Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

(Ρωσία+Ισραήλ) και (Τουρκία+Ιρἀν)? Μάρτιος 2016

Το World Tribune γράφει ότι η Ρωσία πάγωσε την παράδοση των S-300 στους Ιρανούς, επειδή σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι Ισραηλινοί στους Ρώσους, οι Ιρανοί έδωσαν στην Χεζμπολάχ  οπλισμό υψηλής τεχνολογίας, που οι Ιρανοί είχαν δεσμευτεί στους Ρώσους ότι θα κρατήσουν για τον εαυτό τους.

Την ίδια στιγμή στην Τεχεράνη, στην πρώτη μετά από δύο χρόνια επίσκεψη υψηλόβαθμου Τούρκου πολιτικού, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία και το Ιράν θα πρέπει να τα βρούνε, παρόλο που έχουν κάποιες διαφορές.

Οι Τούρκοι και οι Ιρανοί μπορούνε να τα βρούνε στο να στέλνουν οι Ιρανοί πετρέλαιο και αέριο στην Τουρκία, αλλά για να τα βρούνε θα πρέπει να δεσμευτούν οι Ιρανοί ότι δεν θα βγάλουν αγωγούς από την Συρία, και οι Τούρκοι να σταματήσουν να τους πιέζουν στο θέμα των τιμών. Αν όμως οι Τούρκοι τα βρούνε με τους Ιρανούς θα πρέπει να τα χαλάσουν με τους Άραβες. Άρα δεν είναι και τόσο εύκολο να τα βρούνε οι Τούρκοι με τους Ιρανούς, γιατί και θα πρέπει να ξεπεραστεί το θέμα της Συρίας, και θα κόψουν οι Άραβες στους Τούρκους το χαρτζιλίκι.

“Following talks with Israel, Putin freezes S-300 sale to Iran”, Μάρτιος 2016

“Turkish PM in Iran calls for ‘common perspective”, Μάρτιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου