Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Ομπάμα - Μουσουλμανική Αδελφότητα

Στις ΗΠΑ πρόεδρος είναι ο Ομπάμα, που είναι ένας σκληρός κεντροαριστερός προερχόμενος από τους Democrats, αλλά το κοινοβούλιο (Κογκρέσο) ελέγχεται από τους Republicans (κεντροδεξιοί). Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι οι Αμερικανοί ας πούμε “βουλευτές”, εκλέγονται με διαφορετική εκλογή από αυτήν του προέδρου. Επομένως μπορεί οι Democrats να ελέγχουν την προεδρία και οι Republicans το Κογκρέσο, ή το ανάποδο. Όπως συμβαίνει τώρα. Βλέπε Huffington Post “Republicans Control Both Houses of Congress; Democrats the Presidency: So What Does the Future Hold?”, Ιανουάριος 2015.

Όπως θα διαβάσετε λοιπόν στο παρακάτω άρθρο του Hill, οι  Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να κατατάξουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Βλέπε “Cruz bill would designate Muslim Brotherhood as terrorist group”, Απρίλιος 2015. Όπως μάλιστα θα διαβάσετε στο άρθρο, πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την πρoσπάθεια είχε ο ένας εκ των υποψηφίων για την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Τεντ Κρουζ.Αυτός είναι ο λόγος που βλέπετε την Έλενα Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ, ένα από τα πιο σκληρά αριστερόνια της Ελληνικής δημοσιογραφίας, αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες δημοσιογράφους, να μην χωνεύουν εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ ούτε τον Τεντ Κρουζ. Τα έχουν βέβαια πολύ περισσότερο με τον Τραμπ, επειδή λέει ότι θα απαγορεύσει να πηγαίνουν στις ΗΠΑ Μουσουλμάνοι μετανάστες μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, καθώς και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν με την Ρωσία εναντίον του ISIS. Aλλά τα έχουν και με τον Τεντ Κρουζ, τον οποίο επίσης χαρακτηρίζουν ακροδεξιό, επειδή θέλει να ανακηρυχθεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε τρομοκρατική οργάνωση.

Έχετε υπόψη σας ότι οι κνίτες των ΜΜΕ πρέπει να παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και την αριστερά γενικότερα, ως φιλο-Αμερικανικό και όχι ως φιλο-Τουρκικό κόμμα. Όσο μεγαλύτερες διαφορές έχουν η Τουρκία και οι ΗΠΑ στην εξωτερική τους πολιτική, τόσο πιο απόμακρες από τις ΗΠΑ θα είναι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ από τις ΗΠΑ, και τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βγαίνει ο Μίμης Ανδρουλάκης στα κανάλια και να παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως φιλο-Αμερικανό κόμμα. Βλέπε “Μίμης Ανδρουλάκης –Προπαγάνδα”.

Aν αντιθέτως οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι ευθυγραμμισμένες στην εξωτερική τους πολιτική, τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν οι δημοσιογράφοι να τις αποδίδουν στον φιλο-Αμερικανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως καταλαβαίνετε η φιλο-Τουρκική πολιτική δεν είναι καθόλου εμπορική στην Ελλάδα. Χωρίς να λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Τα δικά του συμφέροντα εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, απλά έχει με την Τουρκία κάποια κοινά συμφέροντα. Πχ η Τουρκία θέλει να μας δανείσει κάποια χρήματα για τον Greek Stream (αγωγός Τουρκίας-Ελλάδας), υπάρχει το μεταναστευτικό, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Τούρκοι θέλουν να εκβιάσουν την ΕΕ κτλ. Αλλά είναι πολύ σημαντικό για το πολιτικό μας σύστημα να αποδίδει τις αποτυχίες του στους Αμερικανούς. Βλέπε Συνταγματάρχες, Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Αλέξη Τσίπρα κτλ.

Να γυρίσω όμως στο θέμα. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι η οργάνωση που στηρίζει η Τουρκία και το Κατάρ, και την οποία έχουν αναγνωρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει επίσης μια λειτουργική σχέση με το Ιράν, λόγω της κοινής τους έχθρας προς την Σαουδική Αραβία.

Ο Ερντογάν είναι έξω φρενών με αυτήν την προσπάθεια των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων, όπως θα διαβάσετε στην τουρκική Todays Zaman, και η Τουρκία παρακολουθεί από κοντά αυτήν την προσπάθεια. Βλέπε “Erdoğan’s office criticizes US bill calling Muslim Brotherhood terrorist”, Φεβρουάριος 2016.

Όπως θα διαβάσετε όμως στο άρθρο του κεντροδεξιού Breitbart, για να ανακηρυχθεί όντως η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε τρομοκρατική οργάνωση, θα πρέπει να υπογράψει και ο Ομπάμα. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι εύκολο. Βλέπε “Committee Presses Obama Admin. to Designate Muslim Brotherhood a Terrorist Group”, Φεβρουάριος 2016. Ο Ομπάμα έχει Μουσουλμάνο πατέρα (Κένυα), και είναι πολύ φιλικός προς τους Ισλαμιστές. Κακά τα ψέματα όμως οι περισσότεροι Democrats είναι λιγότερο ή περισσότερο φιλικοί προς τους Ισλαμιστές. Ίσως ο Ομπάμα να είναι λίγο παραπάνω.

Θεωρώ μία μορφή αντιποίνων προς τους Ρεπουμπλικάνους την πρόσφατη επίσκεψη του Ομπάμα προς το τζαμί των ΗΠΑ που συνδέεται με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, και έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί και για επαφές με την τρομοκρατία. Βλέπε το Ρεπουμπλικάνικο Fox News. “Baltimore mosque set for Obama visit has controversial ties”, Φεβρουάριος 2016.

Τέλος πάντων με τον Ομπάμα στην Προεδρία, αλλά και με τους Democrats γενιότερα, δεν νομίζω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα καταφέρουν να ανακηρυχθεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση. Συνεπώς οι σάπιες κούκλες των Ελληνικών ΜΜΕ θα πρέπει να ανησυχούν λιγότερο.

Άρθρα

“Republicans Control Both Houses of Congress; Democrats the Presidency: So What Does the Future Hold?”, Ιανουάριος 2015

“Cruz bill would designate Muslim Brotherhood as terrorist group”, Απρίλιος 2015

“Committee Presses Obama Admin. to Designate Muslim Brotherhood a Terrorist Group”, Φεβρουάριος 2016

“Erdoğan’s office criticizes US bill calling Muslim Brotherhood terrorist”, Φεβρουάριος 2016

Baltimore mosque set for Obama visit has controversial ties”, Φεβρουάριος 2016

4 σχόλια:

 1. Τι αποψη εχεις για τον Τραμπ ως πολιτικο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν τον έχω παρακολουθήσει πολύ. Μου αρέσουν οι θέσεις του για το μεταναστευτικό αλλά μου φαίνεται λίγο λαικιστής. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω άποψη

   Διαγραφή
  2. Και εγω στηριζω πολλα απο αυτα που λεει ο τραμπ,αλλα πιστευω οτι ο λαικισμος εχει μονο βραχυπροθεσμα οφελη και δεν λειτουργει προς οφελος της επικρατησης της καπιταλιστικης ιδεολογιας στην αμερικη

   Διαγραφή
  3. Μα λέω και στο πιο πάνω σχόλιο ότι δεν έχω παρακολουθήσει αρκετά για να έχω άποψη

   Διαγραφή