Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Η Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ναζισμού και του Σταλινισμού

Η 23η Αυγούστου ανακηρύχθηκε το 2008 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού και του Σταλινισμού. Επιλέχθηκε αυτή η ημερομηνία επειδή στις 23 Αυγούστου του 1939 οριστικοποιήθηκε η συμμαχία των κομμουνιστών με τους ναζί (Molotov-Ribbentrop Pact). Η συμφωνία αυτή προέβλεπε ότι οι κομμουνιστές θα έστελναν στους ναζί πρώτες ύλες (πετρέλαιο, σίδηρο, σιτάρι κλπ), και οι ναζί θα έστελναν στους κομμουνιστές βιομηχανικά προϊόντα.

Την 1η Σεπτεμβρίου 1939 οι ναζί εισέβαλλαν στην δυτική Πολωνία, και δύο εβδομάδες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου του 1939, οι κομμουνιστές εισέβαλλαν στην ανατολική Πολωνία. Οι ναζί και οι κομμουνιστές συναντήθηκαν στην μέση της Πολωνίας, ανοίγοντας τον οικονομικό διάδρομο που θα υλοποιούσε το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας Molotov-Ribbentrop, αφού η Ουκρανία και η Λευκορωσία ήταν εκείνη την εποχή υπό ρωσικό έλεγχο.Λέγεται ότι όταν το 1941 ο Χίτλερ έσπασε την συμφωνία και εξαπέλυσε τον γερμανικό στρατό εναντίον της Ρωσίας, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του πετρελαίου του Μπακού, στα πρώτα στάδια της διαδρομής τους οι γερμανοί στρατιώτες συναντούσαν τα τραίνα με τις πρώτες ύλες που έστελνε στην Γερμανία ο Στάλιν.

Όπως καταλαβαίνετε δεν θα ακούσετε από κανέναν Έλληνα δημοσιογράφο για αυτή την ημέρα μνήμης, που αποτελεί μία επίσημη απόφαση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αυτή την απόφαση στην Ελλάδα απλά την αγνόησε το δημοσιογραφικό μας κατεστημένο, γιατί απλά θα έθιγε την ιερή αγελάδα του πολιτικού μας και δημοσιογραφικού μας συστήματος, που είναι το ΚΚΕ. Οι Έλληνες οφείλουν να ξέρουν τον Στάλιν ως τον άνθρωπο που πολέμησε τον ναζισμό, και όχι ως τον άνθρωπο που επί δύο χρόνια τροφοδοτούσε τους Ναζί με πρώτες ύλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου