Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Το Μορφωτικό Επίπεδο της Ρωσίας

Μου έστειλε ένας φίλος ένα άρθρο που λέει ότι οι Ρώσοι είναι οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Το άρθρο είναι των International Business Times με τίτλο “Russians are the Most Well Educated: UK Ranked Seventh”, του Οκτωβρίου 2013. Γράφω την απάντηση μου γιατί νομίζω ότι ήταν ένας διάλογος με ενδιαφέρον.

“Φίλε Χ βάζεις ένα άρθρο που ουτε καν διάβασες. Μιλάει για το ποιες χώρες ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ τους στην εκπαίδευση. Δεν λέει τίποτα αυτό για την ποιότητα. Δες την Ελλάδα. Δες τι έκαναν οι σοσιαλιστές από το 81 και μετά. Μας βάζουν να παπαγαλίζουμε, να γινόμαστε βλάκες, και ταυτόχρονα να ξοδεύουμε τεράστια ποσά σε φροντιστήρια.

Αν ληφθούν υπόψη και τα φροντιστήρια, θα είμαστε εμείς οι άνθρωποι που ξοδεύουν τα περισσότερα στην εκπαίδευση, και όχι οι Ρώσοι. Έχουμε υψηλό μορφωτικό επίπεδο στην Ελλάδα? Προσωπικά από ένα βιβλίο που διάβασα μετά το σχολείο, έμαθα περισσότερη ιστορία από αυτήν που έμαθα στα 12 χρόνια στο σχολείο.

Επίσης, αν είχες διαβάσει το άρθρο, θα είχες δει ότι γράφει για την μεγάλη διαφθορά στην Ρωσική παιδεία. Αν θες να δεις ποια χώρα έχει την καλύτερη εκπαίδευση, δες ποια χώρα έχει τα καλύτερα πανεπιστήμια, από το άρθρο της κεντρό-ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ Guardian, με τίτλο “The world's top 100 universities 2013 - how the Times Higher Education ranks them”. Όταν βάζεις ένα άρθρο θα πρέπει να το διαβάζεις πρώτα αλλιώς θα γράφουμε τσάμπα.

“Russians are the Most Well Educated: UK Ranked Seventh”, του Οκτωβρίου 2013

“The world's top 100 universities 2013 - how the Times Higher Education ranks them”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου