Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Η Αναγνώριση του Μισού Αιγαίου ως Τουρκική Θάλασσα από την ΕΕ

Η έμμεση αναγνώριση του μισού Αιγαίου ως Τουρκική Θάλασσα από τον πρόεδρο της Κομισιόν Jean Claude Juncker είναι η σημαντικότερη είδηση που θυμάμαι να έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια, και θέλω να γράψω μία ακριβή μετάφραση των όσων με πολύ διπλωματικό τρόπο διατύπωσε ο Γιούνγκερ. Πραγματικά αξίζει να διαβάσετε όλοι πολύ προσεκτικά τις δηλώσεις του.

Η ΕΕ ζητά επισήμως από την Τουρκία να την βοηθήσει να λύσει το πρόβλημα που δημιουργεί ο Τσίπρας στην ΕΕ με την αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, με αντάλλαγμα την ντε φάκτο αναγνώριση του μισού Αιγαίου ως Τουρκική Θάλασσα. Το ακόμη σημαντικότερο είναι ότι λέει ότι η Τουρκία δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα, αλλά έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα δεν αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά την Ευρώπη. Στέλνει δηλαδή μήνυμα και στην Τουρκία.

Αν δηλαδή η Τουρκία θεωρεί ότι με τους κομμουνιστές στην εξουσία έτσι κι αλλιώς θα έχει το Αιγαίο, και άρα το αντάλλαγμα της ΕΕ για έμμεση αναγνώριση του μισού Αιγαίου ως Τουρκική θάλασσα δεν είναι κάτι που αξίζει τον κόπο, ώστε η Τουρκία να σταματήσει να στέλνει λαθρομετανάστες στην Ευρώπη, ο Γιούνγκερ λέει ότι η Ευρώπη θα έρθει η ίδια να λύσει το πρόβλημα. Αυτό εννοεί όταν λέει ότι το πρόβλημα δεν αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά την Ευρώπη. Εννοεί ότι η Ευρώπη θα το λύσει είτε την βοηθήσει η Τουρκία είτε όχι. Πραγματικά αξίζει να διαβάσετε τα λόγια του Γιονγκέρ προσεκτικά, και να μεταφράσετε τον διπλωματικό σε καθημερινό λόγο. Νομίζω ότι μόνο σε βιβλία ιστορίας μπορείτε να βρείτε κάτι σημαντικότερο για την Ελλάδα.

Αλλά και το ότι οι Γερμανοί αναγνωρίζουν έμμεσα το μισό Αιγαίο ως Τουρκική θάλασσα είναι απίστευτο, με δεδομένο ότι η Γερμανία και η Τουρκία έχουν σχεδόν εχθρικές σχέσεις. Το μίσος των κομμουνιστών για την Ευρώπη αρχίζει και γυρνάει στην Ελλάδα.

Βλέπε επίσης “Πως η Γερμανία κλείνει το Μάτι τους Τούρκους στο Αιγαίο”.
  
“Τρικυμία στο Αιγαίο: Γιούνκερ και Μέρκελ απαιτούν συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου