Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Επιτυχίες και οι Αποτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ

 Το μνημόνιο απαγόρευε την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν απολυθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε αυτό τον όρο και επαναπροσέλαβε και τους 2.000 υπαλλήλους τις ΕΡΤ, και τις 6-7 χιλιάδες του δημοσίου τομέα που απέλυσε ο Μητσοτάκης, και που εκπροσωπούσαν οι Κατρούγκαλος, Μητρόπουλος, Παυλόπουλος, και λοιποί δικηγόροι του πολιτικού μας συστήματος (εργατολόγοι, συνταγματολόγοι κλπ). Ήταν αυτό επιτυχία ή αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ? Γιατί δεν προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την επιτυχία?

Ήταν επιτυχία ή αποτυχία η ακύρωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, που είχε ψηφίσει ο Σαμαράς, και οι οποίες θα έφερναν στο Ελληνικό δημόσιο 1.5 δις ευρώ περίπου? Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αντικαταστήσει την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ με την πώληση κάποιων λιγνιτικών αποθεμάτων της ΔΕΗ, αντί του ποσού των 1-1.5 δις ευρώ, που όμως δεν θα πάνε πλέον στα κρατικά ταμεία, αλλά θα επενδυθούν στην ΔΕΗ του Λεουτσάκου, του Λαφαζάνη και της Ραχήλ Μακρή. Αυτό το 1-1.5 δις ευρώ θα αντικατασταθεί από φόρους και περικοπές. Γιατί δεν προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την επιτυχία?

Ήταν επιτυχία ή αποτυχία τα δισεκατομμύρια που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο, και τα οποία θα καλυφθούν από δισεκατομμύρια φόρων και περικοπών? Γιατί δεν προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την επιτυχία?

Ήταν επιτυχία ή αποτυχία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα, όπως έχει κάνει και ο Ρέντζι στην Ιταλία, και όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, και εκτοξεύτηκαν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές? Ήταν επιτυχία ή αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ η ψήφιση του νόμου για την ιθαγένεια, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που θα δίνει την Ελληνική υπηκοότητα, και την υπηκοότητα της ΕΕ, στα παιδιά των μεταναστών που θα μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα? Γιατί δεν προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την επιτυχία?

Ήταν επιτυχία ή αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ η μη κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου που είχε ψηφίσει ο Σαμαράς, και η αντικατάσταση της με 4 επιπλέον μονάδες ΦΠΑ? Γιατί δεν προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την επιτυχία?

Δεν είναι αυτές μεγάλες μάχες που κέρδισε η αριστερά με την μάχη που έδωσε αυτούς τους έξι μήνες των διαπραγματεύσεων, άσχετα αν δεν αρέσουν σε όσους θα λουστούμε την φοροκαταιγίδα και τις περικοπές? Γιατί οι κνίτες των ΜΜΕ λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε τίποτα αυτούς τους μήνες? Γιατί δεν τις προβάλει αυτές τις επιτυχίες ο ΣΥΡΙΖΑ? Δεν τις προβάλει γιατί την στήριξη των δημοσιογράφων της ΕΡΤ την έχει ήδη η αριστερά. Δεν τις προβάλει γιατί την στήριξη της ΔΕΗ την έχει ήδη η αριστερά. Δεν τις προβάλει γιατί την στήριξη των μεταναστών την έχει ήδη η αριστερά. Δεν τις προβάλει γιατί την στήριξη των συνδικαλιστών την έχει ήδη η αριστερά. Δεν τις προβάλει γιατί δεν θα φανούν ως επιτυχίες σε αυτούς που θα λουστούν την φοροκαταιγίδα και τις περικοπές αυτών των μεγάλων επιτυχιών.

Η ΝΔ γιατί δεν προβάλει αυτές τις επιτυχίες της αριστεράς ως αποτυχίες στο δικό της ακροατήριο? Η ΝΔ δεν τις προβάλλει γιατί δεν πρέπει να είναι ακροδεξιά, αλλά να είναι η ΝΔ του μεσαίου χώρου και του κέντρου. Η ΝΔ δεν τις προβάλει γιατί πιέζεται να είναι κάτι που να μοιάζει στο Ποτάμι, στην Δράση, στην Δημιουργία Ξανά και στην Φιλελεύθερη Συμμαχία, που είναι οι πρώτοι που ουρλιάζουν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξέρουν πολύ καλά πότε πρέπει να μένουν σιωπηλοί. Θυμηθείτε όλους αυτούς τους άθλιους να την πέφτουν στον Σαμαρά όταν έκλεισε την ΕΡΤ.

Ο λόγος που η ΝΔ δεν πρέπει να προβάλει τις επιτυχίες αυτές ως αποτυχίες είναι γιατί έχει πάρει ως αντάλλαγμα να της φερθούν πιο καλά οι δημοσιογράφοι, να πάρει την εξουσία, και να την αφήσουν να εφαρμόσει τους φόρους και τις περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ, και σε αντάλλαγμα η αριστερά να μην κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα. Ακόμη και η Μπουσδούκου φέρεται με μεγαλύτερη συμπάθεια στην ΝΔ μετά το ξήλωμα του Σαμαρά. Κάντο όπως ο Αβραμόπουλος και ο Παυλόπουλος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου