Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Ποιος Ευθύνεται για τον Πόλεμο και τους Πρόσφυγες

Οι αριστεροί ψεκαστήρες των ΜΜΕ μας λένε ότι για τον πόλεμο στην Συρία και στο Ιράκ φταίνε οι ΗΠΑ. Και τι λένε οι ψεκασμένοι άνθρωποι που τους παρακολουθούν? Ότι αφού οι ΗΠΑ φταίνε για τον πόλεμο η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει άσυλο και υπηκοότητα σε όσους λαθρομετανάστες έρχονται από αυτές τις χώρες.

Πρώτον. Αν οι ΗΠΑ έφταιγαν για τον πόλεμο στο Ιράκ και την Συρία, οι ΗΠΑ θα έπρεπε να πάρουν τους πρόσφυγες, και όχι η Ευρώπη.

Δεύτερον. Πως ακριβώς φταίνε οι ΗΠΑ για τους λαθρομετανάστες? Οι ΗΠΑ χτύπησαν τον σοσιαλιστή δικτάτορα Σαντάμ Χουσέιν το 2003, ενώ του την είχαν χαρίσει το 1991, όταν είχε εισβάλει στο Κουβέιτ και είχε βάλει φωτιά στις πετρελαιοπηγές του Κουβέιτ, εκτοξεύοντας τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη. Παρόλο που οι Αμερικανοί είχαν καταφέρει να φτάσουν μέχρι την Βαγδάτη του την χάρισαν το 1991. Έκαναν άσχημα που τον ανέτρεψαν το 2003? Ο Σαντάμ Χουσέιν καταπίεζε τους Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ, και ανήκε σε μία μειοψηφία Σουνιτών Μουσουλμάνων που διοικούσαν το Ιράκ, έναντι μίας Σιιτικής πλειοψηφίας, την οποία και καταπίεζαν.Όταν τον ανέτρεψαν οι ΗΠΑ το 2003, οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ ελευθερώθηκαν, και οι Σιίτες του Ιράκ, που αποτελούσαν την πλειοψηφία, πήραν την εξουσία. Γιατί σας πειράζει αυτό? Γιατί συμπαθείτε αυτόν τον σοσιαλιστή δικτάτορα? Επειδή ήταν σύμμαχος των Ρώσων και αρρωστημένα αντιαμερικανός? Έχετε κάποιον άλλο λόγο να συμπαθείτε αυτόν τον τρομοκράτη δικτάτορα?

Όταν λοιπόν τον ανέτρεψε το 2003 το ΝΑΤΟ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες. Οι μετανάστες προέκυψαν πολύ αργότερα, και προέκυψαν για τον εξής λόγο. Όταν το 2009 η Τουρκία και οι Άραβες του Περσικού Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ) πρότειναν στους Άραβες της Συρίας να περάσουν τον αγωγό Κατάρ-Τουρκίας (κόκκινη γραμμή), που θα έστελνε αραβικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η Συρία αρνήθηκε, γιατί αυτό θα έθιγε τα συμφέροντα της Ρωσίας στην Ευρώπη. Άσχετα που ήταν προς το συμφέρον της Συρίας να συμπράξει στον αγωγό.

Στην συνέχεια ο Πούτιν πρότεινε να βοηθήσει η Gazprom στην κατασκευή του αγωγού Ιράν-Ιράκ-Συρίας (πράσινη γραμμή), που ναι μεν ήταν ανταγωνιστικός προς την Ρωσία, αλλά ήταν πολύ λιγότερο ανταγωνιστικός σε σχέση με τους αραβοτουρκικούς αγωγούς, και θα ελεγχόταν από την Gazprom. Το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία συμφώνησαν, κάτι που εξαγρίωσε τους Άραβες του Περσικού Κόλπου και τους Τούρκους, οι οποίοι επιτέθηκαν στο Ιράκ και την Συρία.

Η Gazprom δεν είχε καμία ανάγκη το αέριο της περιοχής. Η Ρωσία είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο σε φυσικό αέριο. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο η Ρωσία αναμείχθηκε στο έργο αυτό ήταν για να εμποδίσει τους αραβοτουρκικούς αγωγούς που θα περνούσαν μέσα από την Τουρκία, και θα χτυπούσαν την Gazprom στην Ευρώπη. Ο πόλεμος που ξέσπασε μόνο την Ρωσία συμφέρει. Κανέναν άλλο. Τις ΗΠΑ τις συμφέρει να κατασκευαστούν και ο αγωγός Ιράν-Ιράκ-Συρίας, και ο αγωγός Κατάρ-Τουρκίας.

Επίσης, φταίνε οι ΗΠΑ, που η Ρωσία ξεσηκώνει τους Κούρδους του PKK στην Ανατολική Τουρκία, προκειμένου να μην περάσει ο Southern Energy Corridor που προωθούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Τουρκία, και ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο της Κασπίας Θάλασσας στην Ευρώπη?

Επίσης, φταίνε οι ΗΠΑ που οι Σαουδάραβες και οι Ιρανοί είναι δύο από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο σε πετρέλαιο, και σκοτώνονται για το ποιος θα το πουλήσει πρώτος? Τι ακριβώς μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ? Οι ΗΠΑ θέλουν να κυκλοφορεί όσο πιο πολύ πετρέλαιο γίνεται, προκειμένου να το αγοράζουν όσο φθηνότερα γίνεται. Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι δύο μεγαλύτεροι εισαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο, και από την τιμή του πετρελαίου εξαρτάται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους. Οι υψηλές τιμές είναι προς το συμφέρον των χωρών που εξάγουν πετρέλιαο (Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ιράν κλπ).

 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως ακριβώς φταίνε οι ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Συρία και στο Ιράκ? Δεν συμφέρει τις ΗΠΑ ο πόλεμος στο Ιράκ και την Συρία. Δεν υπάρχουν ψεκαστικά φίλοι μου. Οι αριστεροί δημοσιογράφοι των ΜΜΕ σας ψεκάζουν.Χάρτης 3 Κοιτάσματα Πετρελαίου (μαύρο) και Φυσικού Αερίου (κόκκινο)

Χάρτης 4 Η Εμπόλεμη Ζώνη : Συρία-Ιράκ


Χάρτης 5 Σουνιτικοί Αγωγοί με Πράσινο (Τουρκία-Σαουδική Αραβία-Κατάρ) VS Σιιτκοί Αγωγοί  με Κόκκινο (Ιράν-Ιράκ)


Χάρτης 6 Το Τρίγωνο των Συγκρούσεων (Τουρκία-Σαουδική Αραβία-Ιράν)

Χάρτης 7

Χάρτης 8 Τα Ρωσικά Δίκτυα Φυσικού Αερίου προς την Ευρώπη (η τελευταία κόκκινη γραμμή είναι ο αγωγός South Stream που ακυρώθηκε)

Χάρτης 9 (Αγωγοί από Κουρδιστάν και Αζερμπαιτζάν προς Τουρκία και Ευρώπη)

Χάρτης 10 Ανταγωνιστικά προς τα Ρωσικά, Αραβικά και Ιρανικά Δίκτυα (Νορβηγία, Αλγερία, Λιβύη)

Χάρτης 11 Χάρτης ΥφηλίουΠίνακας 1 Πλουσιότερες Χώρες σε Πετρέλαιο (1η η Βενεζουέλα)
Πίνακας 2 Πλουσιότερες Χώρες σε Φυσικό Αέριο (1η η Ρωσία)
Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε “Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα στην Μέση Ανατολή”.

και

“Ρωσία VS Τουρκία : Το Γεωπολιτικό Παιχνίδι με τους Αγωγούς South Stream και Turk Stream
7 σχόλια:

 1. Εσύ μπορείς να μας εξηγήσης ποιός προκάλεσε την λεγομένη "Αραβική Άνοιξη"??
  Εσύ μπορείς να μας εξηγήσης ποιός προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία???
  Εσύ μπορείς να μας εξηγήσης ποιός προκάλεσε λεγόμενο εμφύλιο στην Συρία???
  Εσύ μπορείς να μας εξηγήσης ποιός προκάλεσε δημιούργησε τους ISIS???
  Εσύ μπορείς να μας εξηγήσης ποιός προκάλεσε κατέστρεψε το Ιράκ???
  Εσύ μπορείς να μας εξηγήσης ποιός κατέστρεψε την Γιουγκοσλαυϊα ????
  Εσύ μπορείς να μας εξηγήσης ποιός ανεβοκατεβάζει τις τιμές του πετρελαίου???
  Εσύ μπορείς να μας εξηγήσης ποιός έριξε τους δίδυμους πύργους???
  Τέλος εσύ μπορείς να μας εξηγήσης ποίων συμφέροντα υπηρετεί η Αμερικανική κυβέρνηση???
  Αντε λοιπόν πήγαινε να εισπράξης τον μισθό σου και παράτα μας, πουλημένο κορμί !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάνεις και λογοκρισία !!!!!!!!
  Άντε χάσου ηλίθιε !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://alkhssavopoulos.blogspot.gr/2012/04/blackwaters.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. amerikanaki kai autos eki spoudase ki autos re oloi oi ksenoi edw irthane kai to pezoun ellines gamw tin ameriki kai tin germania autoi katastrepsane kosmo kai kosmaki

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τον αντικρούσατε στον αρθρογράφο γελοία ανθρωπάκια. Συγχαρητήρια! Αμερικανοι φονιαδες των λαών, Ρώσοι σωτήρες τους. Βρε ουστ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. η Αμερική είναι μια αγία δύναμη βγαλμένή απτο παράδεισο και ο κακος πουτιν εξα υλωνει τους αγγελους των( τζιχαντιστες)Αμερικανών και των Τούρκων. α ρε πουλημενο τομαρι η Αμερική δεν έχει ιστορία έχει ποινικο μητρώο. ώπου έχει βάλει τα διαβολοποδαρια της έχει φέρει εμφυλιους και μετά θανάτους. πουτιν γαμα όλα τα κατακαθια της ανθρωποτητας ειμαστε μαζί σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μια ενδιαφέρουσα άποψη. Που για να με πείσει θα ήθελα να περιέχει στο ίδιο κάδρο τα κινέζικα συμφέροντα με το δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα επεδιωκαν να έχουν έλεγχο στοηδιαθέσιμη προς την Κίνα ενεργεια ως μονη δυνατότητα επιβράδυνσης της παγκοσμιας ανοδου της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή