Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Βλάντιμιρ Πούτιν – Ντόναλντ Τραμπ

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον απόλυτο ηγέτη των ΗΠΑ. Ο λόγος φυσικά που ο Πούτιν το είπε αυτό είναι η πολύ εχθρική στάση του Τραμπ απέναντι στον ISIS, ουσιαστικά και απέναντι στην Τουρκία, και η άποψη του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να δέχονται Μουσουλμάνους μετανάστες μέχρι να τελειώσει ο ενεργειακός πόλεμος που μαίνεται αυτήν την στιγμή.

Εγώ τον Τραμπ δεν τον έχω παρακολουθήσει αρκετά για να έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Απλά συμφωνώ ότι θα πρέπει και οι ΗΠΑ και η ΕΕ να σταματήσουν να δέχονται μετανάστες μέχρι να τελειώσει αυτός ο ενεργειακός πόλεμος. Το θέμα είναι όμως να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα των Πούτιν και Τραμπ οι φίλοι που ψεκάζονται και νομίζουν ότι τα τουρκάκια της Ελληνικής δημοσιογραφίας στηρίζουν Ρωσία και όχι Τουρκία. Ας δούνε τι πόλεμο κάνουν στον Τραμπ τα τουρκάκια και τα καταριανάκια της Ελληνικής αριστεράς, και θα καταλάβουν και ποιον στηρίζουν.

Για ρωτήστε τον Λαφαζάνη που πήγαινε και έσκυβε μπροστά στον γενικό διευθυντή της Gazprom, ώστε να τον παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι ως ρωσοτσολιαδάκι, τι γνώμη έχει για τον Ντόναλντ Τραμπ. Για ρωτήστε τον αν θέλει αυτόν επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνω. Το ότι η αριστερά προτιμούσε τον υποστηριζόμενο από την Ρωσία Turk Stream και όχι τον υποστηριζόμενο από την ΕΕ και τις ΗΠΑ Southern Energy Corridor δεν γινόταν επειδή έπαιρνε το μέρος της Ρωσίας και όχι της Τουρκίας. Από την Τουρκία θα περνούσαν και οι δύο αγωγοί. Βλέπετε ότι μόλις κατέρρευσε το σχέδιο για τον Turk Stream η αριστερά στηρίζει τον Southern Energy Corridor που ήταν η επιλογή της Τουρκίας.

Στήριζαν την Ρωσία έναντι της ΕΕ και των ΗΠΑ. Άλλο το ΕΕ&ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, και άλλο το Ρωσία εναντίον Τουρκίας. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Η αριστερά στηρίζει την Ρωσία όταν στρέφεται εναντίον της ΕΕ και των ΗΠΑ, αλλά στηρίζει την Τουρκία όταν στρέφεται εναντίον της Ρωσίας. Αν θέλετε να δείτε ποιον στηρίζει η αριστερά στο Ρωσία VS Τουρκία δείτε τι λέει για τον Τραμπ ο Πούτιν και τι λένε για τον Τραμπ τα τουρκάκια της αριστεράς. Και μιλάμε ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Τραμπ μακράν πρώτο στις δημοσκοπήσεις για την διεκδίκηση της προεδρίας των Ρεπουμπλικάνων.

Ακούστε τι λέει ο Τραμπ, ακούστε τι λέει η Ρωσία για τον Τραμπ, ακούστε και τι λέει η αριστερά για τον Τραμπ, και θα καταλάβετε πάρα πολλά.

“Putin says Trump is ‘absolute leader’ in U.S. presidential race”, Δεκέμβριος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου