Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Η Ιδεολογική Συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πιο ιδεολογικά συνεπείς προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα ήταν το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, και το 600άρι στην δημόσια παιδεία, που σκοπό έχει να αντικαταστάσει όπως είπε τα φροντιστήρια. Και οι δύο προτάσεις αποσκοπούν στην συντριβή της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με σκοπό να περνάμε όλοι από την δημόσια εκπαίδευση και να διασφαλίζεται ότι θα μείνουμε αγράμματοι. Ο πρώτος διδάξας ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου που ισοπέδωσε κυριολεκτικά την παιδεία το 1981.

Ο πρώτος στόχος των κομμουνιστών είναι πάντα η παιδεία, και όχι η οικονομία όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν. Σε όλες τις γνήσιες σοσιαλιστικές χώρες πχ Σοβιετική Ένωση, Κίνα, Βόρεια Κορέα κλπ, η παιδεία διαλύεται. Ακόμη και η απλή ανάγνωση απαγορευμένων βιβλίων σε στέλνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι μόνοι τομείς που επιτρέπουν οι κομμουνιστές να αναπτύσονται είναι αυτοί των θετικών επιστημών, τους οποίους χρειάζονται για την ανάπτυξη των εξοπλιστικών τους προγραμμάτων, των δημοσίων επενδύσεων κτλ, και οι οποίοι δεν "βλάπτουν" την πολιτική σκέψη.

Η σοσιαλιστική ιδεολογία βασίζεται στο ότι το κράτος γνωρίζει τι είναι προς το συμφέρον του λαού, και για να προωθηθούν οι κεντριακά σχεδιαζόμενες πολιτικές οι πολίτες δεν πρέπει να έχουν δική τους σκέψη και άποψη, αλλά απλά να εκτελούν τις φιλολαικές κρατικές πολιτικές αδιαμαρτύρητα.
Οι δύο προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία είναι οι πιο γνήσιες αριστερές προτάσεις του μέχρι σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου