Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Το Gatestone Institute για το Κατάρ και την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης

Έλεγα εχθές για τον τρόπο που το Κατάρ, και οι υπόλοιποι Άραβες, χρηματοδοτούν Ευρωπαίους πολιτικούς, κυρίως σοσιαλιστές αλλά όχι μόνο, προκειμένου να προωθούν στις χώρες τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Αυτή είναι η μία πλευρά της χρηματοδότησης, γιατί εννοείται ότι τα 10χίλιαρα και τα 20χίλιαρα που χρειάζονται για να έρθουν στην Ευρώπη οι λαθρομετανάστες δεν τα βρίσκουν μόνοι τους.

Επειδή καταλαβαίνω ότι όποιος ενημερώνεται μόνο από τους Έλληνες δημοσιογράφους θα νομίζει ότι είμαι τρελός, ανεβάζω αυτά τα δύο άρθρα του φιλελεύθερου αμερικανικού think tank Gatestone Ιinstitute. Στην Ελλάδα φυσικά οι δημοσιογράφοι θα χρησιμοποιούσαν την λέξη “συντηρητκό” για να το περιγράψουν. Οι επικριτές του το κατηγορούν ως αντι-μουσουλμανικό, επειδή λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Αν το γκουγκλάρετε, θα δείτε ότι πρόεδρος του είναι ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη John Bolton, και ανάμεσα στα στελέχη του βρίσκεται ο πρώην αρχηγός της CIA James Woolsey. Θέλω να πω ότι δεν πρόκειται για κάποια λέσχη που έφτιαξαν κάποιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Γράφει λοιπόν τα εξής στο άρθρο του με τίτλο “Qatar Financing Wahhabi Islam in France, Italy, Ireland and Spain”, του Φεβρουαρίου 2012. Στην 1η , 2η και 3η παράγραφο το άρθρο γράφει ότι το Κατάρ επενδύει στα φτωχά Γαλλικά προάστια που φιλοξενούν μουσουλμάνους μετανάστες από την Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, και πολλοί πιστεύουν ότι ο λόγος που το κάνει είναι για να προσελκύσει τους Γάλλους μουσουλμάνους στον Ουαχαμπισμό (Wahhabism), που είναι μία ακραία μορφή μουσουλμανικής πίστης την οποία ασπάζονται το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

Στην 6η παράγραφο το άρθρο γράφει ότι ήδη ιεροκήρυκες από χώρες όπως η Τουρκία και το Μαρόκο δρουν σε αυτά τα προάστια, και προωθούν τον ισλαμικό εξτρεμισμό, προσπαθώντας να δημιουργήσουν παράλληλες μουσουλμανικές κοινωνίες. Στην παράγραφο 7 και 8 το άρθρο αναφέρει ότι ήδη σε κάποιες μουσουλμανικά προάστια ο ισλαμικός νόμος έχει άτυπα υποκαταστήσει τον Γαλλικό νόμο.

Στην 23η και 24η παράγραφο το άρθρο αναφέρει ότι το Κατάρ χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός τζαμιού πολυεκατομμυρίων στην Σικελία της Ιταλίας, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για τους Μουσουλμάνους της Ιταλίας, και αναφέρει ότι το 60% των τζαμιών της Ιταλίας ελέγχεται από την Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία, και ασπάζεται τις αρχές του Ουαχαμπισμού. Το άρθρο έχει γραφτεί το 2012, πριν την σύγκρουση της Σαουδικής Αραβίας με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Στην 25η παράγραφο το άρθρο αναφέρεται στην βοήθεια του Κατάρ για την κατασκευή ενός μεγάλου τζαμιού στην Ιρλανδία, και αναφέρει ότι σύμφωνα με τους Irish Times, η Μουσουλμανική Αδελφότητα ασκεί την μεγαλύτερη επιρροή στους μουσουλμάνους της Ιρλανδίας. Στην 25η παράγραφο το άρθρο αναφέρει ότι το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συναγωνίζονται για το ποιος θα αγοράσει ένα μεγάλο στάδιο ταυρομαχιών που έκλεισε στην Ισπανία, προκειμένου να το μετατρέψει σε ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά της Ευρώπης.

Σε ένα άλλο άρθρο του Gatestone Institute, με τίτλο “The Islamization of France in 2012”, του Ιανουαρίου 2013, θα διαβάσετε τα εξής. Στις παραγράφους 23-28 το άρθρο αναφέρει ότι η νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος του Ολάντ στην Γαλλία το 2012 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ψήφους των 6.5 εκ μουσουλμάνων, οι οποίοι ψήφισαν σε ποσοστό 93% τους Γάλλους σοσιαλιστές. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Ολάντ υποσχέθηκε να δώσει άσυλο σε 400 χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες, καθώς και ότι η μεγάλη απορρόφηση των μουσουλμάνων από τους Γάλλους σοσιαλιστές θα κάνει την νίκη για την κεντροδεξιά ολοένα και δυσκολότερη.

Για το άρθρο του Gatestone Institute βλέπε
“Qatar Financing Wahhabi Islam in France, Italy, Ireland and Spain”, του Φεβρουαρίου 2012

Για το δεύτερο άρθρο του Gatestone βλέπε
“The Islamization of France in 2012”, Ιανουάριος 2013
http://www.gatestoneinstitute.org/3523/islamization-of-france

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου