Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η Βαλκανοποίηση της Δυτικής Ευρώπης

Η ανεξαρτησία της Καταλονίας θα οδηγήσει με μαθηματιική ακρίβεια σε μία έχθρα Ισπανίας-Καταλονίας, και θα δημιουργήσει μία πληγή στην Δυτική Ευρώπη. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί σε περίπτωση ανεξαρτησίας της Σκωτίας στην Μεγάλη Βρετανία, της Φλάνδρας (Βόρειο Βέλγιο) στο Βέλγιο, και της Βενετίας στην Ιταλία. Για την Ισπανία υπάρχει επίσης το θέμα των Βάσκων, αφού και αυτοί διεκδικούν την ανεξαρτησία τους. Η Ισπανία ζούσε για δεκαετίες με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βάσκων της ETA. Για Καταλονία, Χώρα των Βάσκων, Φλάνδρα, Σκωτία και Βενετία βλέπε τους παρακάτω χάρτες.

Χάρτης 1 Καταλονία


Χάρτης 2 Χώρα των Βάσκων
Χάρτης 3 Φλάνδρα (Βέλγιο)


Χάρτης 4 Σκωτία (Μεγάλη Βρετανία)


  
Χάρτης 5 Βενετία (Ιταλία)


Όπως είναι φυσικό η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ βλέπουν με μεγάλη ανησυχία αυτές τις αποσχιστικές τάσεις στην Δυτική Ευρώπη, γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να δουν την Δυτική Ευρώπη να μετατρέπεται σε Βαλκάνια. Για την Ρωσία από την άλλη πλευρά, η ανεξαρτησία της Καταλονίας, της Χώρας των Βάσκων και της Βενετίας, θα ήταν ένα Θείο δώρο, γιατί από την Ισπανία και την Ιταλία περνάει στην Ευρώπη το φυσικό αέριο και πετρέλαιο της Αλγερίας και της Λιβύης, και ενδεχομένως να περάσει και αύριο το φυσικό αέριο της Νιγηρίας, αν ο αγωγός Trans-Saharan (Νιγηρία-Νίγηρας-Αλγερία) περάσει από την τρομοκρατική οργάνωση των Σουνιτών Ισλαμιστών της Boko Haram.

Η Ισπανία μάλιστα έχει με την Ρωσία πολύ παλιούς λογαριασμούς, που πηγαίνουν πολύ πιο πίσω από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη. Οι πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη ξεκινούν, σε σημαντική τουλάχιστον κλίμακα, περίπου το 1980. Μέχρι τότε η Ρωσία εξήγαγε πετρέλαιο και φυσικό αέριο μόνο στις κομμουνιστικές χώρες. Η σύγκρουση όμως Ισπανίας-Ρωσίας πηγαίνει πολύ πριν το 1980, στον Ισπανικό εμφύλιο της δεκαετίας του 1930, όταν οι Ισπανοί εθνικοσοσιαλιστές του Φράνκο, υποστηριζόμενοι από τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, νίκησαν τους Ισπανούς κομμουνιστές που υποστηρίζονταν από τον Στάλιν.

Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο οι σχέσεις Φράνκο-Στάλιν και Ισπανίας-Σοβιετικής Ένωσης ήταν πολύ κακές. Την δεκαετία του 60 οι σχέσεις Ισπανίας-Ρωσίας άρχισαν να βελτιώνονται κάπως, και το 1977 οι Ισπανοί και οι Ρώσοι προχώρησαν σε πλήρεις διπλωματικές σχέσεις. Τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν πάλι όταν το 1982 η Ισπανία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ. Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο των New York Times, με τίτλο Premier says foreign states foment terror in spain, του Μαΐου 1981, οι Ισπανοί κατηγορούσαν τους Σοβιετικούς ότι υποστήριζαν την τρομοκρατική οργάνωση ETA που διεκδικούσε την ανεξαρτησία της Χώρας των Βάσκων, με σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία θεωρούν την ETA σοσιαλιστική τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η Ρωσία δεν την έχει συμπεριλάβει στις λίστες με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Ρωσία συνήθως αναγνωρίζει ως τρομοκρατικές οργανώσεις αυτές των Ισλαμιστών τρομοκρατών και όχι αυτές των σοσιαλιστών τρομοκρατών.

4η, 5η, 6η , 7η, 8η Παράγραφος
He said others ''want deceitfully to prevent our people from reaching the objectives of a peaceful and modern life, crowned with liberties, in the place that corresponds to us as a free nation.''
A high Government official said later that the Prime Minister was referring to ''the Soviet Union and its satellites,'' which the official said included Cuba, Libya and Algeria.
For some time, Spanish politicians and others have speculated that the Soviet Union might be assisting the Basque terrorist organization E.T.A., hoping to precipitate a military coup that would prevent Spain from joining the North Atlantic Treaty Organization. But Mr. Calvo Sotelo was the first to make the accusation, however veiled, in public. 2 Soviet Aides Expelled
Since Mr. Calvo Sotelo took office - the formal vote installing him was interrupted Feb. 23 by an aborted military coup - relations with the Soviet Union have markedly cooled. Two high-ranking Soviet officials have been expelled, and 20 other Soviet citizens have been told that their residence permits will not be renewed. The Government has also taken measures to reduce the Soviet fishing fleet near the Canary Islands.
A central feature of Mr. Calvo Sotelo's program has been a commitment to bring Spain into NATO, a process he hopes to start this year by a vote in Parliament.

Ο παράγοντας που βοηθούσε τις σχέσεις Ισπανίας-Ρωσίας ήταν η κόντρα Ισπανίας-Αγγλίας για το υψηλής στρατηγικής σημασίας Γιβραλτάρ. Το Γιβραλτάρ είναι πολύ σημαντικό για τους Άγγλους γιατί επιτρέπει τον έλεγχο των στενών που ενώνουν την Μεσόγειο Θάλασσα με τον  Ατλαντικό Ωκεανό.

Χάρτης 6 Γιβραλτάρ


Οι Άγγλοι έχουν στον έλεγχο τους το Γιβραλτάρ από το 1713, και οι Ισπανοί το διεκδικούν ακόμη και σήμερα, όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο των Financial Times με τίτλο UK accuses Spain ofclear violationof Gibraltars sovereignty, Αύγουστος 2015. Στο άρθρο θα διαβάσετε ότι οι Άγγλοι ενοχλούνται πάρα πολύ όταν το Ισπανικό ναυτικό παραβιάζει τα θαλάσσια σύνορα του Γιβραλτάρ.

Η κόντρα Ισπανίας-Αγγλίας για το Γιβραλτάρ ήταν το βασικό επιχείρημα της Ισπανικής αριστεράς, η οποία δεν ήθελε την ένταξη της Ισπανίας στο ΝΑΤΟ αλλά στην σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1982 όμως ο κεντροδεξιός Ισπανός πρωθυπουργός Sotelo έβαλε την Ισπανία στο ΝΑΤΟ, με βασικό επιχείρημα ότι αυτό θα ενίσχυε την υποψηφιότητα της Ισπανίας για συμμετοχή στην ΕΟΚ. Και πράγματι το 1986 η Ισπανία κατάφερε να ενταχθεί και στην ΕΟΚ.

Έχω πει πολλές φορές ότι η Ισπανία φιλοδοξεί να προσφέρει στην ΕΕ μία εναλλακτική στο Ρωσικό φυσικό αέριο. Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του Bloomberg η Ισπανία έχει δημιουργήσει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις LNG της Ευρώπης. “Gas Carousel Making Spain Europe’s Biggest LNG Exporter”, του Απριλίου 2014.

Η Ισπανία είναι επίσης συνδεδεμένη με την Αλγερία (αγωγοί Maghreb και Medgaz).

Χάρτης 7 Ισπανία Φυσικό Αέριο

Η Ισπανία βέβαια δεν είναι συνδεδεμένη με την υπόλοιπη Ευρώπη με δίκτυα φυσικού αερίου, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί αν η ΕΕ χρηματοδοτήσει τέτοια έργα. Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο της Euractiv, με τίτλο “Spanish MIDCAT pipeline to replace 10% of Russian gas imports, του Ιανουαρίου 2015, μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ο αγωγός Larrau (Ισπανία-Γαλλία), ο οποίος μπορεί να μεταφέρει μόνο 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Στο ίδιο άρθρο θα διαβάσετε ότι η Ισπανία περιμένει από την ΕΕ να χρηματοδοτήσει τον αγωγό MIDCAT, που θα μειώσει τις εισαγωγές Ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη κατά 10%.

“Spanish MIDCAT pipeline to replace 10% of Russian gas imports”, του Ιανουαρίου 2015
1η και 2η Παράγραφος
Spain's sophisticated gas infrastructure could help Europe reduce its dependence on Russian supplies once projects to pump gas across the Pyrenees become a reality, the head of a Spanish gas association said yesterday (27 March).
Europe's most highly diversified gas importer has vast untapped import capacity which it could use to route gas into France and beyond. But underdeveloped pipeline links with other countries have effectively made Spain a gas island.
5η, 6η, 7η, 8η, 9η , 10η , 11η και 12η Παράγραφος
Spain, meanwhile, does not receive any of its natural gas from Russia and was entirely shielded from the EU gas crises of 2006 and 2009 when rows over unpaid bills between Kyiv and Moscow led to the disruption of gas exports to western Europe.
Strategically positioned on the Mediterranean, about half of its gas comes from Algeria and the remainder from ten different countries around the world, mainly in the form of liquefied natural gas (LNG) which is shipped on tankers.
Spain spent billions of euros on its gas infrastructure during an economic boom. With seven LNG regasification plants, it has more capacity to turn liquefied natural gas back into gas than any other European country.
Now it is lobbying the EU to forge ahead with plans for a new pipeline, called MIDCAT, to transport gas into Europe.
MIDCAT, which is currently on the European Commission's list of strategically important projects, would put Spain's interconnection capacity with France at 14 billion cubic metres a year (bcm/y). The 190-km pipeline is planned to run along the Mediterranean coast.
"With this pipeline Spain could replace 10% of what Europe currently receives from Russia," Peris of Sedigas said.
Right now there is only one gas pipeline between Spain and France, called Larrau, which can transport 5.2 billion cubic metres (bcm/y), a fraction of the 462 bcm of gas consumed by the EU last year.
A new pipeline called Biriatou, running from Spain's Basque Country into France, could add another 2 bcm/y of interconnection capacity when it is completed in 2015, Peris said.

Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο των Financial Times, με τίτλο France, Spain and Portugal look to unlock Algeria gas exports, του Ιουνίου 2015, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία προωθούν ένα σχέδιο που θα τρυπήσει τα Πυρηναία Όρη, το φυσικό τείχος ανάμεσα στην Γαλλία και την Ισπανία, ώστε να στείλουν το Αλγερινό φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Αυτή η συμφωνία προωθείται, και θα χρηματοδοτηθεί φαντάζομαι, από την ΕΕ. Το άρθρο μάλιστα έχει και έναν ωραίο χάρτη για τους αγωγούς της Αλγερίας προς την Ευρώπη.

Χάρτης 8 Αγωγοί Αλγερίας-Ευρώπης


  
France, Spain and Portugal look to unlock Algeria gas exports”, του Ιουνίου 2015

Βλέπετε λοιπόν πόσο ωφέλιμο θα ήταν για την Ρωσία, αλλά και για την Τουρκία και το Ιράν, να υπάρξουν δύο αναφλέξεις στα βόρεια σύνορα της Ισπανίας, μία στην Χώρα των Βάσκων και μία την Καταλονία?

Χάρτης 9 Χώρα των Βάσκων και Καταλονία Η Ισπανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και οι Βάσκοι και οι Καταλανοί θα έπρεπε υποχρεωτικά να στραφού στους Ρώσους για υποστήριξη. Μία ανάφλεξη στην βόρεια Ισπανία θα τελείωνε για την Ισπανία το όνειρο της αποστολής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ένα όνειρο που πλήττει και την Ρωσία και την Τουρκία, και γι’αυτό βλέπετε τους Έλληνες αριστερούς και εθνικοσοσιαλιστές να έχουν τόσο μεγάλο ενθουσιασμό για τα προβλήματα στην Ισπανία.

Επίσης το θέμα του Βελγίου είναι άλλο ένα λουκούμι για την Ρωσία. Το Βέλγιο αποτελείται από Γάλλους, Γερμανούς και Ολλανδούς. Μία διένεξη των Ολλανδό-Γερμανών με τους Γάλλους του Βελγίου, θα δημιουργούσε μία σύγκρουση ανάμεσα την Γαλλία και την Γερμανία, και θα έφερνε την Γερμανία ακόμη πιο κοντά στην Ρωσία. Το θέμα της Σκωτίας είναι επίσης πολύ βολικό για την Ρωσία. Μία ανεξάρτητη Σκωτία θα είχε προβλήματα με την Αγγλία, και αφού η Αγγλία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, η Σκωτία θα έπρεπε να στραφεί προς την Ρωσία. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένας ψυχρός πόλεμος στον Αρκτικό Ωκεανό, το πετρέλαιο και φυσικό αέριο του οποίου διεκδικούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ (λόγω Αλάσκας), ο Καναδάς, η Δανία (λόγω Γροιλανδίας) και η Νορβηγία. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Δανία, είναι ενωμένοι απέναντι στην Ρωσία, και μία ανάφλεξη στο βόρειο τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας (Σκωτία) θα ήταν μεγάλο προβλημα για το ΝΑΤΟ και λουκούμι για την Ρωσία.

Χάρτης 10 Αρκτική Ζώνη-Βόρειος ΠόλοςΣτο παρακάτω άρθρο της Guardian, με τίτλο “Russian ambassadors: next we'll take Catalonia, Venice, Scotland and Alaska”, του Απριλίου 2014, θα διαβάσετε για μία τηλεφωνική συνομιλία που υπεκλάπη ανάμεσα σε δύο Ρώσους διπλωμάτες, και στην οποία οι διπλωμάτες αστειευόμενοι έλεγαν ότι η Ρωσία πρέπει να πάρει την Καταλονία, την Βενετία, την Σκωτία και την Αλάσκα.
“Russian ambassadors: next we'll take Catalonia, Venice, Scotland and Alaska”, του Απριλίου 2014

Οι δύο Ρώσοι πρέσβεις της Ερυθραίας και της Ζιμπάμπουε αρνήθηκαν ότι η συνομιλία είναι αληθινή, αλλά για να το δημοσιεύει η Guardian καταλαβαίνετε.... Άλλωστε αστειευόμενοι έλεγαν οι Ρώσοι πρέσβεις αυτά που έλεγαν, και δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτά που λέω παραπάνω είναι ευκόλως εννοούμενα και δεν χρειάζονται απόδειξη.

Η ΕΕ, φοβούμενη την βαλκανοποίηση της Ευρώπης έχει διαμηνύσει ότι αν η Σκωτία και η Καταλονία γίνουν ανεξάρτητα κράτη θα μπουν στην ουρά μαζί με όλες τις άλλες χώρες που περιμένουν να γίνουν μέλη, όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του Euractiv, με τίτλο Brussels says an independent Catalonia would need to leave EU, του Σεπτεμβρίου 2013.

Επίσης, όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο της Independent, με τίτλο Catalan independence: Voters head to polls in 'de facto referendum' on seceding from Spain, του Σεπτεμβρίου 2015, ο Μπάρακ Ομπάμα και οι ΗΠΑ είναι ένθερμοι υποστηρικτές της Ισπανικής ενότητας. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Καταλονία θα πρέπει αν περιμένει στην ουρά για να ξαναμπεί στην ΕΕ.
3η Παράγραφος
The government of Spain and a host of political leaders across Europe have said that an independent Catalonia will have no automatic right to join the European Union or other institutions. Last week, Barack Obama threw his weight behind Spanish unity.
10η Παράγραφος
At the heart of the issue is any future Catalan state’s membership of the European Union, which Mr Mas and his allies say is automatic. Mr Rajoy has moved to scotch this idea and has persuaded other European leaders, including David Cameron, to say that Catalonia would be forced to “take its place at the back of the queue”, of EU accession countries. Speaking to reporters last week Mr Rajoy said that Catalans would “lose the rights they have as Europeans and Spaniards” if Catalonia became an independent state.

Ο Κάμερον ανησυχεί γιατί υπάρχει το θέμα της Σκωτίας. Οι Σκωτσέζοι ψήφισαν κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του BBC, με τίτλο “Scottish referendum: Scotland votes No to independence”, του Σεπτεμβρίου 2014.

Οι Σκωτσέζοι άρχισαν να διεκδικούν την ανεξαρτησία τους όταν ανακαλύφθηκαν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας. Αλλά οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου δεν είναι σταθερές, και όταν θα βρίσκονται στα χαμηλά τους επίπεδα δεν θα επιτρέπουν στους Σκωτσέζους να διατηρούν το σημερινό επίπεδο κοινωνικών δαπανών της Σκωτίας. Ωστόσο αν στο μέλλον οι τιμές του πετρελαίου και του αερίου δείξουν να έχουν ανοδικές τάσεις, πχ λόγω ενός πολέμου στον Περσικό Κόλπο κτλ, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Σκωτσέζοι να ξαναθέσουν το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Βλέπε “Τα Κοιτάσματα Πετρελαίου και Αερίου της Βόρειας Θάλασσας και η Ανεξαρτησία της Σκωτίας”.

Στο παρακάτω άρθρο της Αυγής, της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο “Καταλονία: Νίκη του δεξιού και αριστερού εθνικισμού και αδιαφορία για σκληρή λιτότητα”, του Σεπτεμβρίου 2015, θα δείτε με τι ενθουσιασμό υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την επικράτηση των αυτονομιστών στις εκλογές της Καταλονίας της 27ης Σεπτεμβρίου του 2015.

Το αναφέρω για να καταδείξω για ακόμη μία φορά την εξωτερική πολιτική του τουρκοσύριζα, επειδή εδώ προσπαθούν να μας τον πασάρουν ως τσιράκι των Αμερικανών, ώστε να φορτωθούν οι ΗΠΑ την τουρκοποίηση της Ελλάδας, και διάφορες άλλες επιλογές της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα στις ΗΠΑ όταν δίπλα στις ΗΠΑ είναι και η Τουρκία, όπως συνέβαινε για παράδειγμα στην Αίγυπτο, όταν την εξουσία πήραν οι Ισλαμιστές που στήριζε η Τουρκία και το Κατάρ, και οι ΗΠΑ το ανέχθηκαν χωρίς να βοηθήσουν τον σοσιαλιστή δικτάτορα Μουμπάρακ. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί με την Τουρκία και το Κατάρ, δήθεν επειδή ο Μόρσι πήρε την εξουσία με εκλογές. Δεν τους άρεσε ο Σίσι που αναγνωρίζει την Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά ο Μόρσι, ο προστατευόμενος του Ερντογάν, που έλεγε ότι δεν υπάρχει ΑΟΖ αν δεν συμφωνήσει και η Τουρκία.

Στην Ουκρανία που η Τουρκία έκλεισε το μάτι στην Ρωσία η Ελληνική αριστερά ήταν κόντρα όσο δεν πάει άλλο στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, αφού και η Τουρκία έκλεινε το μάτι στην Ρωσία. Βλέπε “Ukraine crisis: Why Turkey is silent as NATO operations ramp up”, του Μαΐου 2014.

Και δεν εννοώ φυσικά ότι η αριστερά παίρνει εντολές από την Τουρκία. Η Ελληνική αριστερά γλείφει την Τουρκία, και θέλει να κάνει την Ελλάδα πουτανάκι της Τουρκίας, ώστε αν κάποια στιγμή βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να μην υπάρχει πιθανότητα να πετσοκόψει η Τουρκία την Ελλάδα. Να θυμίσω ότι ο λόγος που ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν τόλμησε να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ το 1981, όπως υπόσχονταν προεκλογικά οι κομμουνιστές, ήταν επειδή η Ελλάδα θα έπρεπε να αυξήσει κατακόρυφα τους εξοπλισμούς της για να αντιμετωπίσει την Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ. Μία Τουρκία που τότε ήταν το καλό παιδί του ΝΑΤΟ. Ο άλλος λόγος ήταν φυσικά τα πακέτα της ΕΕ που επέτρεψαν στους κομμουνιστές να δημιουργήσουν τον κομματικό τους στρατό και να αλώσουν την χώρα. Βλέπε “Ο Φιλορώσος Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου”. 

Βλέπετε όμως τι αγώνας γίνεται να μας παρουσιάσουν τον Τσίπρα ως όργανο των ΗΠΑ, ώστε αύριο να φορτώσουν στις ΗΠΑ τις αποτυχίες της αριστεράς και του Τσίπρα, όπως στο παρελθόν έκαναν με τις αποτυχίες του Ανδρέα Παπανδρέου.  Στο μεταξύ τον νόμο για την ιθαγένεια, που δίνει την Ελληνική υπηκοότητα στα παιδιά των λαθρομετανστών που έρχονται στην Ελλάδα, τον ψήφισε σύσσωμη η αριστερά. Τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ούτε το ΚΚΕ, που πάντα βγάζει πάντα την ουρά του απ’έξω, δεν τόλμησε να καταψηφίσει τον νόμο και δήλωσε ΠΑΡΩΝ. Ακόμη και το ΚΚΕ ντράπηκε να βγάλει την ουρά του απ’έξω σε κάτι τόσο ριζωμένο στην ιδεολογία του. Το ΚΚΕ ήταν το κόμμα που αποκαλούσε την Μικρασιατική Καταστροφή “ήττα της Ελληνικής αστικής τάξης”, αλλά φροντίζει να βγάζει πάντα την ουρά του απ’έξω και να αφήνει άλλους να κάνουν την “δουλειά”. Αλλά αυτόν τον νόμο, που τουρκοποιεί την Ελλάδα, δεν άντεξε να τον καταψηφίσει ούτε καν το ΚΚΕ.

Με αυτόν τον νόμο, και με την διάταξη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για παροχή αυτόματης νόμιμης παραμονής και διακίνησης εντός της Ελλάδας για 6 μήνες σε όλους τους παράνομους μετανάστες, οι μουσουλμάνες έγκυες γυναίκες έρχονται στην Ελλάδα και μερικές μέρες αργότερα γεννούν Έλληνες Ευρωπαίους πολίτες. Και σκεφθείτε τι εμπόριο θα έχει στηθεί με γιατρούς να δίνουν βεβαιώσεις ότι ξεγέννησαν μωρά κτλ. Αυτή την τουρκοποίηση της Ελλάδας η αριστερά αύριο θα την φορτώσει στις ΗΠΑ, επειδή ο Τσίπρας ήταν και καλά τσιράκι των ΗΠΑ, και οι ΗΠΑ ήθελαν να τουρκοποιήσουν την Ελλάδα επειδή μόνο τον Ελληνικό λαό φοβάται η Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων κλτ. Ψψψψψψψψψ (ψεκαστικόν). Εν έτη 2015 και 35 χρόνια μετά την ένταξη μας στην ΕΕ.

Τέλος πάντων, για να κλείσω ελπίζω να είναι ξεκάθαρα τα οφέλη που θα έχει η Ρωσία από μία πιθανή βαλκανοποίηση της Δυτικής Ευρώπης, που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και στην Δυτική Ευρώπη. Να προσθέσω επίσης ότι οι Ρώσοι έχουν κάνει απόπειρες να πάρουν ένα ποσοστό του Ισπανικού κολοσσού Repsol, και άλλων εταιρειών της Ισπανίας, όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του Sputnik, με τίτλο “Gazprom looks at buying 20% in Spain's Repsol”, του Νοεμβρίου 2008.

Οι Ρώσοι είχαν κάνει απόπειρες να πάρουν και ένα ποσοστό της κρατικής Αλγερινής Sonatrach, που έχει το αποκλειστικο δικαίωμα εξαγωγής του Αλγερινού φυσικού αερίου. Όχι το αποκλειστικό δικαίωμα ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, αλλά το αποκλειστικό δικαίωμα ΕΞΑΓΩΓΗΣ. Βλέπε “Gazprom VS NATO : Ο Πόλεμος για την Ευρώπη”.

Από τα παραπάνω να μην θεωρηθεί ότι σήμερα η Ρωσία και η Ισπανία έχουν εχθρικές σχέσεις. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Ρωσία είναι προσεκτική στο θέμα της Καταλονίας, και μάλιστα επί πρωθυπουργίας του σοσιαλιστή Θαπατέρο η Ρωσία είχε υπογράψει διάφορες συμφωνίες με την Ισπανία στον τομέα της ενέργειας. Βλέπε “Russia, Spain sign energy deal, smoothing investments”, του Μαρτίου 2009.

Να μην μπερδεύει θέλω να πω κανείς τις σχέσεις Ρωσίας-Ισπανίας με τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας. Άλλο επίπεδο πολέμου το ένα και άλλο το άλλο.

Χάρτης 11


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου