Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο Πιο Απλός Τρόπος να Περιγράψεις την Κατάσταση στην Συρία

Νομίζω ότι ο πιο απλός τρόπος για να το θέσει κανείς είναι ο εξής. Οι Ρώσοι πατάνε στο ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι στηρίζει τον ISIS, και χτυπάνε τον ISIS. Η Ρωσία έχει τις ευλογίες πολλών Ευρωπαίων, αν όχι και των Αμερικανών.

Η Τουρκία, η οποία δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι στηρίζει τον ISIS, τους Σουνίτες δηλαδή Ισλαμιστές της Συρίας και του Ιράκ, λέει στους Ευρωπαίους "αν δεν μαζέψετε τους Ρώσους, ή αν δεν συμφωνήσετε να στείλεουμε ως ΝΑΤΟ στρατό στα Σουνιτικά τμήματα της Συρίας, θα σας στέλνω με τον Τσίπρα μετανάστες μέχρι να σας κυνηγάνε μέσα στις πόλεις σας". Περί αυτού πρόκειται. Αυτή είναι όλη η ιστορία.

Για την Ελλάδα βέβαια υπάρχει και μία ακόμη ιδιαιτερότητα. Αν γεμίσουν ο Ερντογάν και ο Τσίπρας την Ελλάδα με μετανάστες, κάποια στιγμή ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και θα τους επιτεθεί. Ο Ελληνικός στρατός, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην εξουσία, θα πρέπει υποχρεωτικά στις συμπλοκές να πάρει το μέρος μας. Επομένως η Τουρκία θα έχει την υποχρέωση να στείλει στρατό για να προστατεύσει τους άοπλους Μουσουλμάνους μετανάστες.


Θέλω να πω ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο επί της ουσίας πολιτική ανοιχτών συνόρων απ'όσο φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου