Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Οι Ροές των Λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη από το 2008 μέχρι το 2015 με Αριθμούς

Οι δύο παρακάτω φωτογραφίες από το site των Ηνωμένων Εθνών τα λένε πραγματικά όλα (http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php ). Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τον αριθμό των λαθρομεταναστών που μπήκαν στην Ευρώπη ανά έτος, από το 2008 μέχρι το 2015. 

Εικόνα 1


Τρεις είναι οι σημαντικές ημερομηνίες. Η πρώτη είναι το 2011, που είναι η χρονιά που ξέσπασε στην Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή ο ενεργειακός πόλεμος που έλαβε την κωδική ονομασία Αραβική Άνοιξη. Η δεύτερη είναι το 2014, γιατί τον Φεβρουάριο του 2014 ο Ματέο Ρέντζι έγινε πρωθυπουργός στην Ιταλία, και ακολούθησε πολιτική ανοιχτών συνόρων, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η λαθρομετανάστευση. Η χρονιά όμως ορόσημο είναι το 2015, γιατί τον Ιανουάριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός στην Ελλάδα, ακολουθώντας μία πολιτική που έκανε τον Ματέο Ρέντζι να μοιάζει με πασατέμπο. Βλέπετε ότι την χρονιά του Ρέντζι η λαθρομετανάστευση εκτινάχθηκε, αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που έγινε το 2015. 

Στην δεύτερη φωτογραφία βλέπετε ότι από τους περίπου 800 χιλιάδες λαθρομετανάστες που μπήκαν στην Ευρώπη το 2015, οι 609 χιλιάδες μπήκαν από την Ελλάδα, και οι 140 χιλίαδες από την Ιταλία. Η Γαλλία μετά τα παθήματα της με την τρομοκρατία έχει σκληρύνει αρκετά την στάση της. Να προσθέσω ότι αυτά τα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνουν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο  του 2015. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ όντως ρίξει τον φράχτη που έφτιαξε στον Έβρο ο Σαμαράς, ενδεχομένος να ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου