Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Οι Άδειες των Καναλιών και οι Εφοπλιστές

Το καλύτερο με τις άδειες των καναλιών, το οποίο μάλιστα δεν θίγει κανείς, είναι ότι θα πρέπει να έχουνε μίνιμουμ 400 άτομα προσωπικό. Αυτό αποσκοπεί στο να μην μπορούν να είναι τα κανάλια βιώσιμα, ώστε να μην μπορεί να επενδύσει κανένας υγιής επιχειρηματίας. Να μπορούν να επενδύσουν μόνο τίποτα Κατάρ κτλ, χώρες δηλαδή που επενδύουν σε ξένα μίντια για να προωθούν την ενεργειακή τους πολιτική και όχι για να βγάλουν κέρδη. Στο Al Jazeera των ΗΠΑ το Κατάρ ξόδεψε πάνω από 2 δις δολάρια, και η άδεια που αγόρασε με 500 εκ δολάρια ήταν από το κανάλι του Αμερικανού αντιπροέδρου του Κλίντον Αλ Γκορ. Δηλωμένα όλα αυτά, γραμμένα στις εφημερίδες. Δεν μιλάω για σκάνδαλα.

 Ή θα μπορούν να επενδύσουν τίποτα επιχειρηματίες που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ξέρουν εκ των προτέρων ότι αφού δοθούν οι άδειες θα αλλάξει ο νόμος, ώστε να μειωθούν οι απαιτήσεις και τα κόστη. Πχ τίποτα εφοπλιστές κτλ. Και απορεί ο κόσμος, για το πως γίνεται να κολλάνε οι εφοπλιστές με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. Μια χαρά μπορεί να κολλάνε γιατί δεν τους ενδιαφέρει τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εντός Ελλάδας. Τα πλοία τους τα έχουν με ξένες σημαίες, και αν ακόμη τα έχουν με Ελληνική σημαία και ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να τα φορολογήσει μπορούν να αλλάξουν σημαία. Τα πλοία τους είναι το 90% της περιουσίας τους, τυχαίο το ποσοστό, και δεν τους καίγεται καρφί αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατικοποιήσει και τα περίπτερα, αν θα πάμε στην δραχμή κτλ.

Είδατε ότι ο Τσίπρας επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα το Ιράν, και πήρε και την Περιστέρα μαζί του, αυτήν την αριστερή φεμινίστρια. Ο Τσίπρας είναι αντισυμβατικός και στις Βρυξέλλες δεν βάζει γραβάτα, ενώ η Περιστέρα στο Ιράν ήταν πιο συμβατική και φόρεσε την Μουσουλμανική μαντίλα. Οι Ιρανοί μετά την άρση των οικονομικών κυρώσεων και την εκτόξευση της παραγωγής τους που θα ακολουθήσει, θα πρέπει να κάνουν συμβόλαια με ναυτιλιακές εταιρείες που θα μεταφέρουν το πετρέλαιο τους, και σίγουρα θα το λάβουν υπόψη τους αν ο Τσίπρας, και ο κάθε Τσίπρας, τους προτείνει κάποιους επιχειρηματίες. Γιατί για να τους προτείνει σημαίνει ότι παίρνουν την μίζα τους από αυτούς τους επιχειρηματίες, και αυτό θα μπορεί να μεταφραστεί σε πολιτική επιρροή για το Ιράν και το κάθε Ιράν.

Αυτά που είπα είναι ένα παράδειγμα μόνο, από τα πολλά που μπορεί να σκεφτεί κανείς για το πως μπορούν να συνεργαστούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ με τους εφοπλιστές. Για παράδειγμα η ΔΕΗ, που είναι η λατρεία της Ελληνικής αριστεράς, αγοράζει πετρέλαιο, και πολλοί Έλληνες εφοπλιστές κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου. Και εκεί θα μπορούσε να γίνεται παιχνίδι. Αυτό το παράδειγμα τώρα που χρησιμοποιώ μπορεί να μην ισχύει, αλλά μπορεί να συμβαίνουν χίλια δυο άλλα παρόμοια.


Αλλά για ένα τέτοιο μιντιακό πλαίσιο μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά θα άφηνε να λειτουργούν 20 κανάλια. Με την σημερινή τεχνολογία μπορούμε να έχουμε απεριόριστα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου