Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Η Πτώση του Ρωσικού Αεροσκάφους στην Χερσόνησο Σινά της Αιγύπτου

Όπως βλέπετε στον παρακάτω χάρτη, η Χερσόνησος του Σινά (Αίγυπτος) συνορεύει με την Γάζα. Από την Γάζα τροφοδοτείται κυρίως ο ISIS στο Σινά.

Χάρτης 1Και από το Σουδάν βεβαίως, που βρίσκεται κάτω από την Αίγυπτο, και μέχρι πρόσφατα συνεργαζόταν περισσότερο με το Ιράν παρά με την Σαουδική Αραβία.

Χάρτης 2Η επιρροή της Τουρκίας στην Γάζα είναι γνωστή, και είναι και γνωστός ο θαλάσσιος αποκλεισμός που έχουν επιβάλλει οι Αιγύπτιοι και οι Ισραηλινοί στην Γάζα, ώστε να μην μπορούν η Τουρκία, το Κατάρ και το Ιράν να εξοπλίζουν την Ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που διοικεί την Γάζα.

Υπάρχει και το γνωστό περιστατικό με τον στολίσκο με το Μαβί Μαρμαρά το 2010, όταν ο Ερντογάν προσπάθησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας. Οι Τούρκοι μάλιστα κατηγορούν τους Αιγυπτίους, και ισχυρίζονται ότι οι Αιγύπτιοι είχαν μέσα στον στολίσκο έναν πληροφοριοδότη, ο οποίος ενημέρωνε στους Ισραηλινούς. Σύμφωνα με τους Τούρκους ο Αιγύπτιος πληροφοριοδότης έδωσε ψευδείς πληροφορίες στους Ισραηλινούς, ισχυριζόμενος ότι υπήρχαν πολύ περισσότερα όπλα στα πλοιάρια από αυτά που πραγματικά υπήρχαν, προκειμένου να οξύνουν την κατάσταση και να χαλάσουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ ακόμη περισσότερο. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο παρακάτω άρθρο της Τουρκικής Χουριέτ, με τίτλο “Egypt could be behind Mavi Marmara crisis, former Turkish envoy suggests”, του Μαΐου 2014.

Τρίχες κατά την γνώμη μου. Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ δεν χάλασαν εξαιτίας της Αιγύπτου. Το αναφέρω όμως γιατί έχει σημασία για το όλο κλίμα που επικρατεί. Θυμάστε τι χαμό είχαν προκαλέσει οι κνίτες των ΜΜΕ στην Ελλάδα όταν ο Ερντογάν έστειλε τον στολίσκο του Μαβί Μαρμαρά στην Γάζα. Υπέρ του Ερντογάν φυσικά. Χωρίς φυσικά να λένε ότι στηρίζουν την Τουρκία. Θυμάστε τον Τσίπρα στους δρόμους με τις μαντήλες.

Η Ελλάδα βέβαια δεν είχε επιτρέψει να φύγει πλοιάριο από την Ελλάδα, λόγω της συμμαχίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αλλά το τι έκαναν οι δημοσιογράφοι το θυμάστε. Τους Ισραηλινούς βέβαια όχι μόνο δεν τους πείραξε αυτό, αλλά πανηγύρισαν σαν μεγάλη διπλωματική επιτυχία το ότι η Ελλάδα δεν επέτρεψε να φύγει πλοιάριο από Ελληνικό λιμάνι, μη συμμετέχοντας ουσιαστικά στην αποστολή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισήμως αναγνώρισε τον Αραφάτ, όταν όλη η Ευρώπη τον θεωρούσε τρομοκράτη. Επί Μητσοτάκη πια, το 1991, η Ελλάδα επισήμως αναγνώρισε το Ισράηλ. Μέχρι τότε η Ελλάδα αναγνώριζε το Ισραήλ de facto. Βλέπε “Ο Φιλορώσος Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου”.

Τώρα λοιπόν που ο ISIS ισχυρίζεται ότι ήταν αυτός που έριξε το Ρωσικό αεροσκάφος, φαντάζομαι λόγω των επιθέσεων της Ρωσίας στον ISIS στην Συρία, τι έχουν να πουν τα Τουρκάκια της Ελληνικής αριστεράς, που τόσο καιρό μας παριστάνουν τους φιλορώσους? Θα βγάλουν επιτέλους την μπούρκα να φανερωθούν? Θα ήταν καλύτερα αν ο Ερντογάν είχε όντως σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ και την Αίγυπτο το 2010?

“Islamic State claims responsibility for Russian plane crash in Egypt”, Οκτωβρίου 2015

Egypt could be behind Mavi Marmara crisis, former Turkish envoy suggests”, του Μαΐου 2014.

1 σχόλιο:

  1. Θα ηθελα να προσθεσω και την πιθανοτητα οτι τα οπλα των τζιχαντιστων μπορει να προηλθαν απο τις ρουκετες που προμηθευσε η ρωσια στην χαμσς κατα την δευτερη ιντιφαντα.το υπεθεσα αυτο απ'το χαμηλο προφιλ του πουτιν στα μιντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή