Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Το Radio France International για τα τζαμιά στην Γαλλία

Το Radio France International (rfi) είναι δημόσιο γαλλικό ραδιόφωνο. Από τα πιο δημοφιλή διεθνή ραδιόφωνα στον κόσμο μαζί με το BBC. Στο παρακάτω άρθρο του, με τίτλο “France to cut Qatar funding of mosques in crackdown on islamic fundamentalism”, του Φεβρουαρίου 2015, το rfi αναφέρει ότι η Γαλλία θέλει να σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις του Κατάρ για την κατασκευή τζαμιών στην Γαλλία, γιατί τα τζαμιά αυτά χρησιμοποιούνται για την διάδοση του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε βάλει μυαλό με όλα αυτά που γίνονται στην Γαλλία. Είδατε τι έπαθε η Γαλλία λόγω της σύγκρουσης της με τους Ισλαμιστές για τις πρώτες ύλες της Αφρικής. Είδατε πως χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές τα δίκτυα των ισλαμιστών στην Γαλλία, με σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Γαλλία, ως αντίποινα για τις επιχειρήσεις του Γαλλικού στρατού στον Νίγηρα, στο Μάλι, και στο Central African Republic. Σημειώστε ότι μεγάλη επιρροή στις ομάδες ισλαμιστών έχουν οι Τούρκοι και οι Ιρανοί, που είναι χώρες με μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις τους με την Γαλλία. Όπως θα διαβάσετε και στο παρακάτω άρθρο του γαλλικού κρατικού France 24, η εθνικοσοσιαλίστρια Μαρίν Λε Πεν κατηγόρησε το Κατάρ για τις επιθέσεις που δέχτηκε η Γαλλία στην Αφρική. Βλέπε “Is Qatar fuelling the crisis in north Mali?”, το 2013.

Αλλά δεν είναι για την Γαλλία τόσο εύκολο να τα τσουγκρίσει με τους Άραβες, γιατί οι Άραβες πληρώνουν πολύ καλά. Κάνουν τεράστιες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Γαλλίας, αγοράζουν μετοχές στις γαλλικές τράπεζες, συνεργάζονται με τις γαλλικές εταιρείες ενέργειας, και αγοράζουν και πάρα πολλά γαλλικά όπλα. Μόνο η τελευταία συμφωνία ανάμεσα στο Κατάρ και την Γαλλία, τον Μάιο του 2015, για την αγορά 24 πολεμικών αεροσκαφών Ραφάλ, ανήλθε σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο κρατικό δίκτυο του Κατάρ, το Al Jazeera, με τίτλο “Qatar agrees to buy 24 Rafale fighter jets from France”, Μάιος 2015. Αυτή είναι η τελευταία μόνο αγορά. Αφήστε τι αγοράζει η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλπ.

Αλλά τουλάχιστον οι Γάλλοι σοσιαλιστές πληρώνονται με χρυσάφι για να προωθούν τους μουσουλμάνους πρόσφυγες στην Γαλλία, άσχετα αν τελικά το πληρώνουν με το αίμα τους. Οι δικοί μας εδώ προωθούν τον ισλαμισμό για πολύ λιγότερα. Και δείτε σε αυτό το θέμα πόσο ενωμένοι είναι ο Σύριζα με το Πασόκ και το Ποτάμι. Ο νόμος που έφερε τώρα ο Σύριζα για την ιθαγένεια του Πασόκ νόμος ήταν, απλά δεν μπορούσε να τον περάσει με την ΝΔ. Και βρήκαν τώρα ευκαιρία και τον περάσανε όλοι μαζί.

Να προσθέσω επίσης ότι το γαλλικό Radio France International έχει δωρεάν υπηρεσία newsletter (email alerts). Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα, και αρκετά χαμηλά και δεξιά βρίσκεται το “stay connected”. Το πατάτε και γράφετε τα στοιχεία σας, επιλέγοντας “World News”.


Για το άρθρο του Radio France International βλέπε
France to cut Qatar funding of mosques in crackdown on islamic fundamentalism”, του Φεβρουαρίου 2015,

Για το άρθρο του France 24 βλέπε
“Is Qatar fuelling the crisis in north Mali?”, το 2013

Για άρθρο του Al Jazeera βλέπε
Qatar agrees to buy 24 Rafale fighter jets from France”, Μάιος 2015
http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2015/05/qatar-agrees-buy-24-rafale-fighter-jets-france-150504100952250.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου