Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Η Κύπρος, το Ισραήλ και οι S-300

Έγινε σάλος με το δημοσιεύεμα που αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί έχουν τεστάρει τους Κυπριακούς S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη. Πράκτορας των Εβραίων ο Καμμένος. Μόνο που όποιος διαβάζει ξένα γεωπολιτικά sites γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι Κύπριοι και οι Ισραηλινοί έχουν κάνει πολλές ασκήσεις με τους S-300, εδώ και πολύ καιρό, στα πλαίσια του ενιαίου αμυντικού δόγματος, προκειμένου να εκπαιδεύσουν οι Κύπριοι τους Ισραηλινούς πιλότους να αποφεύγουν τους S-300.

Το ανέφερε το Reuters και έγινε χαμός στην Ελλάδα, λες και αποκαλύφθηκε κάποιο μεγάλο μυστικό. Των Κυπρίων είναι οι πύραυλοι, και επειδή δεν τους επέτρεψαν οι Τούρκοι να τους τοποθετήσουν στην Κύπρο τους έβαλαν στην Κρήτη. Είναι δεδομένο ότι η εκπαίδευση των Ισραηλινών πιλότων από τους Κυπρίους έγινε με τις ευλογίες της Ρωσίας, η οποία χρησιμοποιεί τους S-400 πλέον, και ετοιμάζει τους S-500.

Γιατί η Ρωσία επέτρεψε να συμβεί αυτό? Επειδή οι Ρώσοι έχουν συμφωνήσει εδώ και πολύ καιρό να πουλήσουν τους S-300 στο Ιράν, και αυτό προκαλεί ένταση στις πολύ βελτιωμένες σχέσεις τους με το Ισραήλ. Και για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, προφανώς επέτρεψαν στους Κύπριους να εκπαιδεύσουν τους Ισραηλινούς πιλότους πάνω στους S-300. Και επειδή τον Δεκέμβριο του 2015 η Ρωσία ξεκίνησε να παραδίδει τους S-300 στο Ιράν, το Reuters ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί έχουν εκπαιδευτεί πάνω στους Ελληνικούς S-300, που είναι όμως Κυπριακοί. Άμα περίμενε το Ισραήλ από τον Καμμένο...

Όχι ότι στα πλαίσια του ενιαίου αμυντικού δόγματος, και με τις ευλογίες της Ρωσίας, ο Καμμένος δεν θα επέτρεπε στους Ισραηλινούς να τεστάρουν τους S-300. Αλλά είναι άλλη η συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ και άλλη η συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ. Έχει μεγάλη διαφορά η μία συμμαχία από την άλλη. Η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαθέτουν πάνω στα σύνορα τους (βλέπε χάρτη), και αυτό φέρνει πολύ κοντά τις δύο χώρες. Τις τρεις χώρες για την ακρίβεια, γιατί και οι Αιγύπτιοι διαθέτουν στην περιοχή κοιτάσματα.
Εμένα η απορία μου είναι, απ'όλους αυτούς που τρώνε αυτόν τον σανό, αναρωτήθηκε κανείς γιατί η Ρωσία δεν έκανε αντίποινα στους Κύπριους για τους S-300? Να πω επίσης, ότι σύμφωνα με όσα γράφονται τουλάχιστον, οι S-300 μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται από τις αεροπορίες των Δυτικών χωρών, αλλά αυξάνουν πάρα πολύ την επικινδυνότητα των επιχειρήσεων, και επομένως και τις απώλειες που θα υπάρξουν σε πιθανές αεροπορικές επιχειρήσεις.


Russia starts deliveries of S-300 air defense systems to Iran”, Δεκεμβρίου 2015

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-russia-iran-idUSKBN0TM14520151203

(συνέχεια)

Κύπρος-Ισραήλ S-300 Μέρος 2

Δέχομαι επικριτικά μηνύματα επειδή είπα ότι οι Κύπριοι εκπαίδευσαν τους Ισραηλινούς πιλότους στους ρωσικούς πυραύλους S-300. Ωραία να το αλλάξω, και να πω ότι η Ελλάδα και η Κύπρος εκπαίδευσαν τους Ισραηλινούς πιλότους στους S-300, και όχι μόνο η Κύπρος. Η Κύπρος όμως είναι ο στενός σύμμαχος των Ισραηλινών και όχι η Ελλάδα, γιατί οι Κύπριοι είναι που έχουν με τους Ισραηλινούς τα κοιτάσματα τους πάνω στα σύνορα τους.

Εφόσον όμως υπάρχει το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, απέναντι στην Τουρκία τι είναι περίεργο στην όλη ιστορία? Το Ιράν είναι μία χώρα που έχει μεγάλες διαφορές αλλά και πολλά κοινά συμφέροντα με την Τουρκία, και πρόσφατα αγόρασε τους S-300 από την Ρωσία (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση). Επομένως ένα σενάριο, που δεν σημαίνει ότι θα επαληθευτεί, θα ήταν να συγκρουστούν Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, με την Τουρκία, και το Ιράν να είναι στο πλευρό της Τουρκίας. Μπορεί να μην επαληθευτεί αυτό το σενάριο, αλλά τι πιο φυσιολογικό από το να εκπαιδεύσει η Ελλάδα και η Κύπρος τους Ισραηλινούς στους S-300, την στιγμή που οι τρεις χώρες προωθούν τον ενεργειακό άξονα Ελλάδα-Κύπρου-Ισραήλ?

Αυτό που μου κάνει εντύπωση με όλους εσάς που τρώτε τον σανό που σας πασάρουν τα τουρκάκια της αριστεράς, είναι ότι δεν αναρωτιέστε γιατί ο Πούτιν δεν έχει ξεσηκώσει το σύμπαν για μία ιστορία που είναι παλιά? Ενδεικτικά αναφέρω ένα άρθρο του Μαΐου του 2015, που γράφει ότι οι Ισραηλινοί εκπαιδεύτηκαν στους S-300 στην Κρήτη. Αν γκουγκλάρετε “Israeli Pilots receive S-300 training Crete” θα βρείτε πάρα πολλά άρθρα.

Φαντάζεστε τι χαμό θα είχε προκαλέσει ο Πούτιν αν η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν εκπαιδεύσει μία ξένη αεροπορία σε Ρωσικούς πυραύλους, χωρίς την σιωπηρή διακριτική συναίνεση της Ρωσίας? Βλέπετε τι κάνει τώρα ο Πούτιν σε επικοινωνιακό επίπεδο εναντίον της Τουρκίας, που είναι μία χώρα που η Ρωσία χρειάζεται πολύ περισσότερο από την Ελλάδα και την Κύπρο? Σκεφτείτε τι θα είχε κάνει στην Ελλάδα και την Κύπρο αν είχαν τολμήσει να αγνοήσουν την Ρωσία.

Επίσης μου λένε πολλοί ότι οι πύραυλοι ανήκουν στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά το σε ποιον ανήκουν οι πύραυλοι στα χαρτιά πολύ μικρή σημασία έχει, γιατί σίγουρα ο λόγος της Κύπρου μετράει στο θέμα των S-300, αφού είναι η χώρα που τους έφερε στην Ελλάδα. Αλλά επαναλαμβάνω ότι ούτε η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα εκπαιδεύσει τους Ισραηλινούς πιλότους στους S-300, εφόσον αυτό δεν προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, και αυτό δεν είναι δική μου άποψη αλλά αποδείχτηκε στην πράξη.

Η προπαγάνδα που βλέπετε προέρχεται από τα Τουρκάκια της αριστεράς, επειδή θέλουν στο μέλλον να φορτώσουν την καταστροφή που προκαλούν οι Τσίπρας και Καμμένος σε κάποιες σκοτεινές δυνάμεις και όχι στην αριστερά. Ούτε δηλαδή και τα τουρκάκια της αριστεράς που γράφουν έχουν πρόβλημα για το θέμα των S-300. Ξέρουν τι συμβαίνει. Αν μάλιστα προχωρήσει κάποια στιγμή ο ενεργειακός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και τρώει η αριστερά θα τους αγαπήσει τους Ισραηλινούς. Απλά χρησιμοποιούν το θέμα των S-300 για να πασάρουν ακόμη περισσότερο κουτόχορτο στον κόσμο, και να προωθήσουν θεωρίες συνωμοσίας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει φυσικά και με την Χρυσή Αυγή. Αναφέρομαι πάντα στην αριστερά επειδή η αριστερά ελέγχει τον δημόσιο λόγο. Αφήνω απ’έξω την Χρυσή Αυγή όχι επειδή την θεωρώ καλύτερη από την αριστερά, αλλά επειδή δεν έχει πένες και μικρόφωνα.

“Israeli F-16I pilots get S-300 training opportunity”, Μαΐου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου