Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

400% Αύξηση στις Εισροές Παράνομων Μεταναστών προς την Ελλάδα

Στην 12η παράγραφο, το παρακάτω άρθρο της Guardian, με τίτλο “Migrants locked in stadium on Kos for nearly 24 hours”, του Αυγούστου 2015, αναφέρει ότι το 2014 μπήκαν στην Ελλάδα 30 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, ενώ μέχρι τον Ιούλιο του 2015 120 χιλιάδες. Το άρθρο έχει γραφτεί στις 12 Αυγούστου, και προφανώς αναφέρεται στις εισροές που έγιναν μέχρι τον Ιούλιο του 2015. Μιλάμε για αύξηση 400%, και να δούμε ποια θα είναι η αύξηση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όταν έγινε πρωθυπουργός στην Ιταλία ο φίλος μας ο Ρέντζι, τον Φεβρουάριο του 2014, υπήρξε αύξηση στην εισροή παράνομων μεταναστών 823% το πρώτο τετράμηνο του 2014 (Ιαν-Φεβ-Μαρ-Απρ), όπως θα διαβάσετε στην 10η παράγραφο του άρθρου του  National Geographic με τίτλο “Amid Record Waves of Refugees, Italy Finding Limits to Its Compassion”, του Οκτωβρίου 2014.

Ο Σαμαράς αντιμετώπιζε όσους έμπαιναν παράνομα στην Ελλάδα σαν παρανόμους, και τους έβαζε σε κέντρα κράτησης. Είχαν φυσικά το δικαίωμα να επιστρέψουν στην χώρα τους ανά πάσα στιγμή. Πληρώνει πλουσιοπάροχα η ΕΕ. Αλλά πολύ λίγοι ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα επί Σαμαρά. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου αντιθέτως, έδωσε 7 μήνες νόμιμη διαμονή σε όποιον παράνομο μετανάστη έμπαινε στην Ελλάδα. Με τον νόμο που ψήφισαν το Ποτάμι, το Πασόκ και ο Σύριζα, τα παιδιά των λαθρομεταναστών που θα γεννιούνται στην Ελλάδα θα παίρνουν την υπηκοότητα της ΕΕ. Όχι απλά την Ελληνική υπηκοότητα.

Στο 7μηνο που τους χάρισε η Χριστοδουλοπούλου, μπορούν να ψάξουν για λαθρεμπόρους που θα τους μετέφεραν στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Αυτό εννοούσε η Χριστοδουλοπούλου όταν έλεγε όλο νόημα “εξαφανίζονται από την Ελλάδα”. Σκεφτείτε μία γυναίκα που θα γεννούσε πχ σε 3 μήνες. Θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα, να γεννήσει, και να έχει το παιδί της την υπηκοότητα της ΕΕ. Φαντάζεστε τι λεφτά υπάρχουν πίσω από το μεταναστευτικό? Φαντάζεστε πόσα παίρνουν οι επαγγελματίες φιλάνθρωποι της αριστεράς? Και δεν μιλάω για τα ψιλά της ΕΕ, μιλάω για τα χοντρά, τα κάτω από το τραπέζι.

Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι αν μία παράνομη πράξη την αποποινικοποιήσεις η συχνότητα της θα αυξηθεί? Αν μας πούν ότι όποιος παίρνει κάτι από το σούπερ μάρκετ και δεν πληρώνει δεν θα διώκεται, θα αυξηθούν πάρα πολύ τα κρούσματα κλοπών στα σούπερ μάρκετ. Αντίστοιχα, η Τασία Χριστοδουλοπούλου μετέτρεψε σε νόμιμη την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, έδωσε και υπηκοότητα, και έγινε αυτό που έγινε. Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να το καταλάβουν αυτό που λέω. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που δεν μπορεί να το καταλάβει.

Οι κνίτες βέβαια στα ΜΜΕ μας δείχνουν νεκρά παιδιά, που ούτε ξέρουμε αν είναι παιδιά που έχουν χάσει την ζωή τους στην Ελλάδα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όσο πιο πολλούς μετανάστες καλεί στην Ελλάδα η αριστερά, τόσο πιο πολλές μίζες θα παίρνει, και τόσο πιο πολύ θα χάνουν την ζωή τους στην θάλασσα. Γιατί αυτοί που χάνουν την ζωή τους στην θάλασσα είναι ένα ποσοστό αυτών που την διασχίζουν. Και τόσο πιο πολύ φυσικά θα απειλεί η αριστερά την ΕΕ, αφού δεν μας δίνει παραπάνω λεφτά. Άλλωστε δικοί της ψηφοφόροι θα είναι αύριο όλοι αυτοί. Και μαχητές στο κέντρο της Αθήνας. Ο Καμμένος που δεν τους θέλει στην Ελλάδα το είπε πιο χοντρά. Μίλησε για τζιχαντιστές που θα στείλουμε στην Ευρώπη αν δεν μας δώσουν λεφτά. Ούτε καν μίλησε για τα νεκρά παιδιά αυτός. Στο ζουμί κατευθείαν.

Την Al Jazeera όμως, την κρατική εφημερίδα των ισλαμιστών του Κατάρ, των κολλητών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτών που κοντράρονται με την Σαουδική Αραβία, τα Η.Α.Ε. και την Τουρκία ποιος θα “πρωτοβοηθήσει” τους λαθρομετανάστες, την έπιασε ο πόνος, και με το άρθορ της “If these images don't change Europe, what will?”, του Σεπτεμβρίου 2015, απορεί πως θα αλλάξει η Ευρώπη αν δεν αλλάξει με τις εικόνες των νεκρών παιδιών? Αχου την μωρέ την Al Jazeeroula…..Αχου μωρέ.....Την έπιασε ο πόνος...Θα πέσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Al Jazeera ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και θα κλαίνε. Και θα τους κοιτάμε όλα τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Και ο Ρέντζι θα τρέχει και θα τους φέρνει μαντήλια για τα δάκρυα.


Για Guardian βλέπε
Migrants locked in stadium on Kos for nearly 24 hours”, Αυγούστου 2015
12η Παράγραφος
Tensions were also rising fast on several other eastern Greek islands, where more than 120,000 refugees have arrived since the start of the year – up from about 30,000 during the whole of 2014.

Για National Geographic βλέπε
“Amid Record Waves of Refugees, Italy Finding Limits to Its Compassion”, του Οκτωβρίου 2014
10η Παράγραφος
Boot-shaped Italy, uniquely exposed in Europe because of its long, meandering coastline and numerous islands, is often seafaring migrants' point of entry into Europe. The country leads the continent in arrivals by sea, which, in the first quarter of 2014 alone, increased by 823 percent over the same period in 2013. For many, though, Italy is a waystation to other EU countries.

Για Al Jazeera βλέπε

“If these images don't change Europe, what will?”, του Σεπτεμβρίου 2015

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου