Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Τι θα Σήμαινε για το Μεταναστευτικό η Κατάργηση του Κανονισμού Δουβλίνο 2

 Ο κανονισμός Δουβλίνο 2 ορίζει ότι ένας μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο μόνο από την χώρα στην οποία μπήκε στην ΕΕ. Αυτός ο κανονισμός προστατεύει την Ευρώπη από την ισλαμοποίηση. Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν καταργηθεί ο κανονισμός Δουβλίνο 2, και εφαρμοστεί αυτό που ζητάνε οι κομμουνιστές και οι εθνικοσοσιαλιστές στην Ελλάδα, να είναι δηλαδή αναγκασμένες όλες οι χώρες τις ΕΕ να παίρνουν ένα ποσοστό των λαθρομεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη, ανάλογα με το μέγεθος της οικονομίας τους και του πληθυσμού τους.

Αν συνέβαινε αυτό, κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργάζεται με χώρες όπως το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, χώρες που χρηματοδοτούν την ισλαμοποίηση της Ευρώπης, θα είχαν κίνητρο να φέρνουν όσο περισσότερους μετανάστες μπορούν στην Ευρώπη, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα τους. Η ραγδαία αύξηση των λαθρομεταναστών δεν θα έχει για τέτοια κόμματα κανένα πολιτικό κόστος, γιατί οι λαθρομετανάστες θα εξάγονται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά τα κόμματα λοιπόν θα καρπώνονται το οικονομικό όφελος, χωρίς όμως να έχουν κανένα πολιτικό κόστος. Το πολιτικό κόστος θα μεταφέρεται σε σοβαρούς πολιτικούς των άλλων χωρών, που θα είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τους λαθρομετανάστες που θα φέρνουν στην Ευρώπη πολιτικοί όπως ο Τσίπρας και ο Ρέντζι.

Σκεφτείτε επίσης πολιτικούς όπως τον Καμμένο. Τέτοιοι πολιτικοί θα μπορούν να εκβιάζουν τους Ευρωπαίους ότι θα τους στείλουμε τζιχαντιστές αν δεν μας δώσουν περισσότερα λεφτά, όπως έκανε ο Καμμένος κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Αυτή η απειλή όμως θα έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ, γιατί οι υπόλοιπες χώρες θα είναι υποχρεωμένες να παίρνουν τους λαθρομετανάστες που θα φέρνουν στην Ευρώπη πολιτικοί όπως ο Τσίπρας.

Όσοι νομίζουν ότι με το να έχουμε την δυνατότητα να απειλούμε τους Ευρωπαίους ότι θα τους στείλουμε τζιχαντιστές αν δεν μας δώσουν περισσότερα λεφτά, θα παίρνουμε όντως περισσότερα λεφτά, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Το αποτέλεσμα θα είναι απλά κάποια στιγμή να σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην ΕΕ, και να χρειαζόμαστε διαβατήρια και βίζα για να πάμε στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Η πραγματική λύση στο μεταναστευτικό είναι να παίρνουν χρήματα οι πολιτικοί που ανοίγουν τα σύνορα, όπως ο Τσίπρας και ο Ρέντζι, αλλά να μένουν οι λαθρομετανάστες στις χώρες τους. Επομένως τέτοιοι πολιτικοί ναι μεν θα έχουν όλα τα οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται το άνοιγμα των συνόρων, αλλά θα έχουν τεράστιο πολιτικό κόστος στο εσωτερικό τους. Αυτό το πολιτικό κόστος θα τους αναγκάζει να το σκεφτούν δυο φορές πριν ανοίξουν τα σύνορα των χωρών τους.

Η ακόμη καλύτερη λύση είναι η ΕΕ να δίνει τα χρήματα  στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι λαθρομετανάστες, προκειμένου οι χώρες αυτές να τους δέχονται πίσω. Με αυτόν τον τρόπο θα χάνουν τα χρήματα οι χώρες με τα διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα, ενώ θα φορτώνονται το πολιτικό κόστος. Θα εξακολουθήσει βέβαια να υπάρχει η χρηματοδότηση από τις χώρες που προωθούν την ισλαμοποίηση της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου