Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Η Independent για τον Ματέο Ρέντζι και το Μετναστευτικό

Ωραίο άρθρο της Independent για το μεταναστευτικό, με τίτλο “What happens to African migrants once they land in Italy during the summer”?, του Αυγούστου 2014. Στην 4η, 5η και 6η παράγραφο, το άρθρο αναφέρεται στις αφίξεις των λαθρομεταναστών στην Ιταλία, που έσπασαν όλα τα ρεκόρ το 2014, και αναφέρει την σκληρή γραμμή που ακολούθησε στο μεταναστευτικό η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Σύλβιο Μπερλουσκόνι, και την χαλαρή γραμμή που ακολούθησε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντζι. Ο Ρέντζι έγινε πρωθυπουργός της Ιταλάις τον Φεβρουάριο του 2014, και άνοιξε τα σύνορα της Ιταλίας, όπως ακριβώς έκανε και ο φίλος του ο Αλέξης στην Ελλάδα έναν χρόνο αργότερα.

Να προσθέσω ότι μετά το 2011 και τον Μπερλουσκόνι, πρωθυπουργός της Ιταλίας ήταν ο τεχνοκράτης Μάριο Μόντι, ο οποίος κράτησε τον έλεγχο, στην συνέχεια πρωθυπουργός ήταν ο κεντροαριστερός Enrico Letta, επικεφαλής μία κυβέρνησης συνεργασίας, που προκάλεσε σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, και τον Φεβρουάριο του 2014 πρωθυπουργός έγινε ο Ρέντζι, που είπε μπάτε σκύλοι, και έγινε το έλα να δεις.

Το θέμα ρε παιδιά όμως είναι να χρησιμοποιήσουμε το μεταναστευτικό για να καταλάβουμε τι γίνεται στους υπόλοιπους τομείς. Σκεφτείτε το εξής. Δηλώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ότι επιθυμούν πολιτική ανοιχτών συνόρων. Γίνονται κυβέρνηση και κλείνουν τα κέντρα κράτησης. Ψηφίζουν το νόμο για την ιθαγένεια που θα δίνει την Ελληνική υποκοότητα, και την υποκοότητα της ΕΕ, στα παιδιά των λαθρομεταναστών που θα γεννιούνται στην Ελλάδα. Ανακοινώνουν ότι όποιος λαθρομετανάστης μπαίνει στην Ελλάδα θα μπορεί να κυκλοφορεί για 6 μήνες ελεύθερος μέχρι να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Πλακώνουν οι μετανάστες, και κανένας κνίτης των ΜΜΕ δεν συσχετίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με την αύξηση στον αριθμό των μεταναστών.

Και πρέπει να ανεβάσουμε άρθρο του BBC, που να δείχνει ότι αυξήθηκαν οι λαθρομετανάστες επί Τσίπρα, και μετά σου λέει και στην Ιταλία αυξήθηκαν, και πρέπει να ανεβάσουμε του Bloomberg που να λέει ότι ο Ρέντζι έκανε τα ίδια, και μετά σου λέει, και εσύ του λες, και σου πα και μου πες. Για να αποδείξεις τι? Ότι έχουν λάθος οι κνίτες στα ΜΜΕ, και ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά συνέβαλλε στην αύξηση των λαθρομεταναστών. Άντε τώρα να αποδείξεις ότι το PSI ήταν κάτι καλό, άντε να αποδείξεις ότι ο Σόιμπλε δεν θέλει να μας κλέψει την ΔΕΗ, άντε να αποδείξεις ότι δεν θέλουν να μας καταστρέψουν επειδή είμαστε ο μόνος λαός που φοβάται η παγκόσμια τάξη πραγμάτων, κλπ κλπ, πράγματα που είναι πολύ πιο δύσκολο από το μεταναστευτικ να αποδειχτούν.

Ψψψψψψψψψψψψ (ψεκαστικόν)

Για το άρθρο της Independent βλέπε
“What happens to African migrants once they land in Italy during the summer”?, του Αυγούστου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου