Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Twitter - Συρία-Ουκρανία

Όποιος θέλει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Συρία, χωρίς να βασίζεται στους κνίτες των Ελληνικών ΜΜΕ, μπορεί να ανοίξει μία λίστα στο Twitter, με τίτλο “Συρία”, και να βάλει μέσα μία από τις Todays Zaman και Χουριέτ, δύο τουρκικές εφημερίδες που αντιπολιτεύονται τον Ερντογάν, την Sabah, μία εφημερίδα που υποστηρίζει τον Ερντογάν, ένα από τα κρατικά Ρωσικά δίκτυα, πχ TASS, Sputnik News, RT (Russia Today), ή Russia Beyond the Headlines (RBTH), και το Κουρδικό Rudaw.

Την Zaman την έκλεισε ο Ερντογάν οπότε μάλλον Χουριέτ. Επίσης το Κουρδικό Rudaw είναι από το Ιρακινό Κουρδιστάν, και του έχουν απαγορεύσει οι Κούρδοι της Συρίας να λειτουργεί στο Κουρδιστάν της Συρίας, αλλά δεν έχω βρει κάτι καλύτερο. Αν κάποιος ξέρει κάποιο αξιόπιστο Κουρδικό site στα Αγγλικά να μου το πει.

Όσοι θέλετε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, πάλι αποφεύγοντας την σαβούρα της Ελληνικής δημοσιογραφίας, μπορείτε να ανοίξετε στο Twitter μία λίστα με τίτλο “Ουκρανία”, και να βάλετε μέσα το UIAN (Ukrainian Independent News Agency) ή το Kyiv Post, δύο εξαιρετικά Ουκρανικά sites, και ένα κρατικό Ρωσικό, από αυτά που αναφέρω παραπάνω.

ΥΓ Από την στιγμή που ο Ερντογάν έκανε ντου στην Zaman, η Zaman έγινε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, και ο διάδοχος της είναι το Turkish Minute. Επομένως επιλέξτε Turkish Minute και ότι Today’s Zaman

Turkish Minute


Επίσης, λέω επιλέξτε ή το RT ή το TASS, και ή την Zaman ή την Χουριέτ, για να μην είναι πάρα πολλά τα tweets και να μην χάνεται η μπάλα.


Διευθύνσεις:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου