μουσουλμανικών πόλεων που προωθεί στην Ελλάδα, σε συνεργασία φυσικά με το ΚΚΕ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, όταν έρθει η ώρα να κλείσουν τα σύνορα.

Μαζί όλοι αυτοί ψήφισαν τον νόμο για την ιθαγένεια, και νόμος του άθλιου Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο δεν επέτρεψε ο Σαμαράς να εφαρμοστεί, ήταν ο νόμος που έφερε η Τασία Χριστοδουοπούλου για την αυτόματη εξάμηνη άδεια παραμονής σε όποιον ξένο μπαίνει στην Ελλάδα. Να θυμίσω ότι ο άθλιος Γιάννης Ραγκούσης ήταν το δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου, και έκανε την Ελλάδα Πακιστάν, κάτι που έδωσε δύναμη στην Χρυσή Αυγή, και την έβαλε στην βουλή το 2012. Ο Γιάννης Ραγκούσης έβαλε την Χρυσή Αυγή στην Βουλή το 2012. Το μεταναστευτικό καθάρισε μέσα σε 6 μήνες ο Σαμαράς.

Χάρτης 1 ΝΑΤΟ


Προς Θεού όμως δεν θέλω να βάλω τον Γιώργο Παπανδρέου στο ίδιο τσουβάλι με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας κλασικός Ευρωπαίος σοσιαλιστής, τύπου Ματέο Ρέντζι, ενώ ο Τσίπρας είναι ένας τριτοκοσμικός σοσιαλιστής από αυτούς που συναντάμε στην Λατινική Αμερική και την Αφρική. Δεν θέλω να φανεί ότι βάζω τον Γιωργάκη και τον Τσίπρα στο ίδιο τσουβάλι. Μακριά από μένα τα τσουβαλιάσματα. Απλά στο μεταναστευτικό οι δυο τους έχουν κοινά σημεία. Αλλά ο Γιωργάκης θα έκανε αυτά που κάνει ο Ρέντζι στην Ιταλία, και όχι αυτά που ο Τσίπρας κάνει στην Ελλάδα, και που αύριο μπορεί να κάνουν οι Ποδέμος στην Ισπανία.

Σήμερα λοιπόν ο “κακός” Σκοπιανός, είναι όντως κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως είπα δεν μας αφήνει να στείλουμε μετανάστες στην Ευρώπη, ώστε να ζητήσουμε περισσότερα χρήματα με αντάλλαγμα να κλείσουμε τα σύνορα μας. Αλλά όπως είπα, στον κακό Σκοπιανό θα φορτωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον και η δημιουργία των Μουσουλμανικών πόλεων που προωθεί στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έρθει η ώρα να κλείσουν τα σύνορα.

Γιατί τα σύνορα θα κλείσουν έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή. Αυτό είναι σίγουρο. Θα κλείσουν είτε επειδή θα τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ οικονομικά με την ΕΕ, και θα κλείσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, είτε θα τα κλείσουν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, με μεταφορά των Ευρωπαϊκών συνόρων από τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία. Αλλά κάποια στιγμή είναι δεδομένο ότι θα κλείσουν τα σύνορα. Είναι δεδομένο ότι δεν θα είμαστε για πάντα με ανοιχτά σύνορα. Και είναι δεδομένο ότι όποτε και αν κλείσουν τα σύνορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκλωβίσει στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, ελπίζω όχι εκατομμύρια.

Με την ανταλλαγή πληθυσμών που υπέγραψαν η Ελλάδα και η Τουρκία το 1923, προκειμένου οι δύο χώρες να αποκτήσουν ομογενοποιημένους πληθυσμούς μετά την μικρασιατική καταστροφή, 1.5 εκατομμύριο Χριστιανοί ήρθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία, και 500 χιλιάδες Μουσουλμάνοι πήγαν από την Ελλάδα στην Τουρκία. Οι Χριστιανοί που ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα έχασαν την Τουρκική υπηκοότητα και πήραν την Ελληνική, και το ανάποδο συνέβη για τους Μουσουλμάνους της Ελλάδας που πήγαν στην Τουρκία.

Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να εξηγήσουν στους Έλληνες, όσο ψεκασμένοι και αν αυτοί είναι, ότι θα αντιστρέψουν την συμφωνία του Ελευθερίου Βενιζέλου του 1923, και θα αλώσουν δημογραφικά την Ελλάδα, επειδή απλά θέλουν να πάρουν μίζες από τους Άραβες, τους Τούρκους και τους Ιρανούς, αλλά και επειδή θέλουν να εξασφαλίσουν εκατοντάδες χιλιάδες νέων ψηφοφόρων για την αριστερά και την κεντροαριστερά, αφού είναι γνωστό ότι οι Μουσουλμάνοι της Ευρώπης και των ΗΠΑ ψηφίζουν πάντα αριστερά ή κεντροαριστερά κόμματα.

Θα μας πούνε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ότι δεν είχαμε προβλέψει ότι θα κλείσει τα σύνορα ο “κακός” Σκοπιανός, και ότι εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών. Θα μας πούνε επίσης ότι η Τουρκία δεν παίρνει πίσω τους μετανάστες, και άρα θα πρέπει ή να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία, ή θα πρέπει να φτιάξουμε Μουσουλμανικές πόλεις στην Ελλάδα, και να αλώσουμε τον ομογενοποιημένοι Ελληνικό πληθυσμό που δημιούργησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1923.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θέλουν να φτιάξουν Μουσουλμανικές πόλεις στην Ελλάδα. Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι τα κόμματα αυτά επιθυμούν τον ίδιο αριθμό Μουσουλμάνων στην Ελλάδα. Μπορεί το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν 500 χιλιάδες ή 1 εκατομμύριο, ή 2 εκατομμύρια Μουσουλμάνων, και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να θέλουν 300 ή 500 χιλιάδες. Τυχαία τα νούμερα. Είναι σίγουρο ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

Να γυρίσω όμως και να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα. Αφού ο Σκοπιανός είναι σήμερα πραγματικά κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν μας αφήνει να στείλουμε Τζιχαντιστές στην Ευρώπη και να εκβιάσουμε, και αφού αύριο θα είναι και καλά κακός ο Σκοπιανός, επειδή θα μας αναγκάσει υποτίθεται να φτιάξουμε Μουσουλμανικές πόλεις στην Ελλάδα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να του χαρίσει το Μακεδονία σαν όνομα?

Η πραγματικότητα είναι ότι το 4% του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που κατουράνε τις Ελληνικές σημαίες όταν κάνουν επεισόδια στα πανεπιστήμια και το κέντρο της Αθήνας, και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το αν τα Σκόπια θα λέγονται Σκόπια, Μακεδονία, Ελλάδα ή κάτι άλλο. Γιατί όμως να χαρίσει η αριστερά στα Σκόπια το όνομα “Μακεδονία”, την στιγμή που δεν εξυπηρετεί την εξωτερική πολιτική της αριστεράς στην παρούσα φάση? Το ότι την αριστερά δεν την ενδιαφέρει η ονομασία, δεν σημαίνει ότι θα την παραχωρήσει χωρίς ανταλλάγματα.

Έχω ξαναπεί ότι την αριστερά την ενδιαφέρει η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, ο ΑΔΜΗΕ, την αριστερά την ενδιαφέρει να διοικεί την Εθνική Τράπεζα κάποιο σαπάκι της αριστεράς, όπως πχ σήμερα η Λούκα Κατσέλη, την αριστερά την ενδιαφέρει να μην υπάρχουν ανεξάρτητες δικαστικές και φορολογικές αρχές, την αριστερά την ενδιαφέρει να γίνουν όσο λιγότερες αποκρατικοποιήσεις γίνεται κτλ. Αυτές είναι οι πραγματικές κόκκινες γραμμές της αριστεράς, και όχι αυτές που μας τσαμπουνάνε οι κνίτες των ΜΜΕ.

Το όνομα “Μακεδονία” λοιπόν, που δεν έχει την παραμικρή αξία για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ το βάζει στο τραπέζι στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να το πουλήσει αν δεν πάρει ικανοποιητικά ανταλλάγματα. Θυμάστε ότι λίγες μέρες πριν κλείσουν οι Σκοπιανοί τα σύνορα, τα ΜΜΕ είχαν βγάλει ότι ο Νίκος Ξυδάκης είχε αναφέρει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Αυτό φαντάζομαι ήταν τυράκι για τους Σκοπιανούς, ώστε να μην κλείσουν τα σύνορα. Τώρα όμως γιατί ξαναφέρνει το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι Σκοπιανοί έκλεισαν τα σύνορα, και οι κνίτες των ΜΜΕ έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζουν τα Σκόπια ως τον “κακό” Σκοπιανό? Βλέπε “Άδωνις VS Μπογδάνος – Η Τέχνη της Προπαγάνδας”.

Ο λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παζαρεύει το “Μαδεδονία” μόνο με τα Σκόπια. Ο ΣΥΡΙΖΑ παζαρεύει το “Μακεδονία” και με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ και η Τουρκία προσπαθούν χρόνια να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, και η Ελλάδα μπλοκάρει την ένταξη τους λόγω της ονομασίας. Βλέπε Balkans Insight “Turkish Support for Macedonia's NATO Bid Riles Greece”.

Το 2008 ήταν όλα έτοιμα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά ο Κώστας Καραμανλής άσκησε βέτο, και η ένταξη των Σκοπίων ματαιώθηκε. Βλέπε BBCNato Macedonia veto stokes tension”, Απρίλιος 2008.

Επίσης η Ελλάδα δεν δέχεται την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Βλέπε Wikipedia “Accession of Macedonia to the European Union”.

Τώρα λοιπόν ο Τσίπρας βάζει στην διαπραγμάτευση και την ονομασία των Σκοπίων για να παζαρέψει με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, ώστε να ασκήσουν πιέσεις στην Τρόικα, να δώσουν οικονομικά ανταλλάγματα στην Ελλάδα, και η Ελλάδα να δεχτεί το θέμα της ονομασίας, και να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το θέμα είναι όμως το εξής. Στο εσωτερικό όμως του ΣΥΡΙΖΑ το να πεις τα Σκόπια Μακεδονία δεν είναι τίποτα. Δεν τρέχει μία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κομμουνιστιό κόμμα του 4%, και στο εσωτερικό του τα μέλη του χέζουν πάνω στην Ελληνική σημαία. Ο Πάνος Καμμένος όμως, που μας έλεγε προδότες επειδή θέλαμε την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, πως να δεχτεί οικονομικά ανταλλάγματα για να παραχωρήσει το Μακεδονία στα Σκόπια?

Τι θα μου πει μετά εμένα? Ότι είμαι προδότης επειδή θέλω να αποκρατικοποιηθεί η ΔΕΗ, και δεν είναι προδότης αυτός, που έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το όνομα Μακεδονία?  Γι’αυτό βλέπετε και βγαίνει ο Καμμένος και λέει ότι θα παραιτηθεί, και πετάγονται το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και κλείνουν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, και του λένε ότι αν μπορεί να πάρει ικανοποιητικά ανταλλάγματα για το Μακεδονία να τα πάρει, και θα στηρίξουν αυτοί.

Απλά οι δημοσιογράφοι δεν τα λένε έτσι χύμα. Γίνεται ένα παιχνίδι γύρω από τον Μουζάλα, ο οποίος βγήκε και είπε και καλά κατά λάθος τα Σκόπια Μακεδονία. Και σε ποιον το είπε κατά λάθος? Στον Παύλο Τσίμα, ο οποίος ήταν μέλος του ΚΚΕ, έγραφε στον Ριζοσπάστη, και ήταν διευθυντής του 902 fm, του ραδιοφωνικού σταθμού του ΚΚΕ. Στον Τσίμα έκανε ο Μουζάλας κατά λάθος την δήλωση και άνοιξε το θέμα. Στο μεταξύ σε επίσημο έγγραφο οι Τσίπρας και Ολάντ αναφέρουν τα Σκόπια Μακεδονία, ξεκαθαρίζοντας ότι αν η Ελλάδα πάρει ικανοποιητικά ανταλλάγματα θα δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Βλέπε Πρώτο Θέμα “Μακεδονία τα Σκόπια σε επίσημο έγγραφο Τσίπρα- Ολάντ στο Παρίσι”, Μάρτιος 2016.

Και στο μεταξύ λέει ο Τσίπρας στον Καμμένο να περιμένει να τελειώσει η διαπραγμάτευση. Γιατί αν δεν πάρει ικανοποιητικά ανταλλάγματα, ο Τσίπρας, είναι δεδομένο ότι δεν θα το δώσει το όνομα Μακεδονία, άρα δεν θα έχει πρόβλημα και ο Καμμένος. Αν δώσει τελικά το όνομα ο Τσίπρας, τότε θα πρέπει να φύγει ο Καμμένος, και να μπουν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αφού το ΚΚΕ είναι το κόσμημα του πολιτικού μας συστήματος, και δεν λερώνει ποτέ τα χέρια του, αφήνοντας τους άλλους να κάνουν την βρώμικη δουλειά.

Αν δεν δοθεί το όνομα, ο Τσίπρας μπορεί να κάνει έναν ανασχηματισμό, και όλα μια χαρά. Ο Καμμένος πάλι με την Ελληνική σημαία στο χέρι. Ο Καμμένος έχει επίσης θέμα και με την Ισλαμποποίηση της Ελλάδας που προωθεί ο Τσίπρας με τον Νταβούτογλου. Οι ψηφοφόροι του Τσίπρα είναι αριστεροί, και όσο τους δίνει ο Τσίπρας αυτά που τους τάζει δεν έχουν πρόβλημα όσους Μουσουλμάνους μετανάστες και να φέρει στην Ελλάδα. Για τον Καμμένο είναι πολύ πιο δύσκολο να πουλήσει στους ψηφοφόρους του την Ισλαμοποίηση της Ελλάδας.

Άρθρα


“Ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών του 1923”

“Nato Macedonia veto stokes tension”, Απρίλιος 2008

“Accession of Macedonia to the European Union”

“Μακεδονία τα Σκόπια σε επίσημο έγγραφο Τσίπρα- Ολάντ στο Παρίσι”, Μάρτιος 2016

Greece Blocking NATO Expansion”, Μάρτιος 2008


“Turkish Support for Macedonia's NATO Bid Riles Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου