Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Οι Sudairy Seven της Σαουδικής Αραβίας

Η παρακάτω εικόνα εμφανίζει τους βασιλιάδες της Σαουδικής Αραβίας από το 1932, όταν ο ibn Saud ίδρυσε το τρίτο Σαουδαραβικό κράτος, μέχρι και τον σημερινό βασιλιά Salman. Οι Saud είναι οι απόγονοι του Muhammad ibn Saud ο οποίος το 1744 ίδρυσε το πρώτο Σαουδαραβικό κράτος στην Αραβική χερσόνησο, διώχνοντας τους Οθωμανούς. Το κράτος αυτό διέλυσαν οι Οθωμανοί με την βοήθεια των Αιγυπτίων με τον πόλεμο του 1811-1817 (Ottoman-Saudi War1811-1817).

Εικόνα 1Ο ιδρυτής του τρίτου Σαουδαραβικού κράτους, ο ibn Saud,  είχε περίπου 100 κόρες και 50 γιούς, αλλά οι αγαπημένοι του ήταν οι 7 γιοί που προέρχονταν από την Hussa bint Ahmed Al Sudairi, η οποία ήταν η αγαπημένη του γυναίκα, και είναι οι λεγόμενοι  Sudairi Seven” ή “το σόι των Sudairi”. Sudairi ήταν το επώνυμο της μητέρας τους, και γίνεται χρήση του επωνύμου της μητέρας για να τους ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αδέλφια τους από άλλες μητέρες, οι οποίοι θεωρούνται άλλα σόγια. Δύο από τους βασιλιάδες που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα προέρχονται από τους Sudairy Seven, o Fahd και ο Salman.

Όπως φαντάζεστε υπάρχουν μεγάλες διαμάχες ανάμεσα στα διάφορα σόγια των Saud, και αυτό όπως έχω ξαναπεί έχει τεράστια σημασία για τον τρόπο που λειτουργεί η τρομοκρατία στην Σαουδική Αραβία. Βλέπε και η “Βασιλική Οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και η Al Qaeda”.

Ο μεγαλύτερος από τους Sudairy Seven, o Fahd, ήταν βασιλιάς από το 1982 μέχρι το 2005, ο δεύτερος Sultan ήταν υπουργός άμυνας από το 1962 μέχρι το 2011, ο τρίτος Abdul Rahman ήταν υφυπουργός άμυνας από το 1978 μέχρι το 2011, ο τέταρτος Nayef ήταν υπουργός εσωτερικών από το 1975 μέχρι το 2012, και ο έκτος Salman είναι ο σημερινός βασιλιάς. Υπάρχουν διαμάχες και εντός των Sudairy Seven, αλλά υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες διαμάχες με τα υπόλοιπα σόγια των Saud, γιατί η βασιλική οικογένεια έχει χιλιάδες μέλη.


Βλέπε επίσης “Η Σχέση του Σαουδάραβα Βασιλιά Salman με την Al Qaeda

και “Η Απαγωγή του Σαουδάραβα Πρίγκιπα”.

Άρθρα

“Saudi royal calls for regime change in Riyadh”, Σεπτέμβριος 2015

“Sudairi Seven”

“Hussa bint Ahmed Al Sudairi”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου