Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Πως την Πάτησε ο Ανόητος Δημήτρης Γιαννακόπουλους

Πιο ανόητος από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πραγματικά πεθαίνεις. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρίζει τόσο καιρό τον Άδωνη Γεωργιάδη, επειδή ο Γεωργιάδης απελευθέρωσε αρκετά την αγορά φαρμάκου, και εισήγαγε και για τα καλά στο εθνικό σύστημα υγείας τα γενόσημα φάρμακα. Τα γενόσημα φάρμακα είναι οι αντιγραφές των φαρμάκων που πλέον δεν προστατεύονται από την νομοθεσία για τις πατέντες και τις ευρεσιτεχνίες, και κατά συνέπεια μπορούν να αντιγραφούν από όλες τις εταιρείες. Επομένως οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι έχασαν την δυνατότητα να πουλάνε τα ακριβά πρωτότυπα φάρμακα που εισήγαγαν στο Ελληνικό σύστημα υγείας με το προηγούμενο καθεστώς που δεν δούλευε καθόλου τα φτηνά γενόσημα φάρμακα.

Ο Γεωργιάδης όμως κράτησε κάποιες μίνιμουμ τιμές, ώστε οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι να μπορούν να πουλάνε τα δικά τους γενόσημα στο εθνικό σύστημα υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση οι Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα έκλειναν, γιατί δεν θα μπορούσαν να συναγωνιστούν τα πολύ φθηνότερα γενόσημα φάρμακα των ξένων πολυεθνικών. Κράτησε λοιπόν μία μίνιμουμ τιμή ο Γεωργιάδης, πχ Χ ευρώ για την τάδε ουσία, ώστε να μπορούν οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι να πουλάνε τα δικά τους φάρμακα στο εθνικό σύστημα υγείας, σε τιμές υψηλότερες από αυτές που δικαιολογεί η αγορά, ώστε να μην κλείσουν. Η τρόικα το δέχτηκε αυτό, παρόλο που η μίνιμουμ τιμή ανεβάζει το κόστος λειτουργίας του εθνικού συστήματος υγείας. Το δέχτηκε λόγω των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων που έκανε ο Γεωργιάδης στην υγεία.

Όπως είναι γνωστό το newsbomb.gr ανήκει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, και όλα αυτά τα χρόνια στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ φανατικά. Το τι έσουρναν οι Γιαννακόπουλοι στην ΝΔ και στον Άδωνι λόγω των αλλαγών που έγιναν στην αγορά του φαρμάκου δεν περιγράφεται. Τα θυμάστε άλλωστε. Μέχρι και στην Πράσινη είχαν βάλει πρωτοσέλιδο “Δεν ψηφίζω Άδωνι ποτέ”. Το πόσο βοήθησαν οι Γιαννακόπουλοι τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό, καθώς και το πόσο πολέμησαν την ΝΔ.

Κοιτάξτε τώρα τι γράφουν στο Newsbomb. Η φωτογραφία είναι από την αρχική σελίδα του site στις 17.10.2015, και επιτίθεται στους Τσίπρα και Καμμένο.

Εικόνα 1


Έστειλε μάλιστα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απειλητικά μηνύματα στο κινητό του Πάνου Καμμένου, τα οποία ο Καμμένος δεν δίστασε να διαβάσει στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Το πρόβλημα για τους Γιαννακοπουλαίους είναι ότι η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν είναι μέσα στις πραγματικά  κόκκινες γραμμές της Ελληνικής αριστεράς. Οι πραγματικά κόκκινες γραμμές της Ελληνικής αριστεράς είναι όπως έχω ξαναπεί να μην αποκρατικοποιηθεί ο τομέας της ενέργειας (ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ), να μην αποκρατικοποιηθεί η Εθνική Τράπεζα, αλλά και το μεταναστευτικό. Η έλευση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελληνική αριστερά θα έχει την εκλογική υπεροχή στις επόμενες δεκαετίες. Να μην επεκταθώ στο μεταναστευτικό γιατί το έχω θίξει πάρα πολλές φορές.

Να γυρίσω στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Στις διαπραγματεύσεις λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα, όταν έπρεπε να μειωθούν οι δαπάνες του Ελληνικού δημοσίου, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα ανταλλάγματα που ήθελε για την ενέργεια και τις τράπεζες, δέχτηκε να καταργηθεί η κατώτατη τιμή στα φάρμακα, την οποία είχε κρατήσει ο Γεωργιάδης. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί η δαπάνη της υγείας, αφού το εθνικό σύστημα υγείας θα μπορεί να προμηθεύεται φθηνότερα φάρμακα από τις ξένες πολυεθνικές εταιρείες. Ο ανόητος Δημήτρης Γιαννακόπουλους νόμιζε ότι η φαρμακοβιομηχανία του ήταν μέσα στις κόκκινες γραμμές της αριστεράς.

Στην παρακάτω εικόνα εμφανίζονται οι μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο, με πρώτη την Αμερικανική Johnson and Johnson, με 75 δις δολάρια ετήσιο τζίρο, δεύτερη την Ελβετική Novartis, με τζίρο 50 δις, τρίτη την Αμερικανική Pfizer με 50 δις, και τέταρτη την Ελβετική Roche με 48 δις. Ο τομέας του φαρμάκου δεν είναι τόσο σημαντικός όσο ο τομέας της ενέργειας, αλλά είναι από τους πολύ σημαντικούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας.


Εικόνα 2  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου