Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Η Απαγωγή του Σαουδάραβα Πρίγκηπα

Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την βασιλική οικογένεια των Saud. Ένας πρίγκιπας της βασιλικής οικογένειας κατήγγειλε στις Ελβετικές αρχές έναν άλλο πρίγκιπα της βασιλικής οικογένειας και ξάδερφο του, ότι οργάνωσε την απαγωγή του. Ο πρίγκιπας που προσέφυγε στα δικαστήρια είχε κάνει το 2002 καταγγελίες για διαφθορά στην Σαουδική Αραβία, και είχε ζητήσει μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα να ζει εξόριστος στην Αίγυπτο και τις ΗΠΑ για πολλά χρόνια.

Υπάρχουν πρίγκιπες που ζητούν εκλογές γιατί δεν έχουν καμία πιθανότητα να γίνουν βασιλιάδες, και θεωρούν ότι με εκλογές θα αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη, επειδή έχουν επιρροή σε πολύ κόσμο, είτε μέσω της θρησκείας, είτε μέσω της γραφειοκρατίας, είτε μέσω των επιχειρήσεων. Να θυμίσω ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα που υποστηρίζεται από την Τουρκία, το Κατάρ και το Ιράν ζητάει εκλογές στην Σαουδική Αραβία, που σημαίνει ότι κάποιοι Σαουδάραβες έχουν κοινά συμφέροντα με τους Τούρκους, τους Ιρανούς και τους Καταριανούς, στην κόντρα τους με τον βασιλιά.

Υπάρχουν χιλιάδες πρίγκιπες της οικογένειας των Σαούντ, αφού ο καθένας κάνει καμιά σαρανταριά παιδιά, οπότε καταλαβαίνετε τι μπάχαλο γίνεται με τους πρίγκιπες και τις πριγκοπέσες. Άλλος πρίγκιπας έχει επιρροή στην θρησκεία, άλλος στην γραφειοκρατία, άλλος στο πετρέλαιο, άλλος στις τράπεζες, και γίνεται το έλα να δεις. Η Λάμψη μπροστά στην Σαουδική Αραβία δεν μετράει μία. Να επαναλάβω ότι δεν τα λέω αυτά για την κουτσομπολίστική πλευρά τους, αλλά για την σημασία που έχουν για την τρομοκρατία και την λειτουργία της Al Qaeda και της κάθε Al Qaeda.


“Senior Saudi prince accuses cousin over alleged drugging and abduction”, Ιούλιος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου