Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Μοχάμεντ Μόρσι “Το Κοράνι είναι το Σύνταγμα μας”

Έχω πει πολλές φορές ότι ο Ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι είναι ο εκλεκτός της Τουρκίας και του Κατάρ, και ότι είχε καταφέρει να πάρει την εξουσία στην Αίγυπτο στις πρώτες εκλογές της χώρας, με χρήματα της Τουρκίας και του Κατάρ, και υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Τους Ισλαμιστές πρέπει να τους φαντάζεστε κάπως σαν τους κομμουνιστές του Μουσουλμανικού κόσμου. Αδίστακτοι, πολύ χαμηλής ηθικής, με βασικό τους όπλο την προπαγάνδα.


Στο παρακάτω άρθρο του Business Insider θα διαβάσετε ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε ότι όνειρο του είναι να γίνει το Κοράνι το σύνταγμα της χώρας. Τον Μοχάμεντ Μόρσι τον ανέτρεψαν οι Αιγύπτιοι σοσιαλιστές, με την βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, περνώντας την Αίγυπτο στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, επειδή οι ΗΠΑ συντάχθηκαν με την Τουρκία και το Κατάρ, και ζήτησαν να παραιτηθεί από την εξουσία ο Χόσνι Μουμπάρακ, όταν ξέσπασε στην Αίγυπτο η Αραβική Άνοιξη. Αυτό άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο των Αιγυπτίων Ισλαμιστών στην εξουσία. Αυτή ήταν μάλιστα η 3η μεγάλη κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας.

Η πρώτη ήταν η επίθεση της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους το 2001. Η δεύτερη ήταν η επίθεση των ΗΠΑ στον Σαντάμ Χουσέιν στο Ιράκ το 2003, κάτι που άνοιξε στο Ιράν τον δρόμο προς το Ιράκ και την Μεσόγειο Θάλασσα. Και η τρίτη ήταν η απαίτηση των ΗΠΑ να αποχωρήσει ο σοσιαλιστής δικτάτορας Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία της Αιγύπτου, κάτι που άνοιξε στους Αιγύπτιους Ισλαμιστές τον δρόμο προς την εξουσία. Τις οικονομικές διαφορές πάνω στις οποίες βασίζονται αυτές οι διαφορές τις έχω πει πολλές φορές. Είναι η στροφή της Σαουδικής Αραβίας προς την Κίνα, που είναι πλέον ο μεγάλος πελάτης για τις χώρες του Κόλπου, η στήριξη των ΗΠΑ σε αγωγούς που θα κατεβάζουν το πετρέλαιο και το αέριο του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν στον Ινδικό Ωκεανό, η υποστήριξη των ΗΠΑ σε αγωγούς που θα στείλουν στην Ευρώπη αέριο και πετρέλαιο από τις χώρες της Κασπίας Θάλασσας, μεταξύ των οποίων και το Ιράν, κτλ.

Το σημαντικό είναι ότι ακούτε όλες τους κνίτες των ΜΜΕ να σκούζουν για την ανατροπή του συμμάχου της Τουρκίας και του Κατάρ στην Αίγυπτο, του Μοχάμεντ Μόρσι, και την άνοδο του ορκισμένου εχθρού του Ερντογάν στην εξουσία, του Αμπντέλ Σίσι. Αλλά δεν το κάνουν λέει επειδή τα παίρνουν από την Τουρκία και το Κατάρ, αλλά επειδή ο Ισλαμιστής Μόρσι κέρδισε την εξουσία με εκλογές και ήταν μεταρρυθμιστής. Ο οποίος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωνε ότι όραμα του ήταν να γίνει το Κοράνι το σύνταγμα της Αιγύπτου. Τόσο μεταρρυθμιστής και τόσο απατεώνες...

“The New Egyptian President Reportedly Said 'Jihad Is Our Path And Death In The Name Of Allah Is Our Goal”, Ιούνιος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου