Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Τι Σημαίνει το ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα

 Για να καταλάβουμε τι σημαίνει το ΝΑΙ, πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η ερώτηση στην οποία πραγματικά καλούμαστε να απαντήσουμε. Η ερώτηση στην οποία απαντάμε ΝΑΙ, είναι “ δέχεστε να πληρώσετε φόρους για να ξανανοίξουμε την ΕΡΤ ή θέλετε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ”? “Δέχεστε να πληρώσετε φόρους για να σταματήσουν αρκετές από τις αποκρατικοποιήσεις ή προτιμάτε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ”?

“Δέχεστε να πληρώσετε φόρους για να επαναπροσλάβουν ο Κατρούγκαλος, ο Χρυσόγονος και ο Μητρόπουλος τους πελάτες τους, ή προτιμάτε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ”? “Δέχεστε να πληρώσετε φόρους για να μην γίνει μείωση 8% στα επικουρικά ταμεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ή προτιμάτε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ”? “Δέχεστε να πληρώσετε περισσότερους φόρους για να μην καταργηθεί ο συνδικαλιστικός νόμος ή προτιμάτε να βγεί η Ελλάδα από το ευρώ”?

Σε αυτά τα ψεύτικα κομμουνιστικά διλλήματα θα απαντήσετε την Κυριακή. Οι ερωτήσεις αυτές είναι ψεύτικες, γιατί κάθε μία από αυτές τις ερωτήσεις κρύβει μέσα της δύο ξεχωριστά ερωτήματα. Δυστυχώς στο δημοψήφισμα δεν μας ρωτάνε α) “θέλετε να ανοίξει η ΕΡΤ?” και β) “θέλετε να μείνετε στο ευρώ?”, ώστε να απαντήσουμε ΟΧΙ στο (α) και ΝΑΙ στο (β). Στο δημοψήφισμα μας ρωτάνε “δέχεστε να πληρώσετε φόρους για να ξανανοίξει η ΕΡΤ και να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ”?

Επομένως με το ΝΑΙ ουσιαστικά νομιμοποιούμε την διαπραγμάτευση και την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη για το άνοιγμα της ΕΡΤ, και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αύξηση των φόρων που θα καλύψουν τα έξοδα της ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη για την επαναπρόσληψη των πελατών του Κατρούγκαλου, του Μητρόπουλου και του Χρυσόγονου, και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αύξηση των φόρων που θα καλύψουν αυτές τις δαπάνες. Γι’αυτό και είχα πει από την αρχή ότι η ΝΔ θα έπρεπε να καλέσει τους νεοδημοκράτες να μην συμμετάσχουν στο κομμουνιστικό δημοψήφισμα που νομιμοποιεί την διαπραγμάτευση και την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ευθύνες που βαρύνουν τις πλάτες του Σαμαρά είναι δυστυχώς πολύ μεγάλες, και δεν μπορεί να καλέσει τους νεοδημοκράτες σε αποχή. Δεν έχει την πολυτέλεια ο Σαμαράς να λέει αυτά που μπορεί ο καθένας από εμάς να λέει στο Facebook. Ας είναι. Ας ψηφίσουμε λοιπόν ΝΑΙ. Πρέπει όμως να ξέρουμε τι σημαίνει το ΝΑΙ. Πρέπει να ξέρουμε ότι απαντάμε σε ένα ψεύτικο δίλλημα. Δεν είναι υποχρεωτικό να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ για να μείνουμε στο ευρώ. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ξέρετε γιατί οι άγριοι χαμογελαστοί κνίτες των ΜΜΕ σπρώχνουν με τόσο πάθος το ΝΑΙ, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καμώνονται ότι σπρώχνουν το ΟΧΙ.

Είναι σημαντικό να ξέρετε ποιος είναι ο πραγματικός σας αντίπαλος. Ο αντίπαλος σας δεν είναι ο τυχάρπαστος ΣΥΡΙΖΑ, το τυχάρπαστο ΠΑΣΟΚ, ο τυχάρπαστος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το τυχάρπαστο ΕΠΑΜ, ένα τυχάρπαστο κόμμα που ενδεχομένως να φτιάξει αύριο ο Νίκος Μπογιόπουλος. Όλα αυτά είναι τυχάρπαστα κόμματα που έφτιαξαν πρώην κομμουνιστές. Ο πραγματικός σας αντίπαλος είναι το ΚΚΕ, και οι άγριοι κνίτες που το ΚΚΕ στέλνει στην ΕΡΤ, και στα δήθεν ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Γι’αυτό και ακούτε όλους τους κνίτες των ΜΜΕ, να λένε με μία φωνή, “τι σοβαρό κόμμα που είναι το ΚΚΕ, που λέει ξεκάθαρα να βγούμε από την ΕΕ κλπ κλπ”. Για το κόλπο με τα ΜΜΕ βλέπε “Το Κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ με τις Άδειες των Καναλιών”

Επομένως να ψηφίσουμε ΝΑΙ, γνωρίζοντας ότι απαντάμε σε ένα ψεύτικο δίλημμα, νομιμοποιώντας ουσιαστικά με το ΝΑΙ την διαπραγμάτευση και την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Από την επόμενη μέρα όμως, θα πρέπει να στηρίξουμε τον Αντώνη Σαμαρά, στην προσπάθεια του να ανατρέψει το πρόγραμμα και την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και να μην παρασυρόμαστε από τον απατεώνα τον Θεοδωράκη, που μέχρι χτες έλεγε ότι θα στηρίξει όποια συμφωνία και αν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους. Σκεφτείτε να είχε κάνει ο απατεώνας ο Θεοδωράκης κυβέρνηση με τον Σαμαρά. Την ψυχή θα του έβγαζε του Σαμαρά. Θα του έκανε αυτά που του έκαναν ο μπαρμπά-Φώτης και ο Βενιζέλος όταν συγκυβερνούσαν. Τώρα φυσικά ο Θεοδωράκης στηρίζει με πάθος το ΝΑΙ, που ουσιαστικά νομιμοποεί την διαπραγμάτευση και την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πρέπει να παρασυρόμαστε από τα δήθεν φιλελεύθερα κομματίδια, όπως είναι η Δράση, η Δημιουργία Ξανά και η Φιλελεύθερη Συμμαχία, που είναι κομματίδια που έχουν δημιουργηθεί από πρώην αριστερούς, και αποσκοπούν στο να κόβουν πόντους από τη ΝΔ. Το Ποτάμι σέρνεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τα μικρά κομματίδια σέρνονται πίσω από το Ποτάμι.

Ψηφίζουμε ΝΑΙ, αλλά γνωρίζουμε ότι απαντάμε ΝΑΙ σε ένα ψεύτικο δίλημμα. Ψηφίζουμε ΝΑΙ, αλλά γνωρίζουμε γιατί οι άγριοι κνίτες των ΜΜΕ σπρώχνουν με πάθος το ΝΑΙ. Ψηφίζουμε ΝΑΙ, αλλά συντασσόμαστε με την ΝΔ από την επόμενη κιόλας μέρα, για να ανατρέψουμε την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουμε ΝΑΙ, αλλά ως αντίπαλο μας δεν αναγνωρίζουμε τον τυχάρπαστο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ΚΚΕ και τους άγριους κνίτες που το ΚΚΕ στέλνει στην ΕΡΤ και στα δήθεν ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν με προσωρινές άδειες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου