Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Αξιόπιστες Πηγές Ενημέρωσης-Προτεινόμενα Ενημερωτικά Sites

Βρίζουμε όλοι τους Έλληνες δημοσιογράφους. Όμως δεν έχει νόημα να τους βρίζουμε, γιατί δεν ιδρώνει το αυτί τους. Αν θέλετε να τους τιμωρήσετε παρακάμψτε τους. Ακυρώστε τους, ανακαλύπτοντας εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης. Αυτή είναι η πραγματική τιμωρία τους. Έχω συγκεντρώσει 15 sites, που είναι τα αγαπημένα μου, μήπως και κάποιος ενδιαφέρεται. Κάποια είναι τελείως γεωπολιτικής κατεύθυνσης, και κάποια είναι αυτό που λέμε world news. Όλα έχουν newsletter (email alerts), τα 13 από αυτά δωρεάν, και δύο μόνο είναι με συνδρομή. Σημείωση: Στην πορεία έχω προσθέσει ακόμη μερικά sites, και θα συνεχίσω να προσθέτω, επομένως τα sites που αναφέρω είναι περισσότερα από 15.

Όσοι έχετε φορτωμένο πρόγραμμα δεν χρειάζεται να διαβάζετε τα άρθρα όταν έρχονται τα emails. Αν το κάνετε αυτό θα σας κουράσει. Διαβάζετε απλά στα γρήγορα τους τίτλους των κυριότερων ειδήσεων, και μόνο αν κάποιο άρθρο πραγματικά σε ενδιαφέρει, να το ανοίγετε και να το διαβάζετες. Πιστέψτε με, ξοδεύοντας λίγα λεπτά την ημέρα, θα έχετε μία πρώτης τάξεως ενημέρωση. Ανεβάζω τα links για ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να ψάχνουν και να πειραματίζονται.

Επίσης θα πρότεινα να μην περάσετε στο άλλο άκρο, όπως είχα κάνει εγώ αρχικά, και γίνετε συνδρομητές σε πάρα πολλά sites, γιατί ακολουθεί ένας βομβαρδισμός από emails και πραγματικά χάνεται η μπάλα. Πειραματιστείτε, αλλά αυτά που βλέπετε ότι δεν σας ενδιαφέρουν τελικά να τα διαγράφετε. Τα links με τις διευθύνσεις τα βάζω στο τέλος, με την ίδια σειρά που αναφέρω τα sites, πχ η διεύθυνση του Natural Gas Europe είναι πρώτη κ.ο.κ.

Να προσθέσω επίσης, πριν συνεχίσω με τα προτεινόμενα sites, επειδή έχω ανεβάσει πάρα πολλά κείμενα, ότι στην παρακάτω διεύθυνση έχω συγκεντρώσει τα 15 σημαντικότερα από αυτά τα κείμενα. Βλέπε “Μία Ανακεφαλαιοποίηση-Τα Σημαντικότερα Κείμενα”.
http://iakovosal.blogspot.gr/2015/10/blog-post_27.html

Για την προπαγάνδα των Δυτικών ΜΜΕ βλέπε “Πως Χρησιμοποίησαν οι New York Times και η Guardian την Παραπλανητική Μελέτη της Oxfam για την Ανισότητα”.

Για το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα News Aggregators για να ενημερωθείτε πολύ καλύτερα και πολύ γρηγορότερα βλέπε “Πως να Χρησιμοποιήσετε τα News Aggregators”.
http://iakovosal.blogspot.gr/2016/04/news-aggregators.html

Να συνεχίσω με τα sites τώρα.

1) Natural Gas Europe

Το αγαπημένο μου site, το Natural Gas Europe, ασχολείται με την γεωπολιτική διάσταση του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Πηγαίνετε στο τέλος της αρχικής σελίδας, βάζετε το email σας, και σας έρχεται 2 φορές την εβδομάδα το email τους με τους τίτλους των βασικών ειδήσεων. Κάποια sites στέλνουν email μόλις εγγραφείτε για να κάνετε επιβεβαίωση (confirmation), και κάποια δεν στέλνουν. Βλέπε εικόνα 1.Εικόνα 12) World Tribune

Το World Tribune, εξειδικευμένο σε θέματα Μέσης Ανατολής. Πηγαίνετε στην μέση της αρχικής σελίδας, στην εικόνα που βλέπετε, και βάζετε το email σας. Βλέπε εικόνα 2.

http://www.worldtribune.com/

Εικόνα 23) Al Monitor

Το Al Monitor, εξειδικευμένο επίσης σε θέματα Μέσης Ανατολής. Πηγαίνετε στο τέλος της αρχικής σελίδας, και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 3.
Εικόνα 34) The Diplomat

Το The Diplomat, καθαρά γεωπολιτικό site, με θέματα απ’όλο τον κόσμο και φοβερές αναλύσεις. Πάτε στη μέση της αρχικής σελίδας, και δεξιά, και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 4.
Εικόνα 45) National Interest

Το National Interest, καθαρά γεωπολιτικό site, ασχολείται με γεωπολιτικά θέματα που ενδιαφέρουν μόνο τις ΗΠΑ. Πάτε στο τέλος σχεδόν της αρχικής σελίδας, και δεξιά, και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 5.
Εικόνα 56) Business Insider

Το Business Insider είναι ωραίο κεντροαριστερό site. Πάτε στην μέση της αρχικής σελίδας και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 6. Στην συνέχεια σας ρωτάει τι alerts θέλετε να λαμβάνετε, και έχει από προεπιλογή το Select, που είναι φοβερό, και αφορά όλο τον κόσμο. Βλέπε εικόνα 7. Θα σας πρότεινα να μην τικάρετε τίποτα άλλο, ώστε να δέχεστε μόνο ένα email.
Εικόνα 6
 

Εικόνα 7
7) Kyiv Post (Ουκρανία)

Το Kyiv Post είναι Ουκρανικό φιλοδυτικό, και εκτός από τα δικά του καλά άρθρα στέλνει και μία επιλογή από τα καλύτερα, κατά την γνώμη του, άρθρα των μεγάλων δικτύων. Πολύ ωραίο siteΈνα από τα αγαπημένα μου sites. Αν επιλέξετε λίγα newsletters φροντίστε να είναι μέσα. 
Για να εγγραφείτε πηγαίνετε στην αρχική σελίδα στο sign in και κάνετε εγγραφή. Βλέπε εικόνα 8


Εικόνα 88) Euractiv

Το Euractiv, ένα πολύ καλό site για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κυκλοφορεί σε όλες τις γλώσσες. Για το Αγγλικό site πάτε πάνω πάνω στην αρχική σελίδα, στο newsletter, και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 9.


Εικόνα 99) Euractiv Ελληνικό

Το Ελληνικό Euractiv. Πάτε στην αρχική σελίδα λίγο κάτω από την αρχή και δεξιά, και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 10.


Εικόνα 10


10) Today's Zaman (Τουρκία)

Η Todays Zaman, η αγγλική έκδοση της Τουρκικής Zaman, η εφημερίδα που πρόσκειται στον αντίπαλο του Ερντογάν τον Γκιούλ. Πάτε στην μέση περίπου της αρχικής σελίδα και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 11.11) Natural Gas Asia

Το Natural Gas Asia, ασχολείται με την γεωπολιτική του φυσικού αερίου στην Ασία. Νομίζω ότι είναι η ίδια εταιρεία με το Natural Gas Europe. Εξίσου ενδιαφέρον με το Europe, απλά το Asia για εμάς δεν είναι τόσο ενδιαφέρον όσο το Europe, γιατί δεν ασχολείται με την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πάτε πάνω πάνω στην αρχική σελίδα, πατάτε στο Newsletter και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 12.


Εικόνα 12


12) International Business Time

Το International Business Times, με world news, business news, γεωπολιτικά θέματα κλπ. Πάτε στην μέση περίπου της αρχικής σελίδας και δεξιά, και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 13.


Εικόνα 1313) Balkan Insight

Το Balkan Insight, με νέα από τα Βαλκάνια. Πάτε πάνω πάνω στην αρχική σελίδα, πατάτε newsletter και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 14.


http://www.balkaninsight.com/en/page/all-balkans-home

Εικόνα 14Νούμερο 14 & 15

Δύο συνδρομητικά αλλά φοβερά sites, το Stratfor με ετήσια συνδρομή 130 ευρώ περίπου, και το Foreign Affairs με ετήσια συνδρομή 50 ευρώ περίπου. Μόνο για τις online εκδόσεις τους. Ίσως το Stratfor να είναι το καλύτερο γεωπολιτικό site, και το Foreign Affairs έχει καταπληκτικά άρθρα. Αλλά συνδρομή αξίζει μόνο αν κάποιος ενδιαφέρεται αρκετά. Σε διαφορετική περίπτωση τα sites που ανέφερα παραπάνω είναι υπέρ αρκετά.16) New Eastern Europe

Να προσθέσω εκ των υστέρων και ένα άλλο καλό site που θυμήθηκα, το New Eastern Europe, με νέα της Ανατολικής Ευρώπης. Πηγαίνετε στο μέσο περίπου της αρχικής σελίδας και δεξιά και πατάτε πάνω στο newsletter. Βλέπε εικόνα 15.


http://www.neweasterneurope.eu/

Εικόνα 15


17) Russia Direct

Και ακόμη ένα, το Russia Direct, με νέα από την Ρωσία. Νομίζω γράφετε από Ρώσους, που ζουν όμως εκτός Ρωσίας και μπορούν να κάνουν κριτική στον Πούτιν χωρίς να φοβούνται για την ζωή τους. Πάτε στην κορυφή της αρχικής σελίδας και κάνετε Register. Βλέπε εικόνα 16.18) Silk Road Reporters

Και ακόμη ένα πολύ καλό site, το Silk Road Reporters, που ασχολείται με θέματα της Κεντρικής Ασίας, που σημαίνει Τουρκμενιστάν, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν (Κιργιζία). Πηγαίνετε στο τέλος της αρχικής σελίδας και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 17.


http://www.silkroadreporters.com/

Εικόνα 1719) Χουριέτ (Τουρκία)

Το Αγγλικό site της κεντροαριστερής Τουρκικής Χουριέτ, μιας εκ των μεγαλύτερων Τουρκικών εφημερίδων, που δεν τα έχει και πολύ καλά με τους ισλαμιστές του Ερντογάν. Πηγαίνετε στην παρακάτω διεύθυνση, και γράφετε τα στοιχεία σας. Δεν είναι ανάγκη να βάλετε το αληθινό σας όνομα και επώνυμο. Αρκεί να βάλετε το πραγματικό email σας. Βλέπε εικόνα 18.

Εικόνα 18


20) Times of Israel (Ισραήλ)

Η Ισραηλινή Times of Israel του David Horowitz, εκδίδεται σε πολλές γλώσσες. Πολύ επιθετική προς την διοίκηση Ομπάμα. Δεν έχω καταλάβει αυτό συμβαίνει λόγω της προσέγγισης ΗΠΑ-Ιράν, ή απλά επειδή ο Horowitz προτιμά τους Ρεπουμπλικάνους σιτς ΗΠΑ, ή για κάτι άλλο. Αλλά έχει πολύ καλά άρθρα. Πηγαίνετε στην μέση της αρχικής σελίδας περίπου, και δεξιά, και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 19.


http://www.timesofisrael.com/

Εικόνα 1921) Spiegel (Γερμανία)

Επίσης, σε world news επίπεδο, χωρίς να έχει γεωπολιτική στόχευση, υπάρχει και το newsletter της international έκδοσης του γερμανικού Spiegel. Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα και δεξιά, και πατάτε στο newsletter. Βλέπε εικόνα 20.


http://www.spiegel.de/international/

Εικόνα 20


22) Huffington Post

Η αγγλική έκδοση της Huffington Post. Κεντροαριστερή αλλά πολύ καλή σε διεθνή θέματα. Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα, πάνω πάνω δεξιά (βλέπε εικόνα 21), και γράφετε το email σας. Στην συνέχεια σας ζητάει να επιλέξετε τι είδους περιεχόμενο επιθυμείτε. Πατάτε Show More, για να σας δείξει όλες τις επιλογές. Εγώ έχω επιλέξει το World Post, και είναι πάρα πολύ καλό (βλέπε εικόνα 22). Επιλέγετε αυτό που θέλετε και πατάτε "Save Preferences".


http://www.huffingtonpost.com/


Εικόνα 21

Εικόνα 2223) Washington Post

Το Νewsletter της Washington Post. Πάρα πολύ καλό newsletter. Κεντροαριστερή εφημερίδα. Για κεντροδεξιές εημερίδες Wall Street Journal (αφρός), Washington Times (πολύ καλή), και New York Post (λίγο λαικίστικη). Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα, κάτω κάτω, και πατάτε newsletter. Βλέπε εικόνα 23.


https://www.washingtonpost.com/

Εικόνα 23Στην συνέχεια σας πηγαίνει σε μία μεγάλη κατηγορία επιλογών. Στην 4η περίπου γραμμή είναι το World Views. Γράψτε το email σας. Βλέπε εικόνα 2.

Εικόνα 24


24) Zawya

Το Zawya εξειδικεύεται σε θέματα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Ξεκίνησε ως αυτόνομο site, αλλά ήταν πολύ επιτυχημένο και το αγόρασε το Reuters, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί ως Zawya, απλά κάτω κάτω στην σελίδα του στο Ίντερνετ γράφει Reuters. Για να εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του, πηγαίνετε πάνω πάνω στην αρχική σελίδα, και πατάτε “Become a Member”. Βλέπε εικόνα 25.

http://www.zawya.com/

Εικόνα 25Στην συνέχεια πατήστε Sign Up for Free, και γράψτε το email σας. Βλέπε εικόνα 26.

Εικόνα 26Τέλος σας ρωτάει τις επιλογές που προτιμάτε. Το Zawya, σε αντίθεση με την Al Monitor και την World Tribune που εξειδικεύονται σε θέματα Μέσης
Ανατολής από την πλευρά των διεθνών σχέσεων, ασχολείται με τα πάντα, πχ ασχολείται πολύ με το οικονομικό ρεπορτάζ. Θα σας πρότεινα να μην τικάρετε τίποτα από τις έξτρα επιλογές που δίνει, και να τικάρετε απλά το εβδομαδιαίο του
newsletter, ώστε να μην έρχονται πολλά email. Βλέπε εικόνα 27.


Εικόνα 27


Νούμερο 25

Το newsletter του Newsweek. Το Newsweek είναι συνδρομητικό, αλλά το newsletter (email alert) το στέλνει δωρεάν, και επιτρέπει και την ανάγνωση κάποιων άρθρων τον μήνα δωρεάν. Κι εγώ δεν είμαι συνδρομητής αλλά μου τα στέλνει κανονικότατα. Πάτε στην αρχική σελίδα, πάνω και δεξιά, πατάτε sign in, και μετά πατάτε “Not Registered? Sign Up”. Βλέπε εικόνα 28.Εικόνα 28


Νούμερο 26

Για όσους είναι φιλο-Ισραηλινοί, ένα πολύ καλό newsletter είναι το United with Israel, που ασχολείται με γεωπολιτικά θέματα που αφορούν το Ισραήλ. Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα και δεξιά, και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 29.  Αυτό το site το προτείνω μόνο σε όσους είναι φιλο-Ισραηλινοί, και όχι σε αυτούς που απλά θέλουν να ενημερωθούν, γιατί ασχολείται αποκλειστικά με το Ισραήλ.Εικόνα 29

27) Trend News

Το Trend News είναι ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά δίκτυα του Αζερμπαϊτζάν, εξειδικευμένο σε θέμα ενέργειας, αλλά όπως και το Natural Gas Europe, ενδιαφέρεται περισσότερο για την γεωπολιτική παρά για την οικονομική τους διάσταση. Δεν έχει τις γεωπολιτικές αναλύσεις του Stratfor, αλλά βγάζει όλες τις ειδήσεις αμέσως. Από τα καλύτερα που έχω βρει στο είδος του. Παρακάτω είναι η διεύθυνση της σελίδας του στο facebook, και η διεύθυνση της σελίδας του στα αγγλικά.


http://en.trend.az/

28) Radio France International

Το Radio France International (RFI) είναι κρατικό Γαλλικό ραδιόφωνο, και μαζί με το BBC είναι από τα πιο δημοφιλή ραδιόφωνα διεθνώς. Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα, και αρκετά χαμηλά και δεξιά βρίσκεται το “stay connected”. Βλέπε φωτογραφία 30. Το πατάτε και γράφετε τα στοιχεία σας, επιλέγοντας “World News”. Βλέπε εικόνα 31.


Εικόνα 30


Εικόνα 31

29) Al Jazeera

Το Al Jazeera είναι το κρατικό δίκτυο ενημέρωσης του Κατάρ. Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα πάνω πάνω, και πατάτε τον φάκελο. Βλέπε εικόνα 32. Στην συνέχεια γράφετε το email σας, βλέπε εικόνα 33, και σας στέλνει ένα email για να επιβεβαιώσετε την επιθυμία σας να εγγραφείτε στο newsletter.


Εικόνα 32

Εικόνα 3330) Al Arabiya

Η Al Arabiya είναι η εφημερίδα που ίδρυσαν Σαουδάραβες με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να απαντάνε στις επιθέσεις που τους κάνουν οι Καταριανοί με το κρατικό καταριανό δίκτυο Al Jazeera. Πηγαίνετε στην μέση της αρχικής σελίδας, και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 34. Το Al Jazeera και το Al Arabiya απευθύνονται σε ένα διεθνές ακροατήριο και παρόλο που δεν είναι Financial Times είναι αρκετά αξιόπιστα.


Εικόνα 3431) Haaretz


Η Haaretz είναι η παλιότερη εφημερίδα του Ισραήλ, και παρόλο που διαβάζω άρθρα και από την Jerusalem Post και από το Israel Today και από τους Times of Ιsrael, οφείλω να πω ότι στα διεθνή θέματα η Haaretz είναι η αγαπημένη μου. Το κακό με την Haaretz είναι ότι είναι κεντροαριστερή εφημερίδα, ήταν τελείως αριστερή παλιότερα, και είναι ας πούμε αυτό που η Guardian είναι για την Αγγλία και οι New York Times είναι για τις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι ενώ είναι φοβερή εφημερίδα στα διεθνή, και στα οικονομικά της ρεπορτάζ είναι πολύ αξιόπιστη, δεν θα πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη στις οικονομικές της αναλύσεις. Οι οικονομικές αναλύσεις είναι κάτι υποκειμενικό, και δεν μπορείτε να περιμένετε σοβαρή οικονομική ανάλυση από κεντροαριστερή εφημερίδα. Αλλά στα διεθνή η Haaretz είναι εξίσου καλή με την Guardian και τους New York Times.


Για να εγγραφείτε στο Newsletter της πηγαίνετε στην αρχική σελίδα κάτω κάτω, και επιλέγετε Newsletter (βλέπε εικόνα 1). Στην συνέχεια επιλέγετε ποια Newsletter επιθυμείτε (βλέπε εικόνα 2). Προτείνω να επιλέξετε το Haaretz Daily, που είναι ημερήσιο, και το Defense and Diplomacy, που είναι εβδομαδιαίο, και είναι το αγαπημένο μου. Η Haaretz είναι συνδρομητική εφημερίδα και θα έχετε την δυνατότητα να διαβάζετε περιορισμένο αριθμό άρθρων κάθε μήνα, αλλά θα μπορείτε να βλέπετε τους τίτλους των σημαντικότερων ειδήσεων. Προτείνω να μην κλικάρετε τα άρθρα του Haaretz Daily, για να μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα του εβδομαδιαίου Defense and Diplomacy που είναι το πιο ενδιαφέρον.Εικόνα 35

Εικόνα 36


32) Worldcrunch

Το Worldcrunch είναι ένα ενημερωτικό site που διαθέτει δωρεάν υπηρεσία newsletter. Το Worldcrunch μεταφράζει στα αγγλικά άρθρα από ξένα sites με τα οποία συνεργάζεται, όπως τα γαλλικά Le Monde και Le Temps, την Γερμανική Die Welt, την Ιταλική La Stampa, το βραζιλιάνικο Fohla de Sao Paulo, το κινεζικό Economic Observer, το Κολομβιανό El Espectador, και διάφορα άλλα. Φαντάζομαι ότι με το πέρασμα του χρόνου θα αυξάνονται και τα sites με τα οποία θα συνεργάζεται το Worldcrunch.

Για να εγγραφείτε στο newsletter πηγαίνετε πάνω πάνω στην αρχική σελίδα, και πατάτε Newsletter. Βλέπε εικόνα 37. Στην συνέχεια σας βγάζει διάφορες επιλογές για να λαμβάνεται τα alerts που σας ενδιαφέρουν. Βλέπε εικόνα 38. Προτείνω το Worldcrunch this Week (εβδομαδιαίο), το Global Viewpoint (εβδομαδιαίο), το Arabica (εβδομαδιαίο), και το Worldcrunch Daily (ημερήσιο).Εικόνα 37


Εικόνα 38

33) Worldpress.org

Το email alert του Worldpress.org αναφέρει καθημερινά τον βασικό τίτλο από τις μεγάλες εφημερίδες κάθε χώρας, το πρωτοσέλιδο ας πούμε, και με ένα κλικ παραπέμπει στο σχετικό άρθρο. BBC, CNN, Sky News, Daily Mail, Telegraph, Χουριέτ, Haaretz, Euronews, France24, Guardian, Al Jazeera, Saudi Gazette, Yemen Observer, Independent, Moscow Times, China Post, Sydney Morning Herald, Taiwan Today, Times of India, Business Insider, Los Angeles Times, Reuters, Washington Post, και πολλές άλλες

Το ακόμη καλύτερο είναι ότι τα πρωτοσέλιδα έρχονται κατηγοριοποιημένα πχ Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή, Αμερική κλπ. Είναι must. Μην το μπερδεύετε με το Wordpress.org που είναι για να γράφουν οι bloggers. Αυτό είναι worLd, με L, και όχι word press. Για να εγγραφείτε πηγαίνετε αρκετά χαμηλά στην αρχική σελίδα, και πατάτε το Web Exclusive Alert. Βλέπε εικόνα 39. Στην συνέχεια γράφετε τα στοιχεία σας και τικάρετε το Daily Headlines.  Βλέπε εικόνα 40.Εικόνα 39


Εικόνα 4034) New York Times

Η New York Times, μαζί με τους Financial Times, την Wall Street Journal, και κάποιες άλλες εφημερίδες, θεωρείται μία από τις πιο έγκυρες εφημερίδες στον κόσμο. Για να κάνετε εγγραφή στο newsletter της πηγαίνετε στην αρχική σελίδα κάτω κάτω, και πατήστε το Email Newsletters. Βλέπε εικόνα 41. Στην συνέχεια σας δίνει διάφορες επιλογές. Επιλέξτε το The New York Times Now Briefing, πατήστε sign up, και γράψτε το email σας. Βλέπε εικόνα 42.


Εικόνα 41

Εικόνα 42


35) Gatestone Institute

Το Getestone Institute είναι ένα φιλελεύθερο Αμερικανικό think tank, πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη John Bolton, και μέσα στην λίστα με τους συμβούλους του βρίσκεται ο πρώην επικεφαλής της CIA James Woolsey. Το Gatestone είναι αντι-Ισλαμικό think tank, αλλά όχι αντι-Μουσουλμανικό, όπως το κατηγορούν οι αριστεροί. Δημοσιεύει καταπληκτικά ρεπορτάζ για τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, όπως αυτός προωθείται στην Ασία και την Αφρική από τις Μουσουλμανικές χώρες, και όπως προωθείται στην Ευρώπη από αυτές τις χώρες με την συνεργασία αριστερών κομμάτων. Όσοι θέλετε να έχετε για τους Ισλαμιστές μία άλλη άποψη από αυτήν που προωθούν οι κνίτες των Ελληνικών ΜΜΕ αξίζει να το παρακολουθήσετε. Για να εγγραφείτε στο newsletter του πηγαίνετε στην αρχική σελίδα δεξιά και γράφετε το email σας. Βλέπε εικόνα 43.


36) Belgrade Insight

Το Belgrade Insight είναι Σέρβικο site, και έχει δωρεάν υπηρεσία Newsletter. Το άλλο Σέρβικο site που έχω βρει στα αγγλικά είναι το Β92 http://www.b92.net/eng/ το οποίο όμως δεν έχει υπηρεσία newsletter. Οι κινήσεις της Σερβίας έχουν μεγάλη σημασία, γιατί είναι ναι μεν είναι παραδοσιακός σύμμαχος της Ρωσίας, αλλά λόγω της ακύρωσης του αγωγού South Stream, πάνω στον οποίο η Σερβία είχε επενδύσει πολλά, η Σερβία κινείται ανάμεσα στην ΕΕ και την Ρωσία. Οι Σέρβοι επιθυμούν την ένταξη τους στην ΕΕ.

Επίσης μετά την ακύρωση του South Stream οι Σέρβοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στον αγωγό που προωθείται από την ΕΕ, την Τουρκία και τις ΗΠΑ (Southern Energy Corridor), και επιδιώκουν βελτίωση των σχέσεων τους και με την Τουρκία. Η Σερβία είναι σημαντική δύναμη των Βαλκανίων, και έχει σημασία το πως θα κινείται ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία. Για να εγγραφείτε στο newsletter πηγαίνετε στην αρχική σελίδα πάνω-πάνω, πατάτε “newsletter”, γράφετε το email σας, και πατάτε “confirm” στο επιβεβαιωτικό email που θα σας στείλουν. Βλέπε εικόνα 44.Εικόνα 44

37) Time Magazine

Το Time είναι ένα Αμερικανικό εβδομαδιαίο περιοδικό που κυκλοφορεί εδώ και περίπου έναν αιώνα. Είναι το εβδομαδιαίο περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο, και μαζί με το Newsweek είναι δύο από τα πιο γνωστά εβδομαδιαία περιοδικά που ασχολούνται με διεθνή θέματα. Δεν εξειδικεύεται σε θέματα γεωπολιτικής και διεθνών σχέσεων, όπως το Stratfor, το Foreign Affairs, το Diplomat, το National Interest, το Al Monitor και το World Tribune, αλλά όταν ανεβάζει άρθρα για τέτοια θέματα είναι πάντα πολύ καλά.

Για να εγγραφείτε στο Newsletter του πηγαίνετε στην αρχική σελίδα κάτω κάτω, πατάτε newsletter, στην συνέχεια επιλέγεται “the brief” (ημερήσιο), και τέλος γράφετε τα στοιχεία σας και κάνετε sign up. Βλέπε φωτογραφίες 45, 46 και 47. Ίσως στέλνει και επιβεβαιωτικό email (δεν θυμάμαι στα σίγουρα). Με περίπου 35 ευρώ  ετησίως μπορείτε να εγγραφείτε για να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα του.


Εικόνα 45


Εικόνα 46


Εικόνα 47


38) Jerusalem Post

H Jerusalem Post είναι μία Ισραηλινή εφημερίδα που δίνει μεγάλη έμφαση στα γεωπολιτικά θέματα, κυρίως βέβαια αυτά που αφορούν το Ισραήλ, που σημαίνει ότι τα άρθρα αφορούν κυρίως την Μέση Ανατολή. Για να εγγραφείτε στο newsletter πηγαίνετε πάνω και δεξιά στην αρχική σελίδα, στο εικονίδιο με τον φάκελο, πατάτε τον φάκελο, και στην συνέχεια γράφετε τα στοιχεία σας. Βλέπε εικόνες 48 και 49.


Εικόνα 48


Εικόνα 49

39) Η Καθημερινή

Για να εγγραφείτε στο newsletter της Καθημερινής πηγαίνετε αρκετά κάτω και δεξιά στην αρχική σελίδα, γράφετε το email σας στο αντίστοιχο κουτάκι, κάνετε επιβεβαίωση στο email που σας έρχεται και τέλος. Βλέπε εικόνα 50.Εικόνα 50
40) Capital.gr

Για να εγγραφείτε στο newsletter του Capital.gr πηγαίνετε αρκετά κάτω και δεξιά στην αρχική σελίδα, γράφετε το email σας στο αντίστοιχο κουτάκι, κάνετε επιβεβαίωση στο email που σας έρχεται. Βλέπε εικόνα 51.


Εικόνα 5141) Η Σύγχρονη Ρωσία

Η Σύγχρονη Ρωσία είναι η Ελληνική έκδοση του Russia Beyond the Headlines (RBTH). Το Russia Beyond the Headlines χρηματοδοτείται από το Ρωσικό κράτος, και κυκλοφορεί σε όλες σχεδόν τις γλώσσες. Αρκεί να πάτε πάνε στην πάνω αριστερή γωνία της αρχικής σελίδας και να επιλέξετε την γλώσσα που επιθυμείτε. Δεν το προτείνω επειδή το θεωρώ αξιόπιστο. Το προτείνω επειδή πολύς κόσμος στην Ελλάδα είναι φανατικά υπέρ της Ρωσίας, και είναι καλύτερα να δέχεται την Ρωσική προπαγάνδα κατευθείαν από τους Ρώσους, παρά από τα Τουρκάκια της Ελληνικής δημοσιογραφίας.

Τα Τουρκάκια της Ελληνικής δημοσιογραφίας ναι μεν πλασάρουν τους εαυτούς τους ως φιλορώσους, αλλά στην πραγματικότητα είναι υπέρ των Ρώσων μόνο στις κόντρες των Ρώσων με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ποτέ δεν είναι υπέρ των Ρώσων στις κόντρες τους με την Τουρκία. Βλέπε “Τα Ρωσάκια και τα Τουρκάκια της Ελληνικής Δημοσιογραφίας”.

Είναι κάτι σαν τα κρατικά Ρωσικά RT ( Russia Today) και Sputnik. Επειδή δεν απευθύνονται σε Ρώσους αλλά σε ένα διεθνές ακροατήριο έχουν κάποα αξιοπιστία. Η διαφορά είναι ότι το RT και το Sputnik δεν έχουν newsletter. Για να εγγραφείτε στο newsletter, πηγαίνετε στην αρχική σελίδα πάνω και δεξιά, πατάτε το “εγγραφή” (βλέπε εικόνα 52), και στην συνέχεια πατάτε “προσθήκη” και συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (βλέπε εικόνα 53).


Εικόνα 52Εικόνα 5342) Το Newsletter της Deutsche Welle

Η Deutsche Welle είναι το Γερμανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, και απευθύνεται κυρίως στο εκτός Γερμανίας κοινό. Στα αγγλικά προσφέρει 7 διαφορετικά newsletters, κάποια εβδομαδιαία κάποια ημερήσια. Για να εγγραφείτε πηγαίνετε στο τέλος της αρχικής σελίδας, επιλέγεται Newsletters & Co (βλέπε εικόνα 1), στην συνέχεια επιλέγεται τα newsletters που σας ενδιαφέρουν (βλέπε εικόνα 2), και τέλος συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (βλέπε εικόνα 3). Η Deutsche Welle στέλνει και email στο οποίο πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να εγγραφείτε στα newsletters της.

Εικόνα 54


Εικόνα 55


Εικόνα 56


43) Το Newsletter της Guardian

Η κεντροαριστερή Guardian είναι μία από τις μεγαλύτερες Βρετανικές εφημερίδες, και έχει πολύ καλό ρεπορτάζ για τα διεθνή θέματα. Επειδή όμως είναι κεντροαριστερή, όπως και οι New York Times, έχει περιορισμένη χρησιμότητα όσον αφορά τις οικονομικές αναλύσεις της. Φυσικά και τα οικονομικά στοιχεία που παραθέτουν αυτές οι εφημερίδες είναι αξιόπιστα, αλλά οι οικονομικές αναλύσεις τους έχουν συνήθως κεντροαριστερό και αριστερό προσανατολισμό και άρα και περιορισμένη χρησιμότητα. Και οι δύο όμως εφημερίδες έχουν εξαιρετικά άρθρα για τα διεθνή θέματα.

Για να εγγραφείτε στο newsletter της Guardian πηγαίνετε στην αρχική σελίδα, http://www.theguardian.com/international , και στο τέλος της σχεδόν πατάτε “daily email sign up” (βλέπε εικόνα 1). Στην συνέχεια σας ρωτάει αν προτιμάτε την Guardian UK, την Guardian Australia ή την Guardian USA. Καλό είναι να διαλέξετε την Guardian UK που έχει περισσότερο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Εικόνα 57
44) Το Newsletter της Independent

Η Independent, όπως και η Guardian, είναι μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αγγλίας, αλλά είναι πιο φιλελεύθερη από την Guardian. Για να εγγραφείτε στο Newsletter της πηγαίνετε στην αρχική σελίδα της κάτω κάτω, http://www.independent.co.uk/, και πατάτε “newsletters”. Βλέπε εικόνα 58. Στην επόμενη σελίδα σας δίνει διάφορες επιλογές, με την πρώτη να είναι η επιλογή για τις ειδήσεις. Οι υπόλοιπες επιλογές είναι για αθλητικές, καλλιτεχνικές ειδήσεις κλπ. Βλέπε εικόνα 59. Όσοι επομένως ενδιαφέρεστε για τις ειδήσεις πατήστε “subscribe” μόνο στην πρώτη επιλογή.

Εικόνα 58Εικόνα 59
45) Το Newsletter των Times και της Sunday Times

Έχω συμπεριλάβει το newsletter της Guardian, που είναι μία από τις μεγαλύτερες Βρετανικές εφημερίδες. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να εγγραφείτε και στους ιστορικούς Times και Sunday Times, που μετρούν περισσότερο από δύο αιώνες ζωής (1788). Οι Times είναι κεντροδεξιά εφημερίδα, και είναι καλό δίδυμο με την Guardian, που είναι κεντροαριστερή εφημερίδα, ώστε να υπάρχει ισορροπία. Η Independent είναι νομίζω κάπου στην μέση. Το κακό με τους Times είναι ότι είναι συνδρομητική εφημερίδα, και δεν είναι όλα τα άρθρα τους ελεύθερα. Αλλά πολλά άρθρα είναι ελεύθερα, και με το newsletter θα βλέπετε όλους τους σημαντικούς τίτλους των ειδήσεων.


Υπάρχουν και στο Facebook στην παρακάτω διεύθυνση.


Εικόνα 60http://www.thetimes.co.uk/tto/news/


46) Το Newsletter του Πρακτορείου Reuters

Το Πρακτορείο Reuters είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, με περισσότερα από 150 χρόνια ζωής. Για να εγγραφείτε πηγαίνετε πάνω στην αρχική σελίδα, http://www.reuters.com/ , και πατάτε “register” (εικόνα 61). Στην συνέχεια πατάτε “sign up” (εικόνα 62), και μετά συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και πατάτε “register” (εικόνα 63). Για να εγγραφείτε στα newsletters του Reuters πηγαίνετε στην αρχική σελίδα κάτω κάτω, και επιλέγετε “newsletters” (εικόνα 64). Στην συνέχεια σας δείχνει όλες τις επιλογές που έχετε. Κάθε επιλογή είναι και ένα ξεχωριστό email alert (newsletter), οπότε μην διαλέξετε πάνω από δύο, ώστε να μην λαμβάνετε πολλά emails κάθε μέρα. Εγώ έχω επιλέξει το Morning Digest, που είναι ένα ημερήσιο newsletter με τα σημαντικότερα διεθνή νέα (εικόνα 65). Στην συνέχεια γράφετε το email σας και πατάτε “submit”.Εικόνα 61


Εικόνα 62


Εικόνα 63


Εικόνα 64


Εικόνα 6547) Το Newsletter του Fox News

Το Fox News είναι ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά δίκτυα των ΗΠΑ, και είναι κεντροδεξιό. Επομένως όσοι έχετε εγγραφεί στην κεντροαριστερή New York Times θα είναι καλό να εγγραφείτε και στο Fox News ώστε να διαβάζετε και την αντίθετη άποψη. Για να εγγραφείτε πηγαίνετε στο τέλος της αρχικής σελίδας (http://www.foxnews.com/) και δεξιά (βλέπε εικόνα 66), πατάτε “newsletter”, και τικάρετε αυτά που σας ενδιαφέρουν (βλέπε εικόνα 67).

Εικόνα 66


Εικόνα 67


48) Το Newsletter του American Interest

Το American Interest είναι ένα γεωπολιτικό site, και είναι πραγματικά φοβερό. Chairman του American Interest είναι ο πολύ γνωστός αναλυτής Francis Fukuyama. Ο Fukuyama είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Stanford. Για να εγγραφείτε πηγαίνετε στην μέση και δεξιά περίπου της αρχικής σελίδας και γράφετε το email σας (βλέπε εικόνα 68).


Εικόνα 68

49) Το Newsletter του World Politics Review

Καταπληκτικό site διεθνών σχέσεων, με εξαιρετικά άρθρα, και δικά του, αλλά και μία συλλογή από τα σημαντικότερα άρθρα των μεγαλύτερων εφημερίδων του κόσμου. Για να εγγραφείτε πηγαίνετε στην αρχική σελίδα πάνω πάνω και αριστερά και πατάτε newsletter (βλέπε εικόνα 69). Στην συνέχεια γράφετε το email σας και επιλέγετε στο δεύτερο κουτάκι ποια περιοχή κυρίως σας ενδιαφέρει (βλέπε εικόνα 70). Πραγματικά θα σας ανταμείψει για τον χρόνο σας.


Η σελίδα του στο Facebook βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνσηΕικόνα 69


Εικόνα 70

50) Dawn

Το Dawn είναι η παλιότερη και μεγαλύτερη αγγλική εφημερίδα του Πακιστάν. Το Πακιστάν είναι πάρα πολύ σημαντική χώρα για την τρομοκρατία. Το Πακιστάν είναι επίσης η μόνη Μουσουλμανική δύναμη που επισήμως διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, και μαζί με την Βόρεια Κορέα πουλάει πυρηνική τεχνολογία και πυρηνικό εξοπλισμό σε χώρες παρίες. Τους Πακιστανούς κάρφωσε ο Καντάφι όταν τα έκανε πλακάκια με τους Αμερικανούς και τους Άγγλους και παρέδωσε τον πυρηνικό του εξοπλισμό το 2003. Δεν ξέρω αν συνεχίζουν να πουλάνε στην μαύρη.

Επίσης το Πακιστάν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Μουσουλμανική χώρα στον κόσμο πληθυσμιακά, πίσω μόνο από την Ινδονησία.

Άρα μαζί με το Al Jazeera του Κατάρ, το Al Arabiya της Σαουδικής Αραβίας, καλό είναι να είστε γραμμένοι και στο Dawn του Πακιστάν. Αυτά τα sites είναι αγγλικά, και έχουν ένα επίπεδο. Δεν είναι Financial Times, δεν είναι Wall Street Journal, αλλά είναι 10 φορές καλύτερα από τους Μπουγδάνους και τις Μπουσδούκες των δικών μας ΜΜΕ. Βέβαια μπροστά στα τοπικά ΜΜΕ των χωρών αυτών, οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες είναι BBC. Ο Έλληνας σανοφάγος που ζει ανάμεσα μας και μας εντυπωσιάζει τόσο πολύ είναι γατάκι μπροστά στον σανοφάγο των Μουσουλμανικών χωρών.Αν βάλεις έναν Έλληνα σανοφάγο και έναν Μουσουλμάνο σανοφάγο να συζητήσουν, ο Μουσουλμάνος σανοφάγος θα πει τον δικό μας σανοφάγο νεοφιλελεύθερο.

Για να εγγραφείτε στο
newsletter του πηγαίνετε στην αρχική σελίδα κάτω κάτω και πατάτε newsletter (βλέπε εικόνα 71). Στην συνέχεια επιλέγετε αν θέλετε το πρωινό ή το απογευματινό newsletter (βλέπε εικόνα 72).Εικόνα 71


Εικόνα 72

51) Khaama Press (Αφγανιστάν)

Το Khaama Press είναι το μεγαλύτερο δίκτυο του Αφγανιστάν. Το Αφγανιστάν είναι για την Ασία αυτό που η Συρία είναι για την Μέση Ανατολή. Για να εγγραφείτε πηγαίνετε στην αρχική σελίδα πάνω πάνω και πατάτε “stay connected” (εικόνα 73).

Στην συνέχεια επιλέγετε “subscribe via e-mail”, και μετά γράφετε το email σας και τον κωδικό που σας εμφανίζει (εικόνα 74). Το email που θα σας στείλει για επιβεβαίωση μπορεί να πάει στον φάκελο με τα “spam”, οπότε μην κοιτάτε μόνο τα εισερχόμενα.


Εικόνα 73 


Εικόνα 7452) The Times of India (Ινδία)

Η Times of India είναι η μεγαλύτερη αγγλική εφημερίδα, και η Hindu η δεύτερη μεγαλύτερη αγγλική εφημερίδα της Ινδίας. Για να γραφτείτε στο newsletter της The Times of India πηγαίνετε στην αρχική σελίδα στην μέση περίπου και επιλέγετε τι θέλετε (εικόνα 75). Επιλέξτε Top News και Daily Brief, και πατήστε subscribe. Θα σας ζητήσει να κάνετε λογαριασμό. Είναι δωρεάν.Εικόνα 75


53) The Hindu (Ινδία)

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγγλική εφημερίδα της Ινδίας. Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα πάνω πάνω και πατάτε subscribe (εικόνα 76). Στην σελίδα που σας ανοίγει πηγαίνετε κάτω κάτω και γράφετε τα στοιχεία σας (εικόνα 77).


Εικόνα 76


Εικόνα 77


54) El  Pais (Ισπανία)

Η αγγλική έκδοση της μεγαλύτερης Ισπανικής εφημερίδας (κεντροαριστερή). Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα πάνω πάνω και πατάτε newsletter (εικόνα 78). Σας βγάζει πολλές επιλογές, αλλά μόνο μία είναι στα αγγλικά, οπότε αναγκαστικά επιλέγετε αυτήν (El Pais in english).Εικόνα 78Οι διεθύνσεις

1) Natural Gas Europe

2) World Tribune

3) Al Monitor

4) The Diplomat

5) National Interest

6) Business Insider

7) Kyiv Post

8) Euractiv Αγγλικό

9) Euractiv Ελληνικό

10) Today’s Zaman

11) Natural Gas Asia

12) International Business Times

13) Balkans Insight

14) Stratfor

15) Foreign Affaris

16) New Eastern Europe

17) Russia Direct

18) Silk Road Reporters

19) Χουριέτ (Hyriiet)

20) Times of Israel

21) Spiegel

22) Huffington Post
http://www.huffingtonpost.com/

23) Washington Post
https://www.washingtonpost.com/

24) Zawya
http://www.zawya.com/

25) Newsweek

26) United with Israel

27) Trend News
http://en.trend.az/

28) Radio France International
 http://www.english.rfi.fr/


29) Al Jazeera

32) World Crunch
http://www.worldcrunch.com/

33) Worldpress
http://www.worldpress.org/

34) New York Times

35) Gatestone Institute
http://www.gatestoneinstitute.org/


36) Belgrade Insight

http://belgradeinsight.com/

37) Time Magazine
http://time.com/

38) Jerusalem Post
http://www.jpost.com/

39) Η Καθημερινή
http://www.kathimerini.gr


40) Capital.gr

41) Η Σύγχρονη Ρωσία


42) Deutsche Welle
http://www.dw.com/en

43) Guardian

44) Independent

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή θέλεις να πεις ότι ο Πούτιν δεν ανέχεται κριτική εναντίον του, σε σημείο που να κινδυνεύει η ασφάλεια ενός Ρώσου πολίτη από τον Πούτιν, αν ο τελευταίος κάνει κσλοπροαιρετη κριτική; Δεν είσαι καλά πληροφορημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι σε χώρες όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα είναι κυρίως η εφορία που λειτουργεί εναντίον όσων ασκούν κριτική. Τα ντου της εφορίας είναι υπεραρκετά για να εξασφαλίσουν την σιωπή. Αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Τον βασικό αντίπαλο του Πούτιν τον δολοφόνησαν έξω από το Κρεμλίνο μέρα μεσημέρι σε μία πρωτοφανή επίδειξη δύναμης.

      Διαγραφή