Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Νταβούτογλου-ΗΠΑ-Τρομοκρατιή Επίθεση στην Άγκυρα

Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι στην τρομοκρατική ενέργεια στην Άγκυρα συμμετείχαν οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) μαζί με τους Κούρδους του PKK, καθώς και ότι δεν δικαιούται καμία χώρα του ΝΑΤΟ, και κυρίως οι ΗΠΑ, να βοηθάνε αυτή την οργάνωση, που είναι αποδεδειγμένα πλέον τρομοκρατική. Όποια χώρα υποστηρίζει το YPG ρισκάρει να χάσει την φιλία της Τουρκίας είπε ο Νταβούτογλου, αναφερόμενος προφανώς στις ΗΠΑ.

Οι Κούρδοι της Συρίας δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα. Ο αρχηγός του Κουρδικού PYD, του οποίο τον στρατιωτικό βραχίονα αποτελεί το YPG, δήλωσε ότι οι Κούρδοι της Συρίας δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση στην Τουρκία. Κακά τα ψέματα δεν τους συμφέρει τους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, να κάνουν κάτι τέτοιο, ξέροντας ότι γίνεται πιο δύσκολο για τις ΗΠΑ να τους υποστηρίζουν. Αντιθέτως σαφώς και συμφέρει κάτι τέτοιο τους Κούρδους της Τουρκίας (PKK), που υποστηρίζονται από την Ρωσία και βρίσκονται σε πόλεμο με την Τουρκική κυβέρνηση στην Ανατολική Τουρκία.

Οι Τούρκοι βασίζουν τους ισχυρισμούς τους στο ότι ένας από τους τρομοκράτες ήταν ο Salih Neccar, ο οποίος είναι Κούρδος της Συρίας, και  σύμφωνα με τους Τούρκους είναι μέλος του YPG.
“Davutoğlu says Syrian Kurdish YPG behind Ankara attack”, February 2016

“Syrian PYD leader rejects responsibility for Ankara attack”, Φεβρουάριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου