Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Οι Οικονομικές Εξαρτήσεις της Γερμανίας

Η Γερμανία εξάγει κάθε χρόνο περίπου 1.3 τρις δολάρια, το 50% περίπου των οποίων κατευθύνεται στις 10 χώρες που βλέπετε στον πίνακα, με μεγαλύτερο εισαγωγέα Γερμανικών προϊόντων την Γαλλία, δεύτερες τις ΗΠΑ, τρίτη την Αγγλία, τέταρτη την Ολλανδία και πέμπτη την Κίνα.

Η Γερμανία εισάγει κάθε χρόνο προϊόντα αξίας 1.1 τρις δολαρίων περίπου, το 50% περίπου των οποίων προέρχεται από τις 10 χώρες που βλέπετε στον παραπάνω πίνακα. Μεγαλύτερος προμηθευτής για την Γερμανία είναι η Ολλανδία, δεύτερη η Κίνα, τρίτη η Γαλλία, τέταρτες οι ΗΠΑ, και πέμπτη η Ιταλία.

Εισαγωγές-Εξαγωγές ανά Χώρα


Το σημαντικότερο προϊόν που εξάγει η Γερμανία είναι αυτοκίνητα, και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, που αποτελούν περίπου το 15% των Γερμανικών εξαγωγών.


Τα σημαντικότερα προϊόντα που εισάγει η Γερμανία είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο (Ρωσία, Ολλανδία), που αποτελούν περίπου το 15% των Γερμανικών εισαγωγών.Για τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας βλέπε εδώ


Για τον χάρτη των Γερμανικών εξαγωγών βλέπε εδώ

http://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/deu/

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι Γερμανοί χρειάζονται να πουλάνε αυτοκίνητα και να αγοράζουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Υπεραπλούστευση βέβαια, αλλά έχει μία επαφή με την πραγματικότητα.


*** Ο πρώτος πίνακας είναι του 2012 και οι δύο επόμενοι του 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου