Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Η Τέχνη της Προπαγάνδας

Έχω ενώσει δύο βιντεάκια, ένα του Γεωργιάδη και ένα του Μπογδάνου, για να ακούσετε την δεξιά και αριστερή άποψη για το μεταναστευτικό.


Στο πρώτο βιντεάκι ο Γεωργιάδης κατηγορεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι με το μεταναστευτικό μπορούμε να λύσουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα, επειδή οι Μουσουλμάνοι γεννάνε πάρα πολύ, και άρα αν φέρουμε πολλούς Μουσουλμάνους στην Ελλάδα θα λύσουμε το πρόβλημα υπογεννητικότητας που έχουμε.Στο δεύτερο βιντεάκι θα ακούσετε από τον Μπογδάνο την αντεπίθεση της αριστεράς. Όσο περισσότερες εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, τόσο πιο επίκαιρα θα είναι αυτά που λέει ο Άδωνις, αφού ακόμη και οι πιο αφελείς θολοκουλτουριάρηδες, ή ακόμη και οι πιο φανατικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους για την Ελλάδα. Άλλο είναι ένας θολοκουλτουριάρης να γράφει υπέρ των λαθρομεταναστών στο διαδίκτυο, για να υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, και άλλο είναι να βρεθεί να τον κυνηγάει στον δρόμο ένας Πακιστανός. Άλλο είναι ακόμη και αν δεν νοιώθει ασφαλής να περπατήσει στον δρόμο.

 Επομένως η αριστερά θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να απαντήσει σε επιθέσεις όπως αυτή του Άδωνι, η επιχειρηματολογία του οποίου θα αποκτά με το πέρασμα του χρόνου την δύναμη του αυτονόητου. Λέει λοιπόν ο πονηρός Μπογδάνος, ότι οι Σκοπιανοί έριξαν καπνογόνα στην Ελλάδα, και η Ελλάδα δεν αντέδρασε, όταν οι μετανάστες έκαναν ντου για να σπάσουν τον φράχτη και να συνεχίσουν προς την Βόρεια Ευρώπη. Και τον πιάνει ο πόνος  τον πατριώτη Μπογδάνο, επειδή οι Σκοπιανοί έριξαν καπνογόνα στην πατρίδα του, που  τόσο πολύ αγαπά, και ο Ελληνικός στρατός δεν αντέδρασε και δεν τίμησε την πατρίδα. Μας βγήκε ο Μπογδάνος “ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς”.

Θεωρώ δεδομένο ότι το ντου που έκαναν οι μετανάστες οργανώθηκε από ανθρώπους του Ερντογάν που βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες. Live έδειχνε η tv την στιγμή που έγινε το ντου, και άκουγες κάποιους μετανάστες να φωνάζουν ότι άνοιξαν τα σύνορα, ενώ δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, ώστε να μαζέψουν χιλιάδες μετανάστες μπροστά στον φράχτη και να κάνουν το ντου.

Το θέμα είναι τι σημαίνει αυτό που λέει ο Μπογδάνος? Ο Μπογδάνος λέει ότι όσοι είμαστε πατριώτες θα πρέπει να ζητάμε να επέμβει ο Ελληνικός στρατός για να ανοίξουν τα σύνορα τα κακά Σκόπια. Τα κακά Σκόπια που κάνουν επιθέσεις στο Ελληνικό έδαφος με δακρυγόνα και προσβάλλουν την εθνική υπερηφάνεια μας. Τα κακά Σκόπια. Τα κακά Σκόπια που δεν αφήνουν τους μετανάστες να πάνε στην Βόρεια Ευρώπη. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν οι δημοσιογράφοι είναι να μπορούμε να συνεχίσουμε να στέλνουμε με τον Ερντογάν μετανάστες στην Ευρώπη.

Τα Σκόπια δεν θα τολμούσαν να κλείσουν τα σύνορα τους αν δεν είχαν την υποστήριξη πολλών χωρών της Ευρώπης, γιατί εκτός από τον Τσίπρα τα Σκόπια φοβούνται ακόμη περισσότερα τον Ερντογάν. Τα Σκόπα είναι μία μικρή χώρα με έναν μεγάλο Μουσουλμανικό πληθυσμό, και ο Ερντογάν μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό των Σκοπίων. Εξάλλου τα Σκόπια είναι μία πολύ μικρή χώρα και δεν θα μπορούσε να αντέξει ούτε καν μία επίθεση του Ελληνικού στρατού, πολύ περισσότερο μία ταυτόχρονη επίθεση του Ελληνικού και του Τουρκικού στρατού.

Γι’αυτό και ακούτε πολλούς Ευρωπαίους να λένε ότι τα σύνορα της Ευρώπης θα πρέπει να μεταφερθούν στα σύνορα Σκοπίων-Ελλάδας από τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, ότι θα πρέπει να στείλουν ακόμη και στρατό στα Σκόπια κτλ. Ο λόγος που το λένε αυτό είναι επειδή φοβούνται μην τυχόν και υποκύψουν οι Σκοπιανοί στις πιέσεις του Τσίπρα και του Ερντογάν και ανοίξουν τα σύνορα τους. Τέλος πάντων όμως να μην πολυλογώ, η ουσία είναι άλλη. Ένας αντιπερισπασμός που μπορεί να κάνει ο Τσίπρας είναι να βάζει ο Ερντογάν τους ανθρώπους του να οργανώνουν μεγάλα ντου στα σύνορα με τα Σκόπια, οι Σκοπιανοί να απαντάνε με δακρυγόνα κτλ, και οι κνίτες στα ΜΜΕ να μας λένε ότι οι κακοί Σκοπιανοί επιτίθενται στην Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο η αριστερά θα πουλάει έναν δήθεν πατριωτισμό, την στιγμή που μετατρέπει την Ελλάδα σε εμπροσθοφυλακή του Χαλιφάτου εναντίον της Ευρώπης. Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας βέβαια θέλουν να βουλιάξουν την Ευρώπης τους μετανάστες για διαφορετικούς λόγους. Δεν το κάνει ο Τσίρπας για να εξυπηρετήσει τον Ερντογάν, ούτε ο Ερντογάν για να εξυπηρετήσει τον Τσίπρα. Αυτό όμως δεν αναιρεί την ανίερη και προσβλητική για την Ελλάδα συμμαχία των Ελλήνων κομμουνιστών με τους Τούρκους Ισλαμιστές.

Σκεφτείτε επίσης ότι όσο περνάνε οι μέρες, ο Τσίπρας και ο Ερντογάν θα μαζεύουν όλο και περισσότερους μετανάστες στα σύνορα με τα Σκόπια, και τα ντου που θα οργανώνουν οι πράκτορες του Ερντογάν θα είναι όλο και μεγαλύτερης έντασης, και άρα και οι απαντήσεις των Σκοπιανών θα πρέπει να είναι ολοένα και μεγαλύτερης έντασης.

Ο Τσίπρας θα φροντίσει να μην υπάρχει Ελληνικός στρατός στα σύνορα για να σταματήσει τους μετανάστες από το να κάνουν ντου στα Σκόπια, ώστε οι δημοσιογράφοι να παρουσιάζουν τις προσπάθειες των Σκοπιανών να σταματήσουν τους μετανάστες που στέλνουν οι Τσίπρας-Ερντογάν ως επίθεση των Σκοπιανών εναντίον της Ελλάδας, και να ξεσηκώνουν τους Έλληνες εναντίον των Σκοπιανών. Ενώ στην πραγματικότητα οι δημοσιογράφοι θα ξεσηκώνουν τους Έλληνες εναντίον της Ευρώπης, και θα τους ζητούν να γίνει η Ελλάδα η εμπροσθοφυλακή του Χαλιφάτου εναντίον της Ευρώπης.

Γιατί η Ευρώπη έχει ξακαθαρίσει ότι αν ο Τσίπρας μετατρέψει την Ελλάδα σε μία τουρκική επαρχία, τότε η Ευρώπη θα μεταφέρει τα Ευρωπαϊκά σύνορα από τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στα σύνορα Σκοπίων-Ελλάδας. Αυτό το έχουν ξεκαθαρίσει οι Ευρωπαίοι.

Να πω επίσης ότι ο Μπογδάνος είναι ένας αριστερός δημοσιογράφος που έχει τον ρόλο του να παίζει τον αντι-Σύριζα, κάνοντας του κριτική σε κάποια αυτονόητα θέματα που παραδέχονται ακόμη και οι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Ενώ στα κρίσιμα ο Μπογδάνος στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με πάθος. Να θυμίσω ότι ο Μπογδάνος ήταν από τους μεγαλύτερους υβριστές του Σαμαρά, να θυμίσω ότι είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ κτλ. Ο Μπογδάνος, όπως και οι άλλοι Έλληνες δημοσιογράφοι, ποντάρισαν πάρα πολλά στο δημοψήφισμα, ώστε να παρουσιάσουν στους πσεκασμένοι ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ προφίλ.

Ενώ στην πραγματικότητα εμείς που ψηφίσαμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ψηφίσαμε ΝΑΙ στην διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίσαμε ΝΑΙ στο να ακυρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις, ψηφίσαμε ΝΑΙ στο να αντικατασταθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις με φόρους και περικοπές συντάξεων. Και ψηφίσαμε ΝΑΙ, γιατί απλά ο αρχιμανδρίτης Νίκος Παπάς φρόντισε να έρθει το δημοψήφισμα μετά την μην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ, ώστε να είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Μας ρώτησαν δηλαδή οι Τσίπρας-Παπάς “θέλετε να φύγουμε από την Ευρωζώνη, ή θέλετε πχ να αντικατασταθεί η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με φόρους”? Και ψηφίσαμε μαζί με τους αριστερούς δημοσιογράφους ΝΑΙ, νομιμοποιώντας την διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να φορέσουν ένα προσωπείο αντι-ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μπογδάνος ήταν από αυτούς που κατεξοχήν ωφελήθηκε από την ιστορία του δημοψηφίσματος, αφού μπόρεσε να φορέσει έναν μανδύα αντι-ΣΥΡΙΖΑ, και στην συνέχεια να υποστηρίζει με πάθος την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, ή να βρίζει χυδαία τον Σαμαρά, χωρίς να τον θεωρούν οι πσεκασμένοι αριστερό.

Να πω ότι δεν ξέρω αν ο Μπογδάνος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να ψηφίζει και Ποτάμι ή μπορεί να ψηφίζει ΔΗ.Μαρ, ή μπορεί να ψηφίζει ΚΚΕ. Αλλά στο μεταναστευτικό ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, η ΔηΜαρ, το ΠΑΣΟΚ, είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Όπως άλλωστε και στο θέμα της ΕΡΤ, όπως και στο μένος τους εναντίον του Σαμαρά κτλ. Εγώ λέω ότι ο Μπογδάνος είναι αριστερός, δεν λέω ότι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζω ότι αξίζει να δείτε το βιντεάκι. Έχει διάρκεια μόνο 7 λεπτά, και είναι ένα σεμινάριο στους μηχανισμούς της προπαγάνδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου