Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσία + Κούρδοι Συρίας (Φεβρουάριος 2016)

Ο Άγγλος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ανησυχεί για την όλο και μεγαλύτερη συνεργασία των Κούρδων της Συρίας (YPG) με την Ρωσία. Πολύ σωστά ανησυχεί, γιατί αν οι Κούρδοι της Συρίας ενταχθούν πλήρως στον άξονα Ρωσίας-PKK, τότε οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θα χάσουν τον βασικό τους σύμμαχο εναντίον του ISIS στην Συρία, που δεν είναι άλλος από τους Κούρδους της Συρίας, αφού δεν θα μπορούν πλέον να τους υποστηρίζουν.Ή αν εναλλακτικά οι ΗΠΑ βρεθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας, ενώ αυτοί έχουν ενταχθεί πλήρως στον άξονα Ρωσίας-PKK, τότε θα είναι σαν να συνεργάζονται με την Ρωσία εναντίον της Τουρκίας, έστω και έμμεσα, έστω και άθελα τους, και αυτό σίγουρα δεν το θέλουν οι ΗΠΑ. Αλλά θα είναι κάτι που θα συμβαίνει εκ των πραγμάτων, άσχετα αν το θέλουν ή όχι οι ΗΠΑ, σε περίπτωση που οι Κούρδοι της Συρίας χρησιμοποιούν με το PKK τα όπλα που θα τους δίνουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, και όχι εναντίον του ISIS στην Συρία.

Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ θέλουν οι Κούρδοι της Συρίας να χρησιμοποιούν τα όπλα που τους δίνουν εναντίον των Σύριων Σουνιτών Ισλαμιστών (ISIS Συρίας), και όχι εναντίον της Τουρκίας στην Ανατολική Τουρκία. Αλλά πως το διασφαλίζεις αυτό στην πράξη?

“The Kurds, the Kremlin, and the Ceasefire”, Φεβρουάριος 2016

Britain says uneasy after evidence of Kurdish coordination with Syria and Russia”, Φεβρουάριος 2016

Turkey calls for unconditional U.S. support against Kurdish YPG”, Φεβρουάριος 2016

2 σχόλια:

  1. υπαρχει και η πιθανοτητα στο επανασχεδιασμο του χαρτη που θελουν ηπα,ρωσια , η τουρκια να χρειαστει να περιοριστεί εδαφικα λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο την Ρωσία συμφέρει να χάσει η Τουρκία το δικό της τμήμα του Κουρδιστάν. Δεν συμφέρει τις ΗΠΑ. Τις ΗΠΑ τις συμφέρει να γίνει ανεξάρτητο Κουρδιστάν στο Ιράκ και την Συρία.

      Διαγραφή