Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Σκόπια-Μεταναστευτικό

Ο πληθυσμός των Σκοπίων αποτελείται από Χριστιανούς Ορθδόδοξους κατά 65% περίπου, και από Μουσουλμάνους κατά 35% περίπου, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του Wikipdia με τίτλο “Religion in the Republic of Macedonia”. Τα Σκόπια, όπως και η Ελλάδα, είναι μία πάρα πολύ σημαντική χώρα για την σύνδεση Μέσης Ανατολής με την Νότια Ευρώπη, όπως βλέπετε στον χάρτη.


Στα Σκόπια, όπως και σε όλα τα Βαλκάνια, συγκρούονται για επιρροή η Τουρκία και η Ρωσία, προκειμένου η κάθε μία να εξυπηρετήσει την ενεργειακή της πολιτική. Πριν μερικούς μήνες, αν θυμάστε, κόντεψε να γίνει εμφύλιος στα Σκόπια, όταν μουσουλμάνοι Αλβανόφωνοι σκότωσαν αστυνομικούς, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του CNN, με τίτλο “Gun battles in former ethnic flashpoint in Macedonia kill 5 police officers”, του Μαΐου 2015. Πίσω από αυτές τις συγκρούσεις βρίσκονται η Ρωσία από την μία πλευρά, και η Τουρκία με την Αλβανία από την άλλη.

Τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν συνέχεια ότι μέσα στους λαθρομετανάστες βρίσκονται καμουφλαρισμένα μέλη του ISIS, άσχετα αν οι αριστεροί δημοσιογράφοι των ελληνικών ΜΜΕ δεν το αναφέρουν, και μας δείχνουν μόνο τα γυναικόπαιδα. Ενδεικτικά να αναφέρω το άρθρο του BBC, με τίτλο “Islamic State militants 'smuggled to Europe'”, του Μαΐου 2015, που αναφέρει ότι μαχητές του ISIS μπαίνουν στην Ευρώπη ως λαθρομετανάστες, και ότι ο ISIS ελέγχει τους λαθρέμπορους που μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες.

Με λίγα λόγια αυτό που παρατηρούμε στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων είναι το εξής. Ο Τσίπρας έχει ανοίξει τα Ελληνικά Σύνορα, και ο Ερντογάν στέλνει μέσω του Τσίπρα τα τζιχάντια του στα Σκόπια, και οι Σκοπιανοί κλείνουν τα σύνορα τους με την Ελλάδα, και βάζουν μέσα μόνο κάποια γυναικόπαιδα, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο των New York Times, με τίτλο “Macedonian Police Clash With Migrants on Border With Greece”, της 21ης Αυγούστου 2015.

Τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται. Αλλά αυτά δεν πρόκειται να τα πούνε οι αριστεροί δημοσιογράφοι των ΜΜΕ. Θα επιμείνω να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο που έχω ανεβάσει, με τίτλο “Ελλάδα-Τουρκία Μέρος 2”, για να καταλάβετε γιατί κάποιοι αποκαλούν τον Σύριζα “τουρκοσύριζα”, και γιατί ο Λαφαζάνης ποζάρει σκυμμένος μπροστά στον διευθυντή της Gazprom, ώστε να προβάλουν όλα τα ΜΜΕ την φωτογραφία και να τον παρουσιάσουν ως δούλο των Ρώσων. Γιατί στην Ελλάδα δεν είναι εμπορικό να είσαι δούλος των Τούρκων. Τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται.

Για άρθρο Wikipedia βλέπε
Religion in the Republic of Macedonia

“Gun battles in former ethnic flashpoint in Macedonia kill 5 police officers”, του Μαΐου 2015.

Για άρθρο του BBC βλέπε
“Islamic State militants 'smuggled to Europe'”, του Μαίου 2015

“Macedonian Police Clash With Migrants on Border With Greece”, Αύγουστος 2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου