Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Τα Δισεκατομμύρια της Μέρκελ προς τον Ερντογάν

Είναι γνωστό ότι ο ISIS ελέγχει τις λαθρομεταναστευτικές ροές από τα Τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα. Η Γερμανία με την Τουρκία έχουν σχεδόν εχθρικές σχέσεις, αλλά παρόλα αυτά η Μέρκελ προωθεί στην ΕΕ ένα πακέτο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία, και ζητά ως αντάλλαγμα η Τουρκία να “βοηθήσει” στον έλεγχο των λαθρομεταναστευτικών ροών. Στην πραγματικότητα η Μέρκελ θέλει να πληρώσει τον σχεδόν εχθρό της Ερντογάν, προκειμένου ο τελευταίος να σταματήσει να συνεργάζεται με τον Τσίπρα και να σταματήσει να στέλνει ορδές λαθρομεταναστών στην Γερμανία.

Όπως θα διαβάσετε στο άρθρο των Financial Times ο Ερντογάν ζητάει ως αντάλλαγμα φρέσκο χρήμα 3 δις ευρώ, και ζητάει να μπορούν να έρχονται οι Τούρκοι πολίτες χωρίς βίζα στην ΕΕ. Ζητάει επίσης διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσουν οι συζητήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, τις οποίες να προσθέσω εγώ μπλοκάρουν κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι παρόλο που οι αυταρχικές μέθοδοι του Ερντογάν έχουν αρχίσει να προκαλούν αηδία στους Ευρωπαίους ηγέτες, οι τελευταίοι έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν ότι χρειάζονται τον Ερντογάν για να αντιμετωπίσουν την λαθρομετανάστευση, και είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν πολλά sweeteners, όπως γράφει το άρθρο. Στην Ελλάδα ακόμη νομίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα φιλορωσικό κόμμα, επειδή ο Λαφαζάνης βγήκε δημοσίως και έσκυψε μπροστά στον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, και οι κνίτες των ΜΜΕ έδειχναν την φωτό για κάνα μήνα, για να μας πείσουν ακριβώς γι’αυτό. Τούρκοι με Ελληνικά ονόματα κυβερνούν την Ελλάδα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου