Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Η Αλήθεια για την Επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003

Πολύ χρήσιμος χάρτης του Ιράκ, που εμφανίζει τα τρία τμήματα της χώρας, το Αραβικό Σιιτικό (πράσινο), το Αραβικό Σουνιτικό (ροζ) και το Κουρδικό Σουνιτικό (καφέ). Ο χάρτης εμφανίζει το Αραβικό Σιιτικό τμήμα του Ιράκ στο 60% του πληθυσμού, ενώ στην πραγματικότητα είναι 65%. Το Αραβικό Σουνιτικό, και το Κουρδικό Σουνιτικό τμήμα του Ιράκ αποτελούν το 35% του πληθυσμού.

Χάρτης 1 Δημογραφιός Χάρτης ΙράκΟ Σαντάμ Χουσέιν, που ήταν σοσιαλιστής Σουνίτης Άραβας, χρηματοδοτούσε όποια σοσιαλιστική τρομοκρατική οργάνωση κυκλοφορεί στο σύμπαν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε τσιμπήσει κάτι και η δική μας 17 Νοέμβρη από τον Σαντάμ. Βλέπετε όμως πως ουρλιάζουν όλα τα ρωσάκια και τα τουρκάκια της Ελληνικής δημοσιογραφίας για την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003. Παρόλο που ο Σαντάμ ανήκε σε μία Σουνιτική μειοψηφία του 20%, που καταπίεζε το υπόλοιπο 80% των Σιιτών Αράβων και των Κούρδων του Ιράκ. Με την απαξίωση της θρησκείας, μέσω του σοσιαλισμού, ο Σαντάμ Χουσέιν προσπαθούσε να αντιμετωπίσει αυτό το δημογραφικό μειονέκτημα.

Κατηγορούν λοιπόν τα ρωσάκια και τα τουρκάκια τις ΗΠΑ, επειδή ανέτρεψαν τον Σαντάμ, που τους είχε κάνει χίλιες δυο τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ οι Κούρδοι του Ιράκ και οι Σιίτες του Ιράκ, το 75% δηλαδή του Ιράκ, βλέπουν τις ΗΠΑ ως απελευθερωτές. Τα ρωσάκια και τα τουρκάκια της Ελληνικής δημοσιογραφίας, και όχι μόνο, κατηγορούν μάλιστα τις ΗΠΑ για τον πόλεμο. Κατηγορούν τις ΗΠΑ επειδή οι Τούρκοι και οι Άραβες, αλλά και οι Ρώσοι φυσικά, θίγονται από τον Σιιτικό αγωγό Ιράν-Ιράκ που μπορεί να βγει στην Μεσόγειο μέσω Συρίας. Ενώ την Ευρώπη την συμφέρει να γίνει ένας τέτοιος αγωγός. Όσο περισσότεροι αγωγοί τόσο το καλύτερο.

Ο σοσιαλιστής Σουνίτης Άραβας Σαντάμ Χουσέιν είχε κακές σχέσεις με τους ισλαμιστές Σουνίτες Άραβες του Περσικού Κόλπου (Σαουδική Αραβία κλπ), αλλά είχε ακόμη χειρότερες σχέσεις με τους Σιίτες Ισλαμιστές Ιρανούς. Επίσης, ο Σαντάμ αγόραζε από τους Ρώσους τα όπλα του, και επειδή η Δύση είχε υιοθετήσει οικονομικές κυρώσεις εναντίον του, δεν αποτελούσε σοβαρή απειλή ούτε για τις εξαγωγές των Ρώσων ούτε για τις εξαγωγές των Αράβων του Κόλπου. Γι’αυτό ακούτε σύσσωμα τα ρωσάκια και τα τουρκάκια της Ελληνικής δημοσιογραφίας να λένε “έλα μωρέ, μπορεί να μην ήταν καλός ο Σαντάμ, αλλά ας τον άφηναν στην θέση του προκειμένου να μην αποσταθεροποιηθεί η περιοχή”. Το πρόβλημα τους είναι ότι με την έξοδο του Σαντάμ θίχτηκαν τα συμφέρονταν των Ρώσων και των Αράβων που τους τα σκάνε.

Η περιοχή δεν αποσταθεροποιήθηκε λόγω των ΗΠΑ. Η περιοχή αποσταθεροποιήθηκε επειδή οι Τούρκοι και οι Άραβες του Περσικού Κόλπου έπεσαν πάνω στον Ιράκ προκειμένου να τεμαχίσουν το Σουνιτικό Αραβικό κομμάτι του, ώστε να μην επιτρέψουν την έξοδο του Ιράν στην Μεσόγειο, κάτι που πλήττει τις πωλήσεις των Αράβων και των Ρώσων στην Ευρώπη, αλλά παρακάμπτει και την Τουρκία ως ενεργειακό κόμβο. Και επειδή οι Ρώσοι, οι Άραβες, οι Ιρανοί και οι Τούρκοι, είναι διεθνείς τρομοκράτες, και σκοτώνονται για το ποιος θα πρωτοπουλήσει το πετρέλαιο του, και από που θα το πουλήσει, φταίει η Δύση.

Χάρτης 2 Σιιτικός (πράσινο) και Σουνιτικός (κόκκινος) Αγωγός Να πω επίσης ότι οι Σιίτες Άραβες του Ιράκ, με τα σημερινά τουλάχιστον δεδομένα, έχουν μεγαλύτερο όφελος από την συνεργασία τους με τους Ιρανούς Σιίτες, παρά από μία συνεργασία με τους Άραβες του Περσικού Κόλπου. Γιατί ενώ στον Περσικό Κόλποι οι Ιρακινοί και οι Ιρανοί είναι αντίπαλοι, στην Μεσόγειο Θάλασσα έχουν κοινά συμφέροντα, αφού οι Ιρανοί μπορούν να επιτρέψουν στους Ιρακινούς να βγουν στην Μεσόγειο μέσω της συμμάχου τους Συρίας, αν φυσικά και οι Ιρακινοί Σιίτες επιτρέψουν στο Ιράν να βγει στην Συρία μέσω Ιράκ. Θέλω να πω ότι στην πραγματικότητα αντίπαλοι είναι και οι Άραβες Σιίτες του Ιράκ με τους Ιρανούς Σιίτες, αλλά στην παρούσα φάση φαίνεται να έχουν περισσότερα κοινά σε σχέση με αυτά που έχουν με τους Άραβες του Περσικού Κόλπου.

Το κακό με τις ΗΠΑ δεν είναι ότι επενέβησαν στο Ιράκ. Αυτό είναι πολύ καλό. Το κακό είναι ότι επεμβαίνουν μόνο όπου τους παίρνει, και μόνο όπου έχουν συμφέρον να επέμβουν. Ενώ θα έπρεπε να έχουν ως στόχο την ανατροπή κάθε δικτατορίας. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι οικονομικά εφικτό, αφού στα 2/3 του πλανήτη υπάρχουν είτε σοσιαλιστικές είτε ισλαμιστικές δικτατορίες.

Το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι οι Γερμανοί, λόγω των συμφερόντων που έχουν με τους Ρώσους, και οι Γάλλοι, λόγω των συμφερόντων που έχουν με τους Άραβες, πολέμησαν με πάθος την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.1 σχόλιο:

 1. "Η περιοχή δεν αποσταθεροποιήθηκε λόγω των ΗΠΑ. Η περιοχή αποσταθεροποιήθηκε επειδή οι Τούρκοι και οι Άραβες του Περσικού Κόλπου έπεσαν πάνω στον Ιράκ (sic) προκειμένου να τεμαχίσουν το Σουνιτικό Αραβικό κομμάτι του"
  -----------------------------------------------------
  Ναι, και ποιος βοήθησε ώστε το Ιράκ να είναι ανοιχτό στο τεμάχισμα... Και εσύ ο ίδιος αφήνεις να εννοηθεί πως η απομάκρυνση του Σαντάμ έπαιξε σημαντικό ρόλο.

  -----------------------------------------------------
  "Το κακό με τις ΗΠΑ δεν είναι ότι επενέβησαν στο Ιράκ. Αυτό είναι πολύ καλό. Το κακό είναι ότι επεμβαίνουν μόνο όπου τους παίρνει, και μόνο όπου έχουν συμφέρον να επέμβουν. Ενώ θα έπρεπε να έχουν ως στόχο την ανατροπή κάθε δικτατορίας."
  -----------------------------------------------------
  Ποιος σου είπε πως οι ΗΠΑ επεμβαίνουν μόνο εκεί που τους παίρνει? Εκεί που τους συμφέρει το κάνουν. Η πτώση δικτατοριών, έστω και "επιλεκτικά", ούτε καν ανήκει στους στόχους τους, εκτός αν συμπίπτει με τα αληθινά συμφέροντα τους. Ναι, αν τους εξυπηρετεί να ρίξουν έναν δικτάτορα μιας χώρας που τελειώνει σε -σταν, και ο δικτάτορας αυτός τυγχάνει να είναι ψυχάκιας, θα το κάνουν και θα το παίξουν και "καλοί" στους αφελείς, αλλά το θέμα τους δεν είναι το ότι αυτός που θα ρίξουν είναι ψυχάκιας, αλλά το ότι είναι ψυχάκιας που δεν τους εξυπηρετεί.

  Λες πως θα έπρεπε να έχουν ως στόχο την πτώση "κάθε δικτατορίας". Δεν τους ενδιαφέρει καν, ούτε καν με τον δημοκρατικό αράπη frontman-μαριονέτα (ο "καλός" Κλίντον δεν ήταν πρόεδρος όταν "ανθρωπιστικά" πήδηξαν τη Σερβία;) Συγγνώμη, μάλλον θεωρείς τις ταινίες του κάθε Spielberg που έχουν να κάνουν με στρατό ως ιστορία. Τα συμφέροντα τους εξυπηρετούν οι ΗΠΑ, και πίσω από το δήθεν ελεύθερο προσωπείο κρύβουν έναν κυνισμό πιο σκληρό πιο από πολλούς Πούτιν.

  (Σημειωτέον, δεν έχω σχέση με αριστερά)

  ΑπάντησηΔιαγραφή