Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Το Μεγάλο Πλεονέκτημα του Nord Stream και οι Τζιχαντιστές

Το μεγάλο ατού του αγωγού Nord Stream, και του Nord Stream 2 τώρα, το ατού που δεν έχει κανένας άλλος αγωγός φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, είναι η ασφάλεια που προσφέρουν. Βλέπετε στον χάρτη ότι από τις 7 εναλλακτικές που έχει στην διάθεση της η Ευρώπη, η μόνη λύση που προσφέρει άφθονο φυσικό αέριο και ασφάλεια είναι η λύση 2, ο γερμανορωσικός αγωγός. Η λύση 1, η κρατική Νορβηγική Statoil, δεν αποτελεί μία ικανοποιητική λύση, γιατί η Νορβηγία δεν έχει αρκετά αποθέματα και η παραγωγής της σε φυσικό αέριο μειώνεται, παρόλο που είναι μία λύση εξίσου ασφαλής με αυτή του Nord Stream.Η λύση 3, η διαδρομή του φυσικού αερίου μέσα από την Ουκρανία, δεν είναι ασφαλής, γιατί η Ρωσία σκοτώνεται με την ΕΕ και τις ΗΠΑ για το αν η Ουκρανία θα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η λύση 4, η διαδρομή μέσα από την Τουρκία, δεν είναι ασφαλής, γιατί την χτυπάει η Ρωσία στο Τουρκικό Κουρδιστάν και στην Συρία. Η λύση 7, ο αγωγός East Med, δεν είναι ασφαλής λύση, γιατί θα τον χτυπήσει η Τουρκία και το Ιράν. Η λύση 5, η Λιβύη και ο αγωγός Greenstream που λειτουργεί ήδη, δεν είναι ασφαλής λύση, γιατί ήδη γίνεται πόλεμος στην Λιβύη, αλλά και γιατί η Λιβύη είναι πλούσια σε πετρέλαιο και όχι σε φυσικό αέριο.

Η λύση 6, η Αλγερία, με τους αγωγούς Maghreb-Europe (Αλγερία-Μαρόκο-Ισπανία), και Trans-Mediterranean (Αλγερία-Ιταλία), που λειτουργούν ήδη, παρέχει προς το παρόν κάποια ασφάλεια, αφού η Αλγερία γλίτωσε στο τσακ την Αραβική Άνοιξη, αλλά και εκεί υπάρχει το ενδεχόμενο να συγκρουστούν οι Ισλαμιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία και το Κατάρ, με τους σοσιαλιστές που έχουν την εξουσία τώρα. Όσο για τον αγωγό Trans-Saharan, που υποτίθεται ότι θα φέρει το φυσικό αέριο της Νιγηρίας στην Αλγερία και την Ευρώπη, θα πρέπει πρώτα να περάσει από την θυγατρική του ISIS την Boko Haram.

Επομένως η μόνη αξιόπιστη λύση για την Ευρώπη, η μόνη λύση που προσφέρει ασφάλεια και επάρκεια αποθεμάτων αυτή την στιγμή, είναι ο γερμανορωσικός αγωγός. Μόνο σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει κάποια σύγκρουση, ούτε μπορεί να υπάρξει κάποια ανάφλεξη. Εκτός και αν οι χώρες που υποστηρίζουν ισλαμιστές, όπως είναι η Τουρκία, το Κατάρ και το Ιράν, δημιουργήσουν ομάδες ισλαμιστών που θα χτυπάνε τα εκεί δίκτυα. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, αλλά έχω ανεβάσει πάρα πολλά άρθρα για την κόντρα της Γερμανίας με την Τουρκία, με την Τουρκία να καλεί τους Γερμανούς τουρκικής καταγωγής να μην ενσωματωθούν κλπ.

Επίσης έχω ανεβάσει πολλά άρθρα για την άνοδο των ισλαμιστών στην Βόρεια Ευρώπη. Αν επομένως κάποια στιγμή αρχίσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα και στα γερμανορωσικά δίκτυα, τότε τα δίκτυα αυτά θα χάσουν το πλεονέκτημα της ασφάλειας που διαθέτουν αυτή την στιγμή. Και αυτό θα ήταν πολύ βολικό για την Τουρκία, το Ιράν και το Κατάρ, που φιλοδοξούν να στείλουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Τα γερμανορωσικά δίκτυα ήδη φτάνουν στην Ολλανδία, την Γαλλία και την Τσεχία, και συζητιέται να επεκταθούν και στην Αγγλία μέσω της Ολλανδίας. Μεγάλη καταστροφή για την Τουρκία, το Ιράν και το Κατάρ.

Αν γεμίσει η Βόρεια Ευρώπη με τζιχαντιστές αυτό το πλεονέκτημα μπορεί να χαθεί. Εμείς, σαν Ελλάδα, μέσω του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, απειλούμε την Βόρεια Ευρώπη ότι αν δεν μας δώσουν παραπάνω λεφτά θα τους στείλουμε τζιχαντιστές. Και ήδη το κάνουμε. Έχω ανεβάσει άρθρα του BBC και άλλων έγκυρων sites που λένε ότι ο ISIS ελέγχει τους λαθρέμπορους που μεταφέρουν στην Ευρώπη τους παράνομους μετανάστες, και ότι μέσα στους μετανάστες υπάρχουν στελέχη του ISIS. Εμείς βέβαια στέλνουμε τους μετανάστες με το αζημίωτο. Τους πηγαίνουμε με καράβια στην Θεσσαλονίκη, και από εκεί εξαφανίζονται που λέει και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αν προσέξατε η Γερμανία έσπευσε να πάρει Σύριους πρόσφυγες, που εκτός από καλοί μετανάστες, είναι και μαθημένοι να είναι εχθροί της Τουρκίας. Η Συρία ήταν παραδοσιακά σύμμαχος της Ρωσίας, η Τουρκία ήταν παραδοσιακά σύμμαχος των ΗΠΑ, οι δύο χώρες έχουν πολλά να χωρίσουν, και παραδοσιακά έχουν κακές σχέσεις. Επομένως είναι δύσκολο για την Τουρκία να αποκτήσει επιρροή στους Σύρους μετανάστες, και αυτό φαντάζομαι βολεύει την Γερμανία. Στο παρακάτω άρθρο του Yahoo, με τίτλο “Islamists in Germany trying to recruit young refugees”, του Σεπτεμβρίου 2015, θα διαβάσετε ότι οι Ισλαμιστές στην Γερμανία προσπαθούν να προσηλυτίσουν νεαρούς μετανάστες.

Για όσους νομίζουν ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων γίνεται δωρεάν. Και τα λέω αυτά εγώ που αν δεν τα χώσω μία μέρα στην Ρωσία δεν νοιώθω καλά. Αλλά άλλο αυτό, και άλλο το να γεμίσουμε την Ευρώπη τζιχαντιστές για να παίρνει η αριστερά μίζες και να έχει αύριο ψηφοφόρους. Εξάλλου το ζητούμενο για το ΝΑΤΟ θα ήταν να αντικαταστήσει την Τουρκία με την Ρωσία. Και υπήρχε η ελπίδα να γίνει αυτό το 1991, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Αλλά είναι δύσκολο για μία χώρα που έχει συντριβεί από έναν αιώνα κομμουνιστικής δικτατορίας να σταθεί στα πόδια της. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η Ρωσία δεν θα μετατραπεί σε μία δημοκρατική χώρα τα επόμενα 10-20 χρόνια. Και αν ακόμη δεν συμβεί αυτό ποτέ, δεν έχουμε σαν Ευρωπαίοι κανένα  συμφέρον να γεμίσουμε με τζιχαντιστές την Βόρεια Ευρώπη για να χτυπήσουμε τους γερμανορωσικούς αγωγούς, προκειμένου να πάρουμε μίζες από τους Άραβες και τους Τούρκους. Άλλο είναι να θέλουμε να δημιουργηθούν προς την Ευρώπη και εναλλακτικά δίκτυα, που θα μειώσουν την εξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία, και άλλο να θέλουμε να καταστρέψουμε τα υπάρχοντα.

Πλουσιότερες σε φυσικό αέριο χώρες στον κόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου